30.12.18

Το Σκάκι




2. Nf3 Nc6

 Μετά τις παρουσιάσεις στην Θεσσαλονίκη: Μπορούμε!
Να σας καταργήσουμε όπως εσείς θα τα καταργήσετε όλα! Να μην πιστεύουμε τα «θα» σας! Ναι, μπορούμε εμείς, οι πολίτες, οι απλοί και ταπεινοί! Να σας εξαφανίσουμε όλους με τη ψήφο μας! Μπορούμε, απλά δεν θέλετε να το καταλάβετε, «γιαλαντζί»!

 “Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα”, τους έμεινε από την προηγούμενη παράταξη που ανήκαν. Τώρα αλληθωρίζουν προς τα δεξιά, οι κεντροαριστεροί του "χρονοντούλαπου".
Όσο για τους «πρώτη φορά αριστερά» έχουν υπουργοποιηθεί τώρα και βρίσκονται σε συνεχείς γόνιμες (;) συναντήσεις με τους παράγοντες και φορείς που υπάγονται στη δικαιοδοσία τους (θα, θα, θα... θα τα λύσουμε όλα –γλωσσοδέτης–).
Η ιστορία γόνιμα επαναλαμβάνεται, δεν ρώταγαν, δεν έμαθαν.

Κι αν δεν μπορείς να κάνεις
τη ζωή σου όπως την θέλεις
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια
του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις
κι ομιλίες [...]

 Τι πλούτος! 171 ακίνητα της Καστοριάς προς το Υπερταμείο - κι εδώ πάλι «δαρμένοι» σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της Δυτ. Μακεδονίας. Λιγότερες σχολές, περισσότερα ακίνητα. Η απόλυτη ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη και ισοκατανομή! Τί κάνετε «γιαλαντζί»; Όλα ανθηρά;
Γιατί πάντα μιλάνε μετέπειτα αυτοί που βγαίνουν και καταγγέλλουν; Όσο γίνονταν οι διαβουλεύσεις για το Υπερταμείο δεν είπαν τίποτα. Δεν φώναξαν, δεν ενημέρωσαν τους πολίτες.
Μπορούμε! Να μην σας (ξανα)-ψηφίσουμε!
Η παραλίμνια οδός στο «Υπέρ» και αυτή. Πού θα κάνουμε τζόκινγκ (θα τρέχουμε); Από πού θα προβαλλόμαστε στα κοινωνικά δίκτυα με αυτοφωτογραφίες (σέλφι);

 Τόσα χρόνια τον μενδρεσέ δεν ήξεραν τί να τον κάνουν, τον παρέδωσαν και αυτόν στο «Υπέρ». Πάρτε τον, πάρτε τον, δεν ξέρουμε τί να τον κάνουμε!
Μπορείτε να τον πάρετε;
Μπορούμε!

Δώσαμε - δώσαμε!

 Μπορούμε να πάρουμε και τα Κορέστεια; -Όχι αυτά τα θέλουμε (προς το παρόν και βλέπουμε), δίνουμε μία συναυλία δωρεάν εκεί, κάθε καλοκαίρι. Τί σκηνικό θα έχουμε μετά; Αφού σκεφτόμαστε να τα αναστηλώσουμε κιόλας διότι θα χαθεί το σκηνικό αν τα αφήσουμε και πέσουν (τα πλινθόκτιστα). Εν τω μεταξύ θα γυριστεί και μια ταινία εκεί και έτσι πολλοί ελπίζουν ότι θα διαφημιστεί ο τόπος. Πράγμα που δεν συνέβη με τις προηγούμενες ταινίες.

 Μπορούμε να μην διαβάζουμε και να μην ακούμε αντικρουόμενες ειδήσεις; Από τη μια, ο χαμογελαστός και αισιόδοξος (πάντα) πρόεδρος του συνδέσμου «Προφήτης Ηλίας» να ανακοινώνει το τρίτο «φεστιβάλ γούνας» και από την άλλη, ανακοίνωσε τα «μαύρα» αποτελέσματα για τη γούνα (πτώση στις καλοκαιρινές πωλήσεις). Φυσικά (όπως είπε) βασικό ρόλο παίζει «η τσάντα» του φεστιβάλ, ότι δηλαδή, πόσες «τσάντες» θα κρατούν οι επισκέπτες και πόσες θα κυκλοφορούν στην Καστοριά; Να προμηθευτούμε όλοι από μία έστω και να κυκλοφορούμε στην πόλη! Μπορούμε!

 Εν τω μεταξύ διάσημοι οίκοι μόδας του εξωτερικού συνεχίζουν να αναγγέλλουν την κατάργηση της γούνας στις επιδείξεις τους.

[...] Μην την εξευτελίζεις
πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά
κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των
συναναστροφών
την καθημερινή ανοησία,
ώς που να γίνει μια ξένη φορτική.
Κ.Καβάφης
 Και όπως ο δημόσιος λόγος της Καστοριάς τελευταία επιτάσσει: Το τρίπτυχο για την επιτυχία της είναι τρεις λέξεις, η εξής μία. Μπορούμε, μπορούμε, μπορούμε!

Καληνύχτα Ελλάδα
Όπου και να ‘σαι

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 , αρ. φύλλου 952

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ