26.1.19

Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Άργος Ορεστικό

Με αφορμή τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκύψει στην πόλη του Άργους Ορεστικού από τα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ο Δήμος Άργους Ορεστικού εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο διαβεβαιώνει ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης της πόλης είναι ασφαλές, όπως προκύπτει και από τον ενδελεχή μακροσκοπικό έλεγχο που πραγματοποίησαν τα εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου τις τελευταίες ώρες.
Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα για μικροβιολογικές αναλύσεις (καλλιέργεια πιθανών αποικιών μικροβίων) οι οποίες για να ολοκληρωθούν απαιτούν χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο 24ώρων.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το προσωπικό του δήμου, διαπιστώνεται περίσσια υπολειμματικού χλωρίου στο δίκτυο ύδρευσης- 0,15 mg/l, περιεκτικότητα που θεωρείται απόλυτα ασφαλής και ως εκ τούτου η ταυτόχρονη ύπαρξη μικροβίων είναι σχεδόν απίθανη έως αδύνατη.
Σε κάθε περίπτωση, η απόλυτη διασφάλιση θα πιστοποιηθεί από τα επίσημα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ