14.1.19

Απεβίωσε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης ΠαύλοςΑπεβίωσε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, σε ηλικία 71 ετών. Τον μητροπολίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε συγγενικό του πρόσωπο στο σπίτι του στη Χαλκίδα χωρίς τις αισθήσεις του. Διεκομίσθη αμέσως στο νοσοκομείο της πόλης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Είχε μεταβεί στην Εύβοια από όπου καταγόταν για το μνημόσυνο γνωστού του ιερέα και συλλειτούργησε το πρωί της Κυριακής με άλλους ιεράρχες.
O μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1947. Μετά το τέλος των πανεπιστημιακών του σπουδών, χειροτονήθηκε διάκονος το 1973 και πρεσβύτερος το 1974. Από το 1998 ανέλαβε τη γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής διά την χρηματοδότησιν των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης διά την απόκτησιν 3ου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής επί των Ολυμπιακών Αγώνων, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος. Επίσης, εξελέγη πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».
Για την πλούσια κοινωνική του δράση έχει βραβευθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο Νομού Ευβοίας και πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης εξελέγη την 28η Φεβρουαρίου 2006.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος14/1/19

    Σοβαρός υπεύθυνος στιβαρός μορφωμένος ιεράρχης.
    Και να μην ξεχνέμε : Σθεναρά καταγγελτικός απέναντι στο Χρυσαυγιτικό καρκίνωμα και στον μισανθρωπισμό που αυτό ευαγγελίζεται!

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ