8.1.19

Το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση



Την διευκρίνιση ότι η στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών από το Ποτάμι και η στήριξη στην κυβέρνηση δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο, έδωσε για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς κατά την πρωινή παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή του Αντ1.
Επανέλαβε πως, παρά τη θετική προδιάθεση έναντι της συμφωνίας, οι αποφάσεις από πλευράς Ποταμιού θα ληφθούν αφού γίνουν οι γνωστές οι τελικές διατυπώσεις στις συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ, συνεκτιμώντας νεότερα στοιχεία που πιθανώς προκύψουν και προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.
Εξήγησε πως η προτεινόμενη συμφωνία προέκυψε μάλλον ως αποτέλεσμα της διεθνούς συγκυρίας παρά των χειρισμών της κυβέρνησης και αποτελεί μια ευκαιρία για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος.
Απέρριψε τα ενδεχόμενα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πριν την εισαγωγή της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο ή συμμετοχής του Ποταμιού σε νέο κυβερνητικό σχήμα και επιβεβαίωσε τη στήριξη του Ποταμιού σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής.
Ολοκληρώνοντας, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η συνεπής στάση του Ποταμιού όχι μόνο δεν στηρίζει την κυβέρνηση αλλά την κλονίζει, ρίχνοντας τις μάσκες μεταξύ των δύο εταίρων και αναγκάζοντάς τους να πάρουν αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ