20.2.19

Λόγος & Αντίλογος




Απευθυνόμαστε στους τρεις βουλευτές κ.κ. Παπαχριστόπουλο, Παπακώστα και Σακοράφα οι οποίοι πρώτοι ομολόγησαν πως θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, πριν ακόμη επικυρωθεί από το Σκοπιανό Κοινοβούλιο. Βουλευτές διαφορετικών κομμάτων, αλλά και με υπουργικά οφίκια.
Φυσικά θα αρχίσουμε με τον κ. Παπαχριστόπουλο, και όλα αυτά που θα τον αναφέρουμε, θα έχουν και το ίδιο νόημα και για τους άλλους.

Αγαπητέ κ. Παπαχριστόπουλε, η συμφωνία αυτή έγινε μετά από απαίτηση και αξίωση των Ελλήνων ή για τα αμερικάνικα σχέδια για χειραγώγηση των Βαλκανίων; Οι Αμερικανοί με τον Μποντ πριν από 25 με πονηρό και απαξιωτικό τρόπο το ζήτησαν από την χώρα μας, μάλιστα δε με συσχέτιση του ονόματος Μακεδονία. Και επίσης είναι εμπορική συμφωνία ή η αρχή μιας πυροδοτικής έναρξης διαφορών των Βαλκανίων για διαμελισμό των χωρών και επικράτηση των συμφερόντων τους;

Δύο φορές η πατρίδα μας, τους αρνήθηκε αυτή την χάρη με τον μελλοντικό νέο βαλκανικό πόλεμο για την διάλυσή μας. Εσύ ένας πανεπιστημιακός άνθρωπος μορφωμένος, σπουδαγμένος δωρεάν από την Ελλάδα (βιβλία, κτήρια, καθηγητές, συσσίτια, εστίες διαμονής, επιμορφωτικά σχολεία κ.λπ.) φτιάχτηκες να ζήσεις αξιοπρεπώς και να βοηθήσεις την χώρα μας, και ως επιστήμονας έχεις μεγαλύτερη ευθύνη.

Όμως μας παρουσιάζεσαι τόσο θρασύς και πολιτικά επικίνδυνος για την χώρα και με έναν δήθεν παληκαρισμό δηλώνεις δια της τηλεοράσεως ότι θα ψηφίσεις ό,τι λένε οι Αμερικανοί και όχι ό,τι ζητάνε οι Έλληνες και η πατρίδα σου. Αναρωτιόμαστε, αν με την ψήφο σου ισχυροποιείται και μεγαλώνει η Ελλάδα ή μένει μισή και ανίσχυρη; Τέτοιου είδους εξυπνάδες δεν περνούν πλέον στον ελληνικό λαό κύριε Παπαχριστόπουλε και λοιποί. Αυτός που πρόδωσε τον Λεωνίδα ήταν κι αυτός στρατιώτης του, ο Εφιάλτης. Και Εφιάλτες φαίνεται γέννησε και πάλι η Ελλάδα.

Εσείς και οι συνιδεάτες σας κ. Παπακώστα θα μείνετε στην ιστορία της ιστορικότερης χώρας του κόσμου, με καταγεγραμμένα τα ονόματά σας σαν τον Εφιάλτη. Από τα βάθη των αιώνων ο Όμηρος ανεφώνησε «Ως ουδέν γλύκιον ης πατρίδος ουδέ τοκήων γίνεται» (τίποτε γλυκύτερο δεν υπάρχει από την πατρίδα κι απ’ τους γονείς).

Είναι λοιπόν καιρός να συνέλθετε και να διασωθείτε οι υποψήφιοι επίορκοι βουλευτές όλων των κομμάτων. Θα μείνετε στιγματισμένοι στο αιώνιο βιβλίο της Ιστορίας, όπως ο Εφιάλτης, όπως ο Ιούδας.

Πιο πάνω από την πατρίδα δεν υπάρχει. Οι αρχηγοί των κομμάτων έρχονται και παρέρχονται, και τα κόμματα επίσης. Όλα αλλάζουν. Εκεί που ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου ήταν πανίσχυροι, σήμερα είναι αγκαλιά με την μοίρα τους που αυτοί την καθόρισαν και είχαν την ευθύνη. Έτσι την έχετε και εσείς.

Αν πράγματι συνεχίζετε να σκέπτεστε τόσο αντιπατριωτικά, να πάτε να ψηφίσετε στα Σκόπια, να βοηθήσετε να βρει ο Ζάεφ τους 80 βουλευτές και χωρίς χρηματισμό…
Σκεφτείτε ελληνικά πριν το μετανοιώσετε. Ουδέν γλύκιον ης πατρίδος

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Νίκος Πρώϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Νοεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 958

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ