9.2.19

Λόγος & ΑντίλογοςΠαρακολουθούμε με ενδιαφέρον και έκπληξη την πορεία συγχώνευσης των ΤΕΙ στα ΑΕΙ της Δυτ. Μακεδονίας. Κατά παράδοξο τρόπο, αυτό που έπρεπε να είναι πρώτης προτεραιότητας και κατεπείγον, δηλαδή η δημιουργία νέου τμήματος Ψηφιακής και Αναλογικής Εικόνας στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κατά περίεργο και ύποπτο τρόπο απουσιάζει.
Μια πρόταση ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πλήρως, ρεαλιστική και υλοποιήσιμη, όπως κατατέθηκε αρμοδίως από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον Υπ. Παιδείας.
Ενημερώνουμε τον Υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου ότι η Σχολή Καλών Τεχνών είναι συνυφασμένη με την ταυτότητα της Φλώρινας η οποία έχει μεγάλο αριθμό γλυπτών, ζωγράφων και γενικά καλλιτεχνών με μεγάλη προσφορά στο συγκεκριμένο χώρο.
Υπάρχει επίσης σε εξέλιξη υλοποίηση έργου για κατασκευή σχετικών υποδομών (κτίρια και άλλα) προϋπολογισμού άνω των 10 εκ. ευρώ.
Όσοι απεργάζονται σχέδια απομάκρυνσης του τμήματος Εικαστικών και Εφάρμοσμένων Τεχνών, να τα ξεχάσουν. Περιμένουμε την ξεκάθαρη θέση του Υπ. Παιδείας αλλά και όλων των εμπλεκόμενων μερών στο συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προτίθεμαι να το φέρω στη Βουλή των Ελλήνων με σχετική Επίκαιρη Ερώτηση παρουσία του Υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Γιάννης Αντωνιάδης
Βουλευτής (Ν.Δ.) Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ