9.4.19

Διάλεξη

«Μεταβλητότητα στην ανθρώπινη κίνηση»


Την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 13:00 στο ΤΕΙ Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Μεταβλητότητα στην ανθρώπινη κίνηση». Η ομιλία θα γίνει από τον διακεκριμένο καθηγητή-ερευνητή και διευθυντή του Κέντρου Μεταβλητότητας στην ανθρώπινη κίνηση του πανεπιστημίου Νεμπράσκα στην Ομάχα των Η.Π.Α. Νικόλαο. Στεργίου.

Η διάλεξη έχει στόχο την ενημέρωση του κοινού, για την εξέλιξη της εμβιομηχανικής και ειδικότερα για τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης κίνησης. Τα θέματα αυτά είναι πολύ σύγχρονα και απορροφούν το ερευνητικό ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων. Επίσης η χρηματοδότηση τέτοιων προγραμμάτων είναι υψηλή και τα ερευνητικά αποτελέσματα έχουν άμεση εφαρμογή στην καθημερινότητά μας. Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και τα θέματα της διάλεξης.

  • Ο καθηγητής δρ. Στεργίου έλαβε το πτυχίο του από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από το πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα και το διδακτορικό του δίπλωμα από το πανεπιστήμιο Όρεγκον με τίτλο της διδακτορικής του διατριβής «Mechanisms associated with running injuries». Έχει μεγάλη εμπειρία τόσο από τις ερευνητικές του δραστηριότητες όσο και από την διδασκαλία και καθοδήγηση νέων ερευνητών. Έχει περισσότερες από 210 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, 14 βιβλία και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 200 συνέδρια στις ΗΠΑ και διεθνώς. Έχει καθοδηγήσει 17 μεταδιδάκτορες, 27 διδακτορικές διατριβές και 43 μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το ερευνητικό του έργο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο με περισσότερες από 11500 αναφορές και με υψηλότατο ακαδημαϊκό δείκτη H-index 50 και έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία και τον έχουν τιμήσει με υψηλόβαθμες ακαδημαϊκές και διοικητικές θέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ