10.4.19

Πρόγραμμα καταπολέμησης και επιτήρησης της λύσσας

Έως τα μέσα του Μαΐου (λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες) θα επαναληφθούν οι εμβολιασμοί των αλεπούδων με εναέριες ρίψεις εμβολίων δολωμάτων για την αντιμετώπιση της λύσσας.

Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν περιέχουν ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης και απαγορεύεται η οποιαδήποτε επαφή με αυτά. Σε περίπτωση τυχαίας επαφής πρέπει να αναζητείται άμεσα ιατρική βοήθεια.

Οι εναέριες ρίψεις των εμβολίων δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε 24 Περιφερειακές Ενότητες: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας και περιοχές των ΠΕ Ευρυτανίας, Πρεβέζης και Αιτωλοακαρνανίας.

Η γενική διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπ ΑΑΤ ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών) ότι ο εμβολιασμός των ζώων τους, για προστασία έναντι του ιού της λύσσας είναι υποχρεωτικός.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/4/19

    Η νόσος έχει μεταδοθεί ραγδαία απόι το 2010 και εντεύθεν από πολιτικούς σχηματισμούς [τάχα μου "αντισυστημικούς" μηδε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαιρουμενων].
    Αφήστε τις αλεπούδες ήσυχες...
    (Είναι και λίγες).

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ