19.4.19

Συνάντηση περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με το Δ.Σ. της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Καστοριάς



Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Καστοριάς είχε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των συνοριακών φυλάκων και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Κυρίαρχο αίτημα ήταν η προμήθεια απαιτούμενου τεχνικού εξοπλισμού και οχημάτων, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η ασφάλεια του επαγγέλματος όσο και η καλύτερη επιτέλεση του καθήκοντος των συνοριακών φυλάκων σε θέματα προστασίας των πολιτών και πάταξης του εγκλήματος.
Ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του και συνεχάρη τους άνδρες της συνοριακής φύλαξης για τα αποτελέσματα που επιφέρουν στην περιοχή και ανέφερε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει δεσμεύσει πόρους από το ΕΣΠΑ για τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και για οχήματα, η προμήθεια των οποίων θα γίνει στο προσεχές διάστημα, που θα συμβάλλουν στην καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της υπηρεσίας συνοριακής φύλαξης στο νομό Καστοριάς.
Όσον αφορά μία σειρά από άλλα ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία, απαιτείται παρέμβαση από πλευράς κράτους και όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης «Αυτό που χρειάζεται είναι η πολιτεία να σκύψει πάνω σ’ αυτούς τους ανθρώπους, να ικανοποιήσει μία σειρά και από άλλα ζητήματα που υπάρχουν, θεσμικού περιεχομένου, και οικονομικά ζητήματα, ακόμη και προσλήψεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ