16.4.19

Ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣυΡιζΑ Καστοριάς

Η αχαριστία είναι χαρακτηριστικό μικρών και επικίνδυνων ατόμων

Είναι γνωστό ότι περνάμε μια εποχή που ο κλάδος της γουνοποιίας πλήττεται από μια πρωτόγνωρη κρίση. Τα αποτελέσματα της τα βιώνει καθημερινά ο λαός της πόλης μας και του νομού μας. Η ανεργία και η ανασφάλεια μεγαλώνει. Η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά και οι οργανώσεις των ψευτο-οικολόγων είναι μερικοί από τους λόγους αυτής της κρίσης.

Στην πραγματικά ηρωική προσπάθεια που κάνουν οι γουνοποιοί και οι εργαζόμενοι στον κλάδο για επιβίωση, είναι αυτονόητο πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να έχουμε συμμάχους. Φαίνεται, όμως, πως μερικοί από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων χρησιμοποιούν τον θεσμικό τους ρόλο όχι για να προωθήσουν την ενότητα προς όφελος του κλάδου αλλά προς ίδιον όφελος, δηλαδή για την πάρτη τους. Μέρες εκλογών είναι άλλωστε και τους δίνεται η ευκαιρία αυτή.

Αναφερόμαστε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπη Καραταγλίδη. Ο κύριος αυτός, επειδή ήθελε προφανώς να είναι αρεστός στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και να αποκτήσει την εύνοιά του, καθότι είναι και υποψήφιος για την Περιφέρεια με τον συνδυασμό της Ν.Δ., ζήτησε από τον Άδωνη Γεωργιάδη "να βοηθήσει την γούνα γιατί δεν περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση Σύριζα" !

Θα του φρεσκάρουμε, λοιπόν, την μνήμη και θα του θυμίσουμε πως:
-Το εκθετήριο νομιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣυΡιζΑ με τον Νόμο 4513/18, άρθρο 18.
-Σβήστηκαν τα πρόστιμα μετά την νομιμοποίηση, της τάξης των 1,2 εκατ. €!
-Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών, αντιλαμβανόμενος την μεγάλη σημασία του γεγονότος, βράβευσε τον υπουργό κ. Στέργιο Πιτσιόρλα για την καθοριστική του συμβολή στη λύση αυτού του προβλήματος.
-Αυτήν την στιγμή ο σύνδεσμος μετά την ρύθμιση προωθεί, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, την επέκταση και ολοκλήρωση του εκθετηρίου, πράγμα αναγκαίο για την ανάπτυξη του κλάδου και του τόπου.
-Σε λίγες μέρες θα είναι τα εγκαίνια της έκθεσης και ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι χωρίς την νομιμοποίηση του κτιρίου δεν θα υπήρχε αυτή η δυνατότητα, με τραγικές συνέπειες για την οικονομία του κλάδου και του νομού.
-Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε παλιότερες δηλώσεις του, εμμέσως πλην σαφώς, μας προέτρεψε να βρούμε άλλους τρόπους εκτός γούνας για να αναπτυχθεί ο νομός!
-Ο κ. Καραταγλίδης ζήτησε τη βοήθεια της Ν.Δ. η οποία για πολλά χρόνια... αρνιόταν να βοηθήσει για την νομιμοποίηση του εκθετηρίου!

Η λογική του κομματικού συνδικαλισμού και η χρησιμοποίησή του για ίδιον όφελος, όπως τελευταία γίνεται από άτομα σαν τον κ. Καραταγλίδη, είναι εκτός της δικής μας λογικής.
Παρατηρώντας αυτές τις τακτικές διάσπασης και εξυπηρέτησης ιδιοτελών σκοπιμοτήτων, εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί γιατί είμαστε σ’ αυτήν την δύσκολη κατάσταση.
Έλεος λοιπόν Φαρισαίοι.
Τον προσκαλούμε και τον προκαλούμε σε δημόσια συζήτηση για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.

ΝΕ ΣυΡιζΑ Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ