8.5.19

ΟΔΟΣ: Μεταξύ αλλήλων



ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ που –ύστερα από την αναγγελία δεκάδων υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του δημάρχου– έχει χάσει κάθε αίσθηση και μέτρο, η ανακοίνωση ότι ο Δήμος Καστοριάς συγχάρηκε όσους από τους υπαλλήλους φρόντισαν για τους καθαρούς δρόμους στην διάρκεια της κακοκαιρίας των τελευταίων εβδομάδων, προκάλεσε κριτική.

ΟΧΙ ΑΠΛΑ επειδή ο Δήμος Καστοριάς συγχάρηκε για μια ακόμη φορά, αυτούς που κάνουν απλά το καθήκον τους, και  στον βαθμό που ανταποκρίνονται αυτό είναι ασφαλώς καλό, αλλά ότι απηύθυνε ευχαριστίες και συγχαρητήρια για μια κακοκαιρία μέτριας σχετικά έντασης χιονοπτώσεων.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ τις περισσότερες ημέρες απ’ αυτές που ακολούθησαν, τις μέρες του μεγάλου παγετού, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, ήταν απολύτως επικίνδυνα, ακατάλληλα και απαγορευτικά για οχήματα και κυρίως πεζούς.

ΕΙΔΙΚΑ στο θέμα της στάθμευσης οι οδηγοί δεν έχουν να θυμούνται αντίστοιχη κατάσταση στο παρελθόν. Πάγοι και χιόνια παγωμένα για πολλές ημέρες, να έχουν μετατρέψει την πόλη σε παγοδρόμιο, με όλους τους συνεπαγόμενους κινδύνους.

ΚΑΙ ΑΝΤΙ της παροχής εξηγήσεων, ο Δήμος Καστοριάς, τελικά προτίμησε την παροχή συγχαρητηρίων στο υπαλληλικό προσωπικό.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ίσως να ευχαριστήσουν για την προσπάθεια που καταβλήθηκε, αλλά να θριαμβολογούν κιόλας, αυτό είναι κάτι που ξεφεύγει.

ΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ και το γεγονός της υπερπληθώρας (όχι απαραίτητα άφθαρτων) υποψηφίων δημάρχων για τον δήμο, κάτι που γελοιοποιεί την Καστοριά.

Στην φωτογραφία κάτοικος της Μητροπόλεως, αναλαμβάνει να καθαρίσει το δημοτικό πεζοδρόμιο στις 18 Ιανουαρίου 2019, μετά από πολλές ημέρες απραξίας, για να μπορέσουν επιτέλους οι πολίτες να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια, την στιγμή που στον Δήμο Καστοριάς εξέδιδαν ευχαριστήρια μεταξύ αλλήλων.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Ιανουαρίου 2019, αρ. φύλλου 970

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ