15.5.19

Προληπτικές εξετάσεις



O Δήμος Καστοριάς στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από τις 3 Μαΐου έως τις 10 Μαΐου 2019 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας του δήμου και εξετάστηκαν συνολικά 257 άτομα στο χώρο του κοινωνικού ιατρείου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 136 από αυτές ήταν φυσιολογικές, 100 πάσχουν από οστεοπενία, 20 πάσχουν από οστεοπόρωση και 1 από βαριάς μορφής οστεοπόρωση. Επίσης στο σύνολο των 257 συμμετεχόντων υπήρξαν 7 άνδρες.

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ