19.12.19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ODOS | efimerida tis Kastorias
ΟΔΟΣ 19.12.2019 | 1014

iamcastropolitana ®


Διότι όπως και το 1929 με την ποτοαπαγόρευση στη Νέα Υόρκη, έτσι και 90 χρόνια μετά, το 2019 στην Castropolitana την Magica, έμπαινε επιτέλους ένας φραγμός σε σπατάλη, την κραιπάλη, την έκπτωση των ηθών και των μύθων. Ακόμη και ο απλοϊκός Παρέστης που κρατούσε τα ηνία μέχρι πρόσφατα, και ακόμη πιο πριν από αυτόν ο Χατζητάδες, σαν άσωτοι έμοιαζαν πια στα μάτια της κοινής γνώμης. Όλοι τούς είχαν γυρίσει τις πλάτες. Είχαν εγκατασταθεί πια οι Ιλλουμινάτοι.

Διαβάστε επίσης:

ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:
Γι’ αυτά τα λίγα, τα σημαντικά που μας ορίζουν
Η πόλη υποφέρει από έλλειψη στόχων. Μια πολιτική και κοινωνική ασυναρτησία είναι στον χάρτη. Με μια αρχοντοχωριάτικη, απαίδευτη και αλλοπρόσαλλη αντίληψη για τον εαυτό της.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Ο κ. Μουρατίδης, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την λαμπρή ιδέα της αντιδημαρχίας του, δήλωσε στην τηλεοπτική του παρουσία —όντας καλεσμένος της δημοσιογράφου, αλλά και συμβασιούχου της νυν δημοτικής κατάστασης μέσω ΔΕΥΑΚ— πως το γεγονός της παράτασης της χρονικής διάρκειας των καρναβαλιών, μόνο θετική κίνηση μπορεί να θεωρηθεί! 

ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ:
Μια φορά κι έναν καιρό... 
Το παραμύθι λειτουργεί σαν μια ανάσα χαράς, φέρνοντας μας πίσω στα περασμένα, δίνοντας μας την ευκαιρία να γευτούμε από το κιούπι της παράδοσης, τη γλύκα του και να βεβαιώσουμε για την αυθεντική συνταγή και την καστοριανή του προέλευση. 

Το Σκάκι
Αν το φυσικό αέριο όπως δείχνουν τα πράγματα δεν έρθει ποτέ! Ε, και; Έχουμε όμως συγκριτικά πλεονεκτήματα! Έχουμε μήλα, φασόλια, κρασιά και γούνες!

ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ:
Η μνήμη
Για μένα δεν ήταν έκπληξη —για κάποιους ίσως— το ότι η δημιουργική λογοτεχνική διάθεση του Ηλία Παπαμόσχου δεν θα επαναπαύονταν στις δάφνες μιας σημαντικής βράβευσης.

Λόγος & Αντίλογος
ΝΙΚΟΥ ΠΡΩΪΟΥ:
Περί νεολαίας
Πολλά πληρώσαμε ως τώρα. Από συμμάχους, γείτονες και όσοι εκμεταλλεύονται την πατρίδα, με κόλπα και σχέδια υποταγής μας.

Βιβλία:
-ΗΛΙΑ Λ. ΠΑΠΑΜΟΣΧΟΥ:
Η μνήμη του ξύλου 

-ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΠΑΓΓΟΥ:
Η Λέξη

-Είπαν: Ζ. Τζηκαλάγιας | Ι. Κορεντσίδης

-Δήμος Κοζάνης: «Στόχος, να έρθει η λόγια μουσική κοντά στους λιγότερο ευνοημένους»

-Πριν το «Μαύρο ’97»

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 19.12.2019 | 1014


1 σχόλιο:

  1. Σ.Ε.19/12/19

    Τρυφερό και νοσταλγικό το κείμενο του Σπύρου Αναγνώστου! Δυνατό το κείμενο του Χατζηδημητρίου-μακάρι να εισακουστεί από αυτούς που πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ