17.1.20

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του πρώτου από τα έντεκα σχολεία του Άργους Ορεστικού

Υπογράφτηκε την περασμένη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου μεταξύ του δημάρχου Άργους Ορεστικού και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου γυμνασίου Άργους Ορεστικού, προϋπολογισμού 435.684 €.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί την αρχή μιας σειράς αντίστοιχων παρεμβάσεων, καθώς ο δήμος Άργους Ορεστικού έχει εντάξει στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας την ενεργειακή αναβάθμιση 11 σχολικών κτηρίων, συνολικού προϋπολογισμού 4.301.042 €:

2ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού
3ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού
4ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού
1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού
2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού
3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού
4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού
1ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού
2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού
Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού
ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού

Μεταξύ άλλων προβλέπεται αντικατάσταση κουφωμάτων και τζαμιών, θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας, μόνωση στέγης, αντικατάσταση λαμπτήρων με led, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης αυτονομίας θέρμανσης, αντικατάσταση συμβατικών συστημάτων θέρμανσης (λέβητες πετρελαίου) με αντλίες θερμότητας και εναλλακτικά με νέους λέβητες βιομάζας κ.λπ.

Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτηρίου, η προστασία του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση χρημάτων και η αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Ο δήμος Άργους Ορεστικού ακολουθεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τις επιταγές της εποχής για την προστασία του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, εκσυγχρονίζοντας βασικές υποδομές του και δημι-ουργώντας καλύτερες συνθήκες για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μάλιστα αποτελεί πρωτοπόρο στη Δυτική Μακεδονία καθώς το σύνολο του προϋπολογισμού των έργων ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών και δημόσιων κτηρίων του, στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, ανέρχεται στο 45,41% του συνολικού προϋπολογισμού των ενταγμένων έργων στον συγκεκριμένο άξονα από ολόκληρη την Περιφέρεια.

Να σημειωθεί ότι στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας έχει επιπλέον ενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του πρώην γενικού λυκείου που στεγάζει διάφορες υπηρεσίες, προϋπολογισμού 607.531 € και στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου, ύψους 1.020.000 €.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ