19.1.20

Σύστημα διαχείρισης βιοαποβλήτων Άργους Ορεστικού

Ένα ακόμη έργο ενέταξε στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμος Άργους Ορεστικού. Πρόκειται για την πράξη «Σύστημα διαχείρισης βιοαποβλήτων του δήμου Άργους Ορεστικού» συνολικού προϋπολογισμού 343.580,60€, που εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020».
Περιλαμβάνει την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την ανάπτυξη και βιώσιμη διαχείριση προγραμμάτων χωριστής συλλογής των αστικών βιοαποβλήτων του δήμου Άργους Ορεστικού, καθώς και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τη συμμετοχή τους στην ορθή εφαρμογή των συστημάτων χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και στην οικιακή κομποστοποίηση.

Αναλυτικά ο δήμος Άργους Ορεστικού θα προμηθευτεί:
• 1 απορριμματοφόρο όχημα χωρητικότητας 12 κ.μ
• 1 απορριμματοφόρο όχημα χωρητικότητας 8 κ.μ
• 34 πλαστικούς τροχήλατους κάδους 660 λίτρων
• 96 πλαστικούς τροχήλατους κάδους 360 λίτρων
• 159 πλαστικούς τροχήλατους κάδους 240 λίτρων
• 200 οικιακούς κάδους βιοαποβλήτων 10 λίτρων
• 48 κάδους οικιακής κομποστοποίησης 330 λίτρων.

Ο δήμος Άργους Ορεστικού προβαίνει στη χάραξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ορθής διαχείρισης των αποβλήτων, ώστε να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν στο περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία και την οικονομία.

Σημειώνεται ότι από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, αναμένεται και η προμήθεια ενός ακόμη μεγαλύτερου (από τα ήδη υπάρχοντα) απορριμματοφόρου συλλογής σύμμεικτων απορριμμάτων, προϋπολογισμού 150.000€, χάρη στο οποίο θα επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη οικονομία κλίμακος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ