21.1.20

Θέατρο

Το "Σπασμένο Ρόδι" ανεβάζει το έργο "Έσπασε" του Στέλιου Χατζηαδαμίδη, από την Παρασκευή 24 έως την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου (στις 21:00), στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου δημοτικού σχολείου. Μονόλογος, μοιρασμένος σε τέσσερις "φωνές", για το αδιέξοδο των σημερινών 30άρηδων.

Το έργο, το οποίο απέσπασε το β΄ βραβείο στο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου για το 2011 και ήταν υποψήφιο για βραβείο Κουν Δραματουργίας το 2011, είναι διάσπαρτο από ποιητικά και χιουμοριστικά ενσταντανέ αλλά και σπουδαιοφανή κλισέ.

Το "Έσπασε" συνιστά μια αποσπασματική αυτοβιογραφία. Διάσπαρτες μνήμες του Χατζηαδαμίδη, εμπλουτισμένες με στίχους τραγουδιών, συνταγές μαγειρικής, σημειώσεις σε αρχεία word και ένα πλήθος από εμβόλιμες,«άχρηστες» όπως τις χαρακτηρίζει ο ίδιος, πληροφορίες συγκροτούν το δραματικό σύμπαν του κειμένου. Θεατρικοί ήρωες δεν υπάρχουν.

Ο συγγραφέας παρατάσσει φωνές, πομπούς πληροφορίας, που προωθούν το λόγο, και όχι τη δράση, μέσα από αλλεπάλληλους συνειρμούς. Η φόρμα του έσπασε αποτελεί την ποιητική αντανάκλαση της κατακερματισμένης μας κουλτούρας, όπως αυτή αναβοσβήνει στις πολλαπλές πλατφόρμες πληροφορίας.

Παίζουν: Μ.Αναγνώστου, Β.Ζαρογιάννη, Κ.Καπουργάς, Τ.Καραγιάννης, Μ.Κόκκινου, Θ.Κολιοπούλου, Β.Μαυρομάτη, Ν.Μερτζανίδης, Β.Μπλαχάβα, Σ.Ξηρομερίτη και Γ.Τούφα.

Κρατήσεις θέσεων (είσοδος 5,00 €) στο τηλ. 6936750757.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ