15.3.20

Τέταρτος νεκρός από κορωνοϊό

Τέταρτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ένας 53χρονος εργαζόμενος του Νοσοκομείου Καστοριάς, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης. Ο άνδρας, που κατέληξε το πρωί της Κυριακής, είχε υποκείμενη νόσο. Πρόκειται για το περιστατικό που είχε μεταφερθεί την Τρίτη εσπευσμένως στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης από την Κοζάνη και νοσηλευόταν διασωληνωμένος.
Ο 53χρονος ζούσε στην Καστοριά και μάλιστα εργαζόταν στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς. Ο άνδρας θεωρούνταν «ορφανό κρούσμα», ωστόσο αργότερα είχε γίνει γνωστό ότι συνδέεται με άτομα που ταξίδεψαν στην βόρειο Ιταλία. Ακόμη 22 τέτοια κρούσματα, δηλαδή χωρίς ιστορικό έκθεσης, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς όλης της χώρας.
Την Πέμπτη είχε ανακοινωθεί ο πρώτος νεκρός από κορονοϊό στη χώρα μας. Ηταν ο 66χρονος από την Αμαλιάδα που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από τις 2 Μαρτίου με σοβαρή πνευμονία, δεν τα κατάφερε. Ακολούθησαν ακόμη δύο άτομα που έχασαν τη ζωή τους το πρωί του Σαββάτου. Ενας άνδρας 90 ετών κατέληξε στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ο οποίος νοσηλευτόταν από τις 11 Μαρτίου και κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας και υποκείμενα νοσήματα Ακολούθησε η γνωστοποίηση του τρίτου θύματος, του 67χρονου που νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο Ζακύνθου. Ο άνδρας είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο στις 12 Μαρτίου με συμπτώματα πνευμονίας και υποκείμενα νοσήματα, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε μόλις δύο ημέρες αργότερα.

Ελλάδα [15.3.2020 | 14:00]
228 κρούσματα (14 στην Καστοριά)
4 νεκροί
8 σε ανάρρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ