15.3.20

Μ. Γιαννάκου για Θεία Κοινωνία: Απαράβατες οι εντολές της Πολιτείας σε θέματα δημόσιας Υγείας




"Σε περιπτώσεις ζητημάτων που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία οι εντολές της Πολιτείας είναι απαράβατες για όλους, αυτό λέει η δημοκρατία" δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, επισημαίνοντας ότι "δεν πρόκειται για θεολογικό ζήτημα, αλλά για την προστασία της υγείας και πρέπει να ακολουθηθούν τα μέτρα που εκδίδει η επιστημονική επιτροπεία".

Μιλώντας στο ρ/σ (Θέμα 104.6), η κ. Γιαννάκου, ξεκαθάρισε ότι  πρέπει "να επιβληθούν όλα αυτά τα μέτρα, δεν το συζητώ. Δεν μπορεί ο καθένας να διαχωρίζει τον εαυτό του και η εκκλησία είναι ένας δημόσιος οργανισμός".

Διευκρίνισε ότι "ουδείς αμφιβάλει για το δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν την πίστη τους" και διαχώρισε τη θέση της από τη στάση που τηρεί η βουλευτής της ΝΔ Έλενα Ράπτη, λέγοντας ότι "αυτά δεν είναι σωστά. Ακόμη και μία ζωή να διακυβευτεί απ’ όλα αυτά έχει τεράστιο ηθικό κόστος".

Ανέδειξε και μία ακόμη πτυχή του θέματος, τονίζοντας ότι το πρόβλημα "δεν αφορά μόνο τις ευάλωτες ομάδες. Τι γίνεται με τις μη ευάλωτες ομάδες που πιθανόν θα νοσήσουν και θα διαδράμουν χωρίς συμπτώματα και θα γίνουν μεταδότες και πώς θα ιχνηλατηθούν οι επαφές τους;".

"Να λάβουμε υπόψη μας τι γίνεται με τις ομάδες που δεν θεωρούνται ευάλωτες και περνούν τη νόσο χωρίς συμπτώματα, εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Η θεωρία ότι εφ όσον οι ευάλωτες ομάδες καθίσουν στο σπίτι τους δεν ισχύει. Όσοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι να το κάνουν σε συνεννόηση με την επιχείρηση" πρόσθεσε η κ. Γιαννάκου.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Μαρτίου 2020, αρ. φύλλου 1025
Φωτογραφία της Ι.Μητρόπολης Καστοριάς της περασμένης Κυριακής 8.3.2020

Σχετικά:


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/3/20

    Όλοι και όλες αυτές στη φωτογραφία, σήμερα, ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα, για την εξέλιξη του... κακού που μας βρήκε, από τους... ΆΛΛΟΥΣ.
    Ενώ οι ίδιοι ΔΕΝ έχουν ευθύνη αφού πιστεύουν ότι "προφυλάσσονται" στις Εκκλησίες και στις Κοινωνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/3/20

    Εκεί στην Οδό γιατί πολεμάτε με τόσο πάθος την Εκκλησία;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ΟΔΟΣ δεν χτυπά την Εκκλησία. Εκκλησία είναι όλοι όσοι είναι Χριστιανοί. Η Εκκλησία είναι ο θεσμός που διατήρησε την εθνική συνείδηση ακόμη και πριν τις κρατικές δομές.

      Η ΟΔΟΣ όμως ασκεί κριτική σε κάθε κληρικό που δεν περιορίζεται στα καθήκοντά του αλλά επιχειρεί να ελέγξει την πολιτική, τους πολίτες και τους πολιτικούς.

      Σε κάθε αθεόφοβο κληρικό ή κοσμικό που δεν αναγνωρίζει το ότι είναι απλός τσαρλατάνος αυτός ο κληρικός που θα καλεί δημόσια τους πολίτες να ραντίζονται με νερό της βρύσης με μια σταγόνα αγιασμό για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό.

      Σε κάθε αθεόφοβο πολιτικό που εκμεταλλεύεται τον Κλήρο αλλά και την Εκκλησία και τις προνομιακές σχέσεις του για την πολιτική του σταδιοδρομία.

      Και σε κάθε κληρικό που εκμεταλλεύεται στην πνευματική επιρροή που ασκεί σε εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας, της δικαστικής εξουσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να επιβάλλεται στην δημοκρατία.

      Η ΟΔΟΣ ασφαλώς και ασκεί κριτική σε κάθε Φαρισαϊσμό και στους Τελώνες της δημόσιας ζωής.

      Αυτά υποστηρίζει η ΟΔΟΣ. Μπορεί και να μην αρέσουν. Η ΟΔΟΣ δέχεται και ευχαριστεί για κάθε κριτικό αντίλογο.

      Αλλά φτάνει πια με αυτή την φθηνή, ελεεινή δήθεν κριτική συκοφάντηση.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ