15.3.20

Ωρα ευθύνης για τον ΑρχιεπίσκοποΟρισμένοι πολιτικοί λαϊκίζουν ασύστολα για μια ψήφο χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.


Με άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινή Αλέξης Παπαχελάς παρεμβαίνει στην υπόθεση της Θείας Κοινωνίας και καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να πάρει θέση. Να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαγορεύσει τη μετάληψη, αφού όπως σημειώνει είναι προφανές ότι θέτει σε κίνδυνο τους ευάλωτους και ηλικιωμένους συμπολίτες μας που κατ εξοχήν εκκλησιάζονται.
Ενώ δεν παραλείπει να καρφώσει διάφορους πολιτικούς που λαϊκίζουν και δεν λένε την αυτονόητη αλήθεια. Πιο συγκεκριένα ο Αλέξης Παπαχελάς γράφει στην Καθημερινή:

«Οταν ο τόπος περνάει μία πρωτόγνωρη κρίση και βρίσκεται αντιμέτωπος με ασύμμετρες απειλές, έχουμε όλοι την ευθύνη να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Έχει έλθει η ώρα να το κάνει και η Εκκλησία.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους και η μετάληψη θέτουν σε κίνδυνο συμπολίτες μας. Ιδιαίτερα μάλιστα τους ευάλωτους και ηλικιωμένους. Οι ειδικοί φοβούνται ενίοτε να πουν τα πράγματα με το όνομά τους λόγω των αντιδράσεων.

Ορισμένοι πολιτικοί λαϊκίζουν ασύστολα για μια ψήφο χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Το αυτονόητο έχει ήδη συμβεί σε χώρες με ισχυρή εκκλησιαστική παράδοση, όπως η Ιταλία. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ένας υπεύθυνος ηγέτης με κοινωνική ευαισθησία. Μπορεί και πρέπει να υπερκεράσει τις αντιδράσεις των οπαδών του μεσαίωνα.

Αυτές τις ώρες τις δύσκολες ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού βρίσκει στήριγμα στην πίστη του. Αναζητεί όμως και εμπνευσμένες ηγεσίες που στέκονται στο ύψος των καιρών.

Η ηγεσία της Εκκλησίας οφείλει να κάνει να το σωστό. Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσει τους αδύναμους και θα δώσει ένα μήνυμα ευθύνης».

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Μαρτίου 2020, αρ. φύλλου 1025

Σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ