15.3.20

Να τεθεί η Καστοριά σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού ζητούν ομόφωνα οι φορείςΣτην έκτακτη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου και που συμμετείχαν οι δύο βουλευτές, οι τρεις δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Καστοριάς, συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή στον ΕΟΔΥ, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο υπουργείο Υγείας και στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου θα τονίζεται η ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης της Καστοριάς προκειμένου να ανακοπή η εξάπλωση του ιού που απέχει σε ποσοστά από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος «έχουμε 2 θανάτους από την Καστοριά και 14 κρούσματα Κορωνοϊού, γεγονός που μας ανησυχεί αρκετά για τις επόμενες ημέρες». 

Τόνισε ότι ζητάμε να εξεταστεί σοβαρά η περίπτωση «να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα με επιχειρησιακό σχέδιο τέτοιο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού». 
Ο κ. Σαββόπουλος όπως και ο δήμαρχος Καστοριάς εξέφρασαν την αγωνία τους για το γεγονός ότι στο νοσοκομείο του νομού «υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού σε Ιατρούς και νοσηλευτές» επεσήμαναν ότι αυτό «δημιουργεί δυσπιστία και ανησυχία στους πολίτες άλλα και πρόβλημα στο ίδιο το προσωπικό» και ζήτησαν από τον ΕΟΔΥ να προβεί άμεσα σε εξετάσεις όλου του προσωπικού του νοσοκομείου.

Παράλληλα ζήτησαν την άμεση πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού η ακόμη την μετακίνηση του από άλλες μονάδες της περιοχής και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα αφού έως σήμερα η Καστοριά έχει 14 κρούσματα σ'ένα πληθυσμό 42.000 κατοίκων όπου οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος15/3/20

  Πολύ πολύ πολύ καλά έπραξαν.
  Ένα μόνο προκαλεί μεγάλη εντύπωση.
  Μέσα στους Φορείς δεν συμπεριλαμβάνεται η Μητρόπολη.
  Δεν θεώρησαν απαραίτητη τη συμμετοχή του Μητροπολίτη;
  Ο ίδιος προσκλήθηκε και αρνήθηκε;
  Θα απαντήσει κάποιος από αυτούς που αναφέρουν και την Εκκλησία στις δηλώσεις τους;
  Οι πολίτες έχουν δικαιούνται να γνωρίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος16/3/20

  Ωστόσο ο Δήμαρχος δε φοράει τη μάσκα του στην φωτογραφία. Μάλλον του αρέσουν οι φωτογραφίες όπως τον Σεραφείμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.