14.4.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19



Μ. Τρίτη, 14 Απριλίου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Μ. Τρίτη, 14 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε εικοσιοκτώ (28) νέες δειγματοληψίες. Έγιναν δύο (2) νέες εισαγωγές και συνολικά νοσηλεύονται δεκατέσσερις (14) ασθενείς, εκ των οποίων τέσσερις (4) θετικοί, πέντε (5) αρνητικοί και πέντε (5) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για δεκαεπτά (17), εκ των οποίων τα δεκαέξι (16) είναι αρνητικά και το ένα κρίθηκε ως ακατάλληλο. Δύο (2) ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε είκοσι επτά (27) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, οι τρεις (3) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα. Συνολικά νοσηλεύονται δεκατέσσερις (14) ασθενείς, εκ των οποίων οκτώ (8) είναι θετικοί και άλλοι έξι (6) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό πέντε (5) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν πέντε (5) αρνητικά αποτελέσματα, εκ των οποίων τα τρία (3) πήραν εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δέκα (10) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν πέντε (5) αρνητικά.
Νοσηλεύονται δεκαεπτά (17) ασθενείς σε απλές κλίνες και δύο (2) σε ΜΕΘ.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Στο Νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας (1) ασθενής ως επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα COVID-19. Για το ένα (1) ύποπτο κρούσμα που ήταν σε αναμονή, ήρθε αρνητικό αποτέλεσμα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δύο (2) αρνητικά αποτελέσματα, ενώ αναμένονται αποτελέσματα από ένα (1) ύποπτο δείγμα που έχει σταλεί και βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε μία (1) διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.091 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 142 και τα αρνητικά ανέρχονται 802.
Απεβίωσε ένας άντρας 76 ετών με υποκείμενο νόσημα, που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και είχε διακομισθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.
Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ