19.4.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19



Κυριακή του Πάσχα, 19 Απριλίου 2020

Κατέληξε τα ξημερώματα ένας άντρας 65 ετών με υποκείμενο νόσημα, που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και είχε διακομισθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς με τους θανάτους συνολικά στην Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε 24. Παράλληλα, από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.312 δείγματα, όπου τα θετικά παραμένουν 149 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 1.077. Αναλυτικότερα:

* * *
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Κυριακή του Πάσχα, 19 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Στο Νοσοκομείο συνολικά νοσηλεύονται εννέα (9) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) θετικός και οκτώ (8) αρνητικοί. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για τέσσερα (4) δείγματα, εκ των οποίων τα τρία (3) είναι αρνητικά και το ένα κρίθηκε αμφίβολο και θα σταλεί εκ νέου δείγμα. Τρεις (3) ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δεκατέσσερις (14) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα. Συνολικά νοσηλεύονται δώδεκα (12) ασθενείς, εκ των οποίων τέσσερις (4) είναι θετικοί και άλλοι οκτώ (8) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό δέκα (10) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δεκαπέντε (15) αρνητικά αποτελέσματα. Ένας ασθενής, επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 αποθεραπεύτηκε και πήρε εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε έξι (6) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Συνολικά αναμένονται αποτελέσματα από δέκα (10) δείγματα. Νοσηλεύονται έντεκα (11) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οι επτά (7) θετικοί και οι τέσσερις (4) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Επίσης νοσηλεύονται ακόμα δύο ασθενείς στη ΜΕΘ, ο ένας (1) θετικός και ο άλλος με ύποπτα συμπτώματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Το Νοσοκομείο έκανε μία (1) νέα εισαγωγή ασθενή με ύποπτα συμπτώματα COVID-19, ελήφθη δείγμα και αναμένεται το αποτέλεσμα. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήταν σε εκκρεμότητα η απάντηση ενός δείγματος, η οποία ήρθε αρνητική.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία. Νοσηλεύεται ένας (1) ασθενής με ύποπτα συμπτώματα COVID-19, ως ύποπτο κρούσμα σε αναμονή αποτελέσματος του δείγματος του. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ελήφθη ένα (1) αποτέλεσμα, το οποίο είναι αρνητικό.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.312 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 149 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 1.077. Απεβίωσε ένας άντρας 65 ετών με υποκείμενο νόσημα, που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και είχε διακομισθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε 24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ