24.4.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19



Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε είκοσι τέσσερις (24) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα. Συνολικά νοσηλεύονται οκτώ (8) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) θετικός, έξι (6) αρνητικοί και ένας (1) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για είκοσι τέσσερα (24) δείγματα, όλα αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε είκοσι (20) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, πέντε (5) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα. Συνολικά νοσηλεύονται δεκαπέντε (15) ασθενείς, εκ των οποίων τρεις (3) θετικοί, επτά αρνητικοί και άλλοι πέντε (5) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό έξι (6) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν είκοσι (20) αρνητικά αποτελέσματα. Δύο ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 αποθεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δεκατέσσερις (14) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν έξι (6) αρνητικά αποτελέσματα. Νοσηλεύονται δώδεκα (12) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οκτώ (8) θετικοί και τέσσερις (4) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας ασθενής επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη ΜΕΘ.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα COVID-19.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία και δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα COVID-19. Ελήφθησαν αποτελέσματα από τα τελευταία τρία (3) δείγματα που ήταν σε εκκρεμότητα και είναι όλα αρνητικά.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.586 δείγματα, από τα οποία τα 153 βρέθηκαν θετικά και 1.315 αρνητικά. Απεβίωσε μία γυναίκα 82 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στο ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης. Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε 27.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ