26.4.20

Οι πιθανές ημερομηνίες της "επιστροφής"


H Kastoria stin epoxi tou koronoiou

Στο πρώτο κύμα άρσης των περιορισμών, στις 4 Μαΐου, ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα και το λιανεμπόριο μαζί με κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 11 Μαΐου, την σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές της Γ' Λυκείου.Η επαναλειτουργία των πολυκαταστημάτων μετατίθεται για το τέλος του μήνα. Παράλληλα αναμένεται να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις των πολιτών σε όλη την επικράτεια, με εξαίρεση την μετάβαση στα νησιά.

Είκοσι ημέρες μετά, την 1η Ιουνίου, προτείνεται η επαναλειτουργία του Εφετείου και του Αρείου Πάγου και το άνοιγμα πολυκαταστημάτων και μεγάλων καταστημάτων. Την ίδια εβδομάδα, προβλέπεται η επαναλειτουργία αθλητικών χώρων αλλά μόνο για ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο και με τους ισχύοντες και σήμερα περιορισμούς.

Εντός του Ιουνίου, πιθανότατα στην τρίτη φάση απελευθέρωσης θα ανοίξουν για τους πιστούς και οι χώροι λατρείας για την τέλεση των μυστηρίων. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τις συστάσεις των επιστημόνων η άρση των περιορισμών θα συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα προφύλαξης.

Έτσι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και γενικότερα τους κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής θα λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού. Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά σε όλους τους χώρους, ακόμα και στα σχολεία. Θα υπάρχουν κανόνες για την ύπαρξη αποστάσεων και επιτρεπόμενο όριο ατόμων για την είσοδο σε κλειστούς χώρους, όπως συμβαίνει σήμερα στα σούπερ μάρκετ.

Στις 15 Ιουνίου, προτείνεται η επαναλειτουργία όλων των υπόλοιπων Δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και επιχειρήσεων όπως είναι πάρκα αναψυχής, θεματικά πάρκα, παιδότοποι κλπ. Για την ίδια ημερομηνία προτείνεται η έναρξη λειτουργίας καταλυμάτων διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενων δωματίων και κατασκηνώσεων.

Την ίδια ημέρα αναμένεται η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης με την προϋπόθεση ότι τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι σε εξωτερικό χώρο, με απόσταση και όχι πάνω από 6 άτομα στο ίδιο τραπέζι. Τέλος, την ίδια εβδομάδα θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι δεξιώσεων, εκδηλώσεων και φεστιβάλ ενώ μαθητές Δημοτικού και φοιτητές επιστρέφουν στις τάξεις.

Στις 29 Ιουνίου προτείνεται η επαναλειτουργία για τις επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας, όπως είναι μπαρ, κινηματογράφοι και νυχτερινών κέντρων αλλά με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τ./μ. Για την ίδια ημέρα προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων αλλά με όριο πληρότητας για κάποιο διάστημα.

Πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ