15.4.20

Λειτουργία εργαστηρίου μοριακών αναλύσεων για τον covid-19 στο "Μαμάτσειο" Νοσοκομείο Κοζάνης



Ξεκίνησε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, το εργαστήριο μοριακών αναλύσεων για τον covid-19 στο «Μαμάτσειο” Νοσοκομείο Κοζάνης, που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα εργαστήριο μοριακής βιολογίας, το οποίο θα διενεργεί έως και 100 τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό ημερησίως, που προέρχονται από τα Νοσοκομεία Δυτικής Μακεδονίας, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνονται γνωστά μέσα σε λίγες ώρες.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης δήλωσε σχετικά για το θέμα: «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο όπλο στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Το εργαστήριο μοριακής βιολογίας θα βοηθά καίρια στη λήψη γρήγορων αποφάσεων και κατάλληλων ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των θετικών δειγμάτων. Οι δυνατότητες βέβαια του εργαστηρίου αυτού είναι τεράστιες και θα μπορούν οι γιατροί της Δυτικής Μακεδονίας να το αξιοποιούν για πλειάδα μοριακών αναλύσεων άλλων οργανισμών που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να γίνει στη περιφέρειά μας»


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/4/20

    Ωραίος ο Κασαπίδης!!!!
    Η Καστοριά έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, στην Κοζάνη το έκανε το εργαστήριο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ