10.4.20

On-line παιχνίδια γνώσεων για την όπερα από την Εθνική Λυρική Σκηνή


Εκπαιδευτικές εφαρμογές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής



Από τη γνώση…

Τα παιχνίδια που θα βρείτε είναι τα εξής:
Η όπερα από το Α ως το Ω. Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την όπερα. (Δημοτικό)
Οι φωνές της όπερας. Ακούστε τις φωνές της όπερας και απολαύστε διάσημα μουσικά αποσπάσματα.
Ποιος είναι ποιος; Ποιος κάνει τι; (Δημοτικό)
Παίξτε "εδώ".




…στο παιχνίδι

Τα παιχνίδια που θα βρείτε είναι τα εξής:
Ζωγράφισε μια αφίσα για την παράσταση. (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο)
Ανέβασε τη δική σου παράσταση όπερας. Εδώ θα βρεις τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να ανεβάσεις μία δική σου παράσταση όπερας. Θα μελετήσεις γνωστές όπερες, θα πάρεις πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς και θα έχεις στη διάθεσή του υλικό που θα σε εμπνεύσει να δημιουργήσεις το έργο που θα παρουσιάσεις και να οργανώσεις την παραγωγή του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να δημιουργήσει και φυσικά να συνεργαστείς αρμονικά με όλα τα μέλη της ομάδας σου. (Γυμνάσιο-Λύκειο)
Ντύσε τους πρωταγωνιστές. Μπορείς να επιλέξεις χαρακτήρες από διάσημες όπερες και να τους ντύσεις διαλέγοντας το σωστό κοστούμι. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις περούκες και κοσμήματα για να καταστήσεις τον χαρακτήρα σου όσο πιο αληθοφανή και ολοκληρωμένο γίνεται. Κάνοντας κλικ σε κάθε ένδυμα και μεταφέροντάς το στη φιγούρα, ανδρική ή γυναικεία, θα ντύσεις όσους πρωταγωνιστές θέλεις, θα μάθεις λίγα πράγματα για τον κάθε ρόλο και, αν επιλέξεις να αποθηκεύσεις τη δουλειά σου, θα δημιουργήσεις ένα δικό σου αρχείο κοστουμιών. Μπορείς επίσης να στείλεις το αγαπημένο σου ένδυμα σε κάποιον φίλο ή και να το εκτυπώσεις. (Δημοτικό)
Γράψε την κριτική σου. Ακολούθησε τις συμβουλές και θα δεις πόσο εύκολο είναι να γράψεις κι εσύ τη δική σου κριτική! (Γυμνάσιο-Λύκειο)
Το trivial της Όπερας. Το παιχνίδι των ερωτήσεων, παιχνίδι γνώσεων της όπερας. Στόχος σου είναι να απαντήσεις σωστά στις ερωτήσεις που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία και να μαζέψεις όσο πιο πολλούς βαθμούς μπορείς στον χρόνο που σου δίνεται. (Γυμνάσιο-Λύκειο)
Γράψε το λιμπρέτο. Γράψε και εσύ ένα λιμπρέτο, γίνε λομπρετίστας. (Γυμνάσιο-Λύκειο)
Παίξτε "εδώ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ