27.6.20

"Η Αυγή": Ο φόβος επέστρεψε στην Καστοριά

Ο τρόμος επέστρεψε στην Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς, καθώς πολλοί φοβούνται μια νέα επιδημιολογική έξαρση του SARS - Cov-2 στην περιοχή τους, μετά την επιβεβαίωση άλλων τεσσάρων κρουσμάτων χθες, ανάμεσά τους και η δασκάλα ενός δημοτικού σχολείου...

Η δασκάλα δίδασκε σε σχολείο ενός χωριού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων και τη δειγματοληψία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Όλοι εύχονται τα αποτελέσματα να μην δείξουν μεγάλη διασπορά του ιού.

Πριν από δύο μέρες θετική στον SARS - Cov-2 είχε βρεθεί μια 44χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στα Ιωάννινα και στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούσε το παιδί της.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/6/20

    Επειδή η ηλιθιότητα κραυγάζει ανά το πανελλήνιο και έχει ξεσαλώσει η ᾳνεπαρκής -έως μηδαμινή- τήρηση των μέτρων απόστασης-προφύλαξης]...μπορούν ίσως οι πολύπαθοι και απελπισμένοι καστοριείς τουλάχιστον να το φωνάξουν:"Nαι! Ο ιός υπάρχει και είναι εδώ. Ίσως δεν μας εγκατέλειψε ποτέ!"

    Ίσως πιάσει τόπο μέσα στην γενικευμένη και επικίνδυνη χαζομαρίτσα "Ἑγω δεν πιστεύω πως υπάρχει ιός!"...

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν δυο εβδομάδες επισκεφτήκαμε το χωριό μας απο την Θεσσαλονίκη. Μια Παρασκευή πήγαμε σε γνωστό σούπερ στν Χλόη. Μέσα στο κατάστημα μόνο εγω, η σύζυγος και η αδελφή της φορούσαμε μάσκες. Στην Θεσσαλονίκη στα σούπερ ένας στους 20 φοράει. Είμαστε πολύ τυχεροί που τα πράγματα δεν είναι χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ