22.6.20

ΟΔΟΣ: Ο Δήμος Καστοριάς σας προσκάλεσε να κάνετε Like -Αν δεν κάνετε;




Αν δεν διαφαινόταν ότι οι κρατούντες στον Δήμο είναι experts στο διαδίκτυο και αφοσιωμένοι στην δραστικότητα της εικόνας τους, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι το γεγονός πως ο Δήμος Καστοριάς οργάνωσε επίσημα ομώνυμη σελίδα facebook και ήδη έχει επιδοθεί σε άγρα Likes (το νέο ενδημικό φετίχ των καιρών και των νέων ηθών) με προσωπικές προσκλήσεις προς πολίτες και δημότες της Καστοριάς, θα μπορούσε να είναι απλή γκάφα. Όμως ενδέχεται να μην είναι.

Και να είναι —αντίθετα— κάτι ανησυχητικό και χειρότερο. Ένα χρηστικό εργαλείο, όχι μιας απλής ανώνυμης σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης στην Καστοριά.

Αλλά ένας τρόπος για να πειθαναγκάζονται οι δημότες-χρήστες (που σερφάρουν επώνυμα και διατηρούν λογαριασμούς και φίλους στο facebook), να δηλώσουν άμεσα ή έμμεσα ότι είναι… συσπειρωμένοι στην αυτού μεγαλειότητα τον Δήμο Καστοριάς.




Διότι η μη συνυπογραφή, το μη Like ενός δημότη, η μη αποδοχή της πρόσκλησης του Δήμου ισοδυναμεί με αποκάλυψη της ενδεχόμενα αρνητικής ή επιφυλακτικής άποψης που έχει ένας πολίτης για τον Δήμο.

Αντίθετα με το Like εντάσσεσαι στην ομήγυρη των φίλων, υποστηρικτών, κολλητών της νέας δημοτικής κατάστασης, καταγραφής των αντιρρησιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται το... έμμεσα φακέλωμα.




Μήπως τώρα, που αποκαλύπτεται ότι η αθώα ανάρτηση και η πρόσκληση του Δήμου για Like από τους δημότες, μπορεί να είναι κάτι πιο σύνθετο, σκοτεινό ή μετά βίας νόμιμο, καθώς καλείσαι να μετάσχεις σε μηχανισμό προπαγάνδας;

Θα πρέπει εκεί στον Δήμο Καστοριάς, να το ξανασκεφθούν ίσως. Μήπως;


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Νοεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1011


2 σχόλια:

  1. Ευθύμιος Νάτσης [fb]22/6/20

    Ακόμα χειρότερο και άκρως προπαγανδιστικό είναι το site "αγαπω καστορια" έγραψα κάτι επικριτικό και πέσανε να με φάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/6/20

      Μακριά από το "Αγαπώ Καστοριά"! Καλύτερα στο στόμα του λύκου, παρά εκεί!!!....

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ