24.2.21

Λόγος & Αντίλογος




Ανοιχτή επιστολή προς τον βουλευτή κ. Ζ. Τζηκαλάγια, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δ. Σαββόπουλο

Κατά την περσινή σας ανακήρυξη στις πιο πάνω θεσμικές θέσεις της εκπροσωπήσεως του Νομού, μαζί με τις ευχές μας για την επιτυχία στο σοβαρό έργο σας υποδείξαμε μεταξύ των άλλων προβλημάτων του Νομού και το χρονίζον, εδώ και 15 χρόνια, το φράγμα του Νεστορίου, το οποίο ξεκίνησε το 2010 και έφαγε αρκετά λεφτά της πτωχής μας χώρας με δύο εργολάβους, αλλά το έργο σέρνεται. 
Έγινε μια διατομή του ποταμού με την κατασκευή δύο μικρών στοών της διευθετήσεως της κοίτης, αλλά πέραν αυτού ούτε ένα μέτρο συνεχίσεώς του. 
Χρόνια τώρα βρίσκονται διάσπαρτα εγκαταλειμμένα μηχανήματα και εργαλεία σκουριασμένο και το έργο είναι στα κακά του χάλια. Φωνάζει βοήθεια μέσα από τον βαθύ και στενόμακρο λάκκο και η φωνή του χάνεται, γιατί η πολιτεία το περιφρόνησε αδικαιολόγητα. 
Το μεγάλο παράπονό του είναι, γιατί πιο ψηλά από αυτό, ένα άλλο έργο, ονομαζόμενο της συμφιλίωσης, τελείωσε αμέσως, και με 800 χιλιάδες ευρώ όπως φημολογείται πολύ σύντομα. Ενώ αυτό το προσοδοφόρο και αναπτυξιακό με πολύ μεγάλη σημασία για την περιοχή που προορίζεται, εγκαταλείφτηκε περιφρονητικά. 
Δεν επιτρέπεται άλλη καθυστέρηση, εκτός αν δεν υπήρχε προγραμματισμένο σχέδιο και ήταν μια απάτη του Νομού. Λεφτά υπάρχουν από το αχρησιμοποίητο ΕΣΠΑ, άρα τι να υποθέσουμε; Ήταν έργο έτοιμο από τεχνικής υποδομής ή τώρα το διαμορφώνουν; Σίγουρα υπάρχουν οι μηχανισμοί του κράτους, όχι της τσέπης, αλλά της ομαλής εκτελέσεως. 
Μήπως ήταν έργο στάχτης στα μάτια προπαγανδιστικό από κάποιο κόμμα; Ως τώρα πήγαν τζάμπα αρκετά λεφτά από το υστέρημα του δοκιμαζόμενου λαού μας.
Λοιπόν αγαπητοί κ.κ. Τζηκαλάγια, Κασαπίδη, Σαββόπουλε και θεσμικοί φορείς, το έργο είναι αναγκαιότατα, θα φέρει ανάπτυξη στον αδικημένο από τη φύση με το μεσοκαλλιεργητικό κόπο της περιοχής ως τώρα και θα προσθέσει νέες καλλιεργητικές της υποδομές, αλλά το κυριότερο θα κρατήσει τον λίγο ακόμη πληθυσμό του ασχολούμενο με την μητέρα γη. Είναι η οικονομική σωτηρία μας. 
Ζητήσαμε να συντονιστείτε οι τρεις φορείς για την αποπεράτωση του έργου και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας γύρο από αυτό το μεγάλο έργο από κάθε άποψη, θέλουμε να μάθουμε πού βρίσκεται το θέμα για να ελπίζουμε πως η πολιτεία δεν θα μας αρνηθεί αυτή μας την σωτήρια πράξη. 
Εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας, αν και εσείς το θέλετε. Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια και τον λόγο γιατί παραμένει ανενεργό.
Εμείς θα ενημερώσουμε με τον ίδιο με σας τρόπο και τον υπουργό κ. Γεωργιάδη και θα ζητήσουμε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του για τον Νομό μας.
Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία τα πρώτα καλά νέα σας.

Με εκτίμηση
Νίκος Α. Πρώϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Σεπτεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1044


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/2/21

    Λυπάμαι αλλά θα παραμείνετε απογοητευμένος. Έχει αποδειχθεί πλειστάκις ότι το μπορντέλο της μεταπολιτευτικής κλεπτοκρατίας κράτος,είναι ανίκανο να λειτουργήσει επαγαθώ της πατρίδας και της κοινωνίας. Το μόνο που ξέρει καλά να κάνει είναι να κλέβει και να βασανίζει τους πολίτες του.
    Ενίοτε και να τους σκοτώνει με την αβλεψία του.
    Εάν επρόκειτο για το όφελος κανενός μεγαλόσχημου ή κομματόσκυλου ή για ενθυλάκωση όβολων να δείς για πότε γίνεται.
    Τώρα για το φράγμα,τι είναι δέκα χρόνια αναμονής....

    Έρρωσθε οι φραγμένοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ