28.5.21

Το Σκάκι

 
ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Το Σκάκι


"Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, χέρι-χέρι"


■ Υποτίθεται ότι ο συνδυασμός "Ώρα για δουλειά" μόλις θα κέρδιζε στις δημοτικές εκλογές θα ήταν έτοιμος να διοικήσει. Διακήρυσσε ότι ήξερε τα προβλήματα της Καστοριάς και είχε σχέδιο για τις λύσεις τους. Καλούσε τους πολίτες να τον εμπιστευτούν και τον εμπιστεύτηκαν. 

■ Με το που ανέλαβε, ξεκίνησε δυναμικά. Πρώτο του μέλημα, τα οικονομικά του υπερχρεωμένου –όπως λένε– δήμου. Το συμμάζεμα άρχισε με τις απολύσεις οκτώ υπαλλήλων των βρεφικών σταθμών, τη διακοπή των αναμεταδόσεων των παραστάσεων της όπερας από την Μετροπόλιταν και την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 40%. Τόσο καλά. 

■ Ταυτόχρονα όμως σπατάλιζαν δημοτικό χρήμα για μία κιτς αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καστοριάς από τον οθωμανικό ζυγό. Μουλάρια, γαϊδούρια, γραφικές στολές εκείνης της περιόδου, κομπάρσος ηθοποιός στο ρόλο του δημάρχου, αυθεντικός μητροπολίτης και υψηλό εθνικό φρόνημα επιστρατεύτηκαν. Όμως οι δημότες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αποδέχθηκαν τη δημοτική πρόσκληση-πρόκληση να συνεορτάσουν με τους νεοεκλεγμένους άρχοντες, υποδυόμενοι τους απελευθερωμένους. Δεν έγιναν κομπάρσοι, κράτησαν την αξιοπρέπειά τους. 

■ Παράλληλα με το δήθεν οικονομικό συμμάζεμα και την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 40%, ξεκινούσαν και οι προσλήψεις των συμβούλων, των δημοσιογράφων, των ειδικών συνεργατών, καθώς και οι απ’ ευθείας αναθέσεις. Η κριτική και τα παράπονα των πολιτών ξεκινούσαν κι αυτά. Η ανακαίνιση του γραφείου του δημάρχου, ο φτωχός χριστουγεννιάτικος στολισμός, το έρημο "χριστουγεννιάτικο χωριό", η ιδιαίτερη δημοτική παρέα που άνοιξε την παρέλαση του καρναβαλιού, τα σκοτάδια και η ερημιά παντού μετά το πανάκριβο πυροτέχνημα Χατζηγιάννη και τις διακοπές της παροχής ύδρευσης νερού από τη ΔΕΥΑΚ γιορτάρες μέρες, σχολιάζονταν αρνητικά από τους βαριά φορολογούμενους πολίτες. 

■ Τα likes και οι καρδούλες στις αναρτημένες φωτογραφίες στο διαδίκτυο για τις δημοτικές εκδηλώσεις, δεν απέδιδαν όσο περίμεναν. Έτσι επιστρατεύτηκαν "ψεύτικα προφίλ" στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που απειλούσαν και διαπόμπευαν τους πολίτες που είχαν άποψη και ασκούσαν κριτική στην δημοτική αρχή. Πρωτόγνωρα πράγματα για την πόλη της Καστοριάς. 


* * *



Στο ξεκίνημα:«Φίλες και φίλοι, με απόλυτη ευθύνη και σεβασμό, έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου, ως δήμαρχος Καστοριάς, στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αδέσμευτος, ανένταχτος και χωρίς οποιαδήποτε εξάρτηση. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο. Με πρόσωπα που θέλουν και μπορούν να σηματοδοτήσουν αυτή την επανεκκίνηση του δήμου μας για την πολυπόθητη αναγέννηση του τόπου μας. Η υπόσχεση μία: σηκώνουμε τα μανίκια και ώρα για δουλειά».


* * *


■ Με την άνοιξη έρχεται και η πανδημία του κορωνοϊού που χτυπάει πρώτα την Καστοριά. Η δημοτική αρχή αμήχανη με τα πρώτα κρούσματα. Το πρώτο που σκέφτηκε ο δήμαρχος ήταν να κάνει προσωπικό τεστ κορωνοϊού! Μετά πανικόβλητος ζητάει επίσημα σε ζωντανή τηλεοπτική πανελλήνια μετάδοση, να τεθεί η πόλη σε έκτακτη ανάγκη! Αργότερα (μετά τη γενική τοπική κατακραυγή) θα καταλάβει το λάθος του και θα το πάρει πίσω. Συνολικά από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα, τα κρούσματα επισήμως είναι 194 και οι νεκροί 17.

■ Μετά την άρση της καραντίνας, και προφανώς μετά από προτροπή των ακριβοπληρωμένων συμβούλων του, ο Δήμος Καστοριάς –αν και από τους πλέον πληγέντες covid δήμους της Ευρώπης σε ποσοστό επί του πληθυσμού, ξαφνικά βαπτίζεται ως πόλη covid-free! Παγκόσμια πρωτοτυπία. 

■ Ο «τοπ παγκόσμιος τουριστικός προορισμός»! Μέχρι και βίντεο έφτιαξαν με τους... «διάσημους» της πόλης να την διαφημίζουν. 

■ Ναι, αυτοί οι «διάσημοι», διαφήμιζαν αυτή την πόλη, στην οποία κάποιοι έχουν αμολήσει τα σκυλιά τους, για να βρίζουν και να απειλούν τους πολίτες που εκφέρουν δημόσια άποψη και δεν υποστηρίζουν τη δημοτική αρχή "Ώρα για δουλειά". 

■ Στην συνέχεια ο δήμαρχος υποχώρησε (πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά;). Παραδέχθηκε ότι «ο covid-19 ήρθε για να μείνει». Εξαφανίστηκε από προσώπου γης και η φαεινή δημοτική διαφημιστική λεζάντα «Καστοριά, covid-free».

■ Προχθές Τρίτη, ο δήμαρχος Καστοριάς δήλωσε: «Όταν δεν δουλεύει τουριστικά η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κρήτη, η Ρόδος, μιλάμε για τους τοπ προορισμούς όχι στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη, δεν περιμένουμε να δουλέψει η Καστοριά αυτή την στιγμή με τον τουρισμό». Μα, ο ίδιος λίγους μήνες πριν είχε αυτοδιαφημίσει την Καστοριά ως «τοπ παγκόσμιο προορισμό». Πάει, υποχώρησε και σ’ αυτό. Έστω και αργά παραδέχτηκε την πραγματικότητα της πόλης. 

■ Η απογοήτευση έκδηλη πια στους πολίτες για την πορεία της δημοτικής αρχής. Αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι όχι μόνο σχέδιο δεν είχαν για την λύση των προβλημάτων, αλλά ούτε τα προβλήματα δεν γνώριζαν. Κυριαρχούσαν αιθεροβάμονες ιδέες που πετούσαν στα covid-free σύννεφα πάνω από την πόλη.

■ Αρχίζουν να εμφανίζονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τα... «μεγάλα έργα» της δημοτικής αρχής. Τα αυτονόητα δηλαδή που πλασάρονται ως «μεγάλα έργα». Οι καθαρισμοί των δρόμων, το βάψιμο, το κλάδεμα των δέντρων –καλύτερα το "κουτσούρεμα",  η άσφαλτος σε μικρά κομμάτια επαρχιακών δρόμων και χωριών κ.ά.


* * *


Και έρχεται ο μητροπολίτης υποστηρίζοντας το δήμαρχο και μας πετάει το μπαλάκι λέγοντας: «Θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα; Κάτι θα πρέπει να κάνουμε τελικά!». Ποιοι Σεβασμιότατε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Εμείς οι πολίτες; Εμείς φταίμε για το κατάντημα του τόπου; Ή αυτοί που διοικούν; Κι αν δεν θέλουν να «σηκώσουν τα μανίκια», θα μας δώσετε τις αντιμισθίες σας για να τα «σηκώσουμε εμείς» για λογαριασμό σας;



* * *


■ Σε μία από τις τελευταίες (πολλές) συνεντεύξεις του, ο κ. Κορεντσίδης είπε πως οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν θαύματα σε τόσο λίγο (!) διάστημα. Όμως ο ίδιος ο Δήμος ως θαύματα διαφημίζει τα αυτονόητα έργα τα οποία γίνονται. Είπε ότι το 2021 θα «σηκώσουν τα μανίκια» και κάτω από αντίξοες συνθήκες θα δουλέψουν σκληρά. Ενώ φαίνεται ξέχασαν να «σηκώσουν τα μανίκια» το 2019 και 2020. Αυτά σηκώθηκαν μόνο για τις προσλήψεις των συμβούλων και δημοσιογράφων.

■ Παραδέχτηκε επίσης ο κ. Κορεντσίδης ότι η Καστοριά έχει την μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα (55%!) και ότι ο κλάδος της γούνας ευθύνεται κυρίως γι’ αυτό. Ο ίδιος όμως ήταν για χρόνια και πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, άρα μέρος της ευθύνης για το αδιέξοδο ή καλύτερα το κατάντημα της γούνας, επιμερίζεται και στον ίδιο προσωπικά.  

■ Το οικονομικό αδιέξοδο, η παρακμή και ο μαρασμός του τόπου, η θλίψη που έχουν οι πολίτες που ζουν στην «αρχόντισσα», οφείλεται σε ανθρώπους που κατείχαν και κατέχουν καίριες θέσεις. Δεν είναι η ευθύνη γενική, ούτε αόριστη. Η ευθύνη έχει και διευθύνσεις και ονοματεπώνυμα.

Ι. Κορεντσίδης: «Η Καστοριά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα όπως οι άλλες περιοχές, είναι σε μια ιδιαίτερη κατάσταση και λόγω της γούνας, θα μου επιτρέψετε να πω, να κινδυνολογήσω, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα για κάποια αρκετά χρόνια ακόμα. Θα σβήσει η Καστοριά;» 
.
■ Η συστράτευση όλων σχεδόν των τοπικών ΜΜΕ στη νέα δημοτική αρχή και η προβολή μιας ψεύτικης, ναρκισσιστικής εικόνας της Καστοριάς, δεν σώζει την κατάσταση. Ήταν αυτοί οι ίδιοι "κονδυλογράφοι" που το καλοκαίρι του 2019 παρουσίαζαν την άσχημη την πραγματική εικόνα της πόλης (ο προηγούμενος δήμαρχος δεν είχε προσλάβει συμβούλους-δημοσιογράφους), η οποία όμως, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, ξαφνικά, σε τέσσερις μόλις μήνες, μέχρι το τέλος του 2019 έγινε ο παράδεισος. 

■ Αφού έκαναν το μαύρο άσπρο, την τριχιά τρίχα και παρουσίαζαν τη νέα δημοτική αρχή και δη τον δήμαρχο ως λυτρωτή του τόπου δεν τα κατάφεραν να εξωραΐσουν την αληθινή εικόνα της πόλης. Η δυσαρέσκεια των πολιτών δεν κρύβεται πια.

■ Για να μετριαστεί φαίνεται η όλο και αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών και να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, γενικεύεται η ευθύνη και μεταφέρεται στους φορείς. 


* * *



Μητροπολίτης Καστοριάς σήμερα: «...Την ώρα αυτή κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για τα όσα διαδραματίζονται στον τόπο μας. Αυτό που εισπράττω καθημερινά είναι η πικρία, ο προβληματισμός, η αγωνία για το αύριο και η απογοήτευση. Παρακαλώ θερμά τους ιθύνοντες του τόπου μας για δραστηριοποίηση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Θα έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στην ιστορία, στη διαχρονική προσφορά αυτού του τόπου και στους ανθρώπους μας. Ο εφησυχασμός είναι η χειρότερη αντίδραση την ώρα αυτή. Δεν νομίζω πως δεν υπάρχουν λύσεις. Μόνο θέληση και πολιτική βούληση χρειάζονται. Θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα; Κάτι θα πρέπει να κάνουμε τελικά!».


* * *


«Η Καστοριά σβήνει» βεβαιώνει ο μητροπολίτης, προκαλώντας με την γενικότητα ανησυχία στον κόσμο. Και έρχεται στη συνέχεια, λίγες μέρες μετά ο δήμαρχος και αναρωτιέται «Η Καστοριά σβήνει;». Πλήρης ταύτιση αυτών που «συνεργάζονται χέρι-χέρι, σε όλους τους τομείς και βρίσκουν λύσεις για τα ζητήματα του τόπου» –όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο δήμαρχος Καστοριάς.

■ Και όπως δήλωσε προχθές 29/9/20: «Τον ευχαριστώ από βάθους καρδιάς διότι στέκεται δίπλα στα προβλήματα, έχουμε καθημερινή επικοινωνία με τον σεβασμιώτατο και από τα λόγια του και από τις αντιδράσεις του αλλά και από τις κινήσεις του, παίρνουμε δύναμη όλοι οι υπόλοιποι». 

■ Δένοντας καλύτερα το αφήγημα για το «σβήσιμο» της Καστοριάς, "πετιέται" το μπαλάκι στους φορείς και στους πολίτες, οι οποίοι φαίνεται ότι κι αυτοί ευθύνονται για τα στραβά του τόπου.  

■ Έτσι ο  δήμαρχος έστειλε επιστολή προς (μη κατανομαζόμενους) φορείς, τους οποίους καλεί σε σύσκεψη για να φτιάξουν από κοινού ένα σχέδιο με προτάσεις και να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την λύση των προβλημάτων! Η κίνηση ερμηνεύεται ως επιβεβαίωση της αποτυχίας της πορείας της δημοτικής αρχής και της προσπάθειας μετατόπισης των ευθυνών σε όλον τον νομό Καστοριάς.

■ Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν του έχουν απαντήσει όλοι θετικά και δεν μπορεί να τους περιμένει. Αύριο ή καλύτερα χτες, θα συγκαλέσει σε σύσκεψη αυτούς που ανταποκρίθηκαν, θα φτιάξουν σχέδιο και προτάσεις και... θα κατέβουν στον πρωθυπουργό. 

■ Τέλος «δεν σηκώνει άλλο» είπε ο δήμαρχος. Τί ακριβώς «δεν σηκώνει», δεν το εξήγησε ούτε αυτό. Τις ευθύνες του; Την πετυχημένη του πορεία; Που «σβήνει ο τόπος»;

«Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο».

■ Και έρχεται ο μητροπολίτης υποστηρίζοντας το δήμαρχο και μας πετάει το μπαλάκι λέγοντας: «Θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα; Κάτι θα πρέπει να κάνουμε τελικά!»

■ Ποιοι Σεβασμιότατε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Εμείς οι πολίτες; Εμείς φταίμε για το κατάντημα του τόπου; Ή αυτοί που διοικούν;  Κι αν δεν θέλουν να «σηκώσουν τα μανίκια», θα μας δώσετε τις αντιμισθίες σας για να τα «σηκώσουμε εμείς» για λογαριασμό σας;
  
Καληνύχτα Ελλάδα -Όπου και να ‘σαι 



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Οκτωβρίου 2020, αρ. φύλλου 1048. 
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.

Σχετικά: ΟΔΟΣ: Και έτσι πέρασαν οι μήνες

31 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/5/21

    Τα προβλήματα τα είχε εντοπίσει ο Πέτρος τόσα χρόνια με μισθό... Κι ο Δημήτρης από το Μανιάκοι γι αυτό και τα λύνουν με απευθείας αναθέσεις κατά ριπας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/5/21

    Πέραν της δικαιολογημένης και πολύ ήπιας κριτικής από την Οδό, το πρόβλημα εστιάζεται και στην γραφειοκρατία πέραν της έλλειψης φαντασίας και θέλησης και εξηγούμαι. Ας υποθέσουμε ότι ένας επιχειρηματίας(ντόπιος,ξένος, αδιάφορο..)επιθυμεί να ασκήσει δραστηριότητα με ποδήλατα θαλάσσης ενοικιαζόμενα για πλεύση της λίμνης. Τι ωραίο θα ήταν κάποιος με τα παιδιά του να απολαύσει τον γύρω της λίμνης πίνοντας τον καφέ του και κάνοντας και την γυμναστική του;!! Ξέρετε τι χαρτομάνι από διάφορες υπηρεσίες χρειάζεται και πόσος χρόνος χρειάζεται;
    Άλλο επίσης,μόνιππα όπως στην Αιδηψό για τον γύρο της λίμνης;;!!
    Κάθε Σάββατο βράδυ, στο παραλίμνιο αναψυκτήριο η μπάντα του δήμου να παίζει μουσική..;!!
    Πτήσεις εθισμού. Γνωρίστε την Καστοριά από ψηλά.ποιός δεν θα ήθελε να πετάξει να δεί το κάλλος της περιοχής αλλά πώς να το κάνει όταν στο αεροδρόμιο οι μανδαρίνοι ανοίγουν το 20 λεπτά προ της άφιξης από Αθήνα και 'κλείνει' 20 λεπτά κατόπιν αναχώρησης και για επίγεια εξυπηρέτηση(;;!!) ζητάνε τα δάνεια της Αγγλίας;
    Άλλο,θέσπιση τελετής και εκδηλώσεων σε μνημείο που θα γίνει στην πάνω πόλη που τώρα κυκλοφορούν αρκούδες με τα ονόματα όλων των φιλλελήνων που έδωσαν την ζωή τους σε μάχες για την ελευθερία της Ελλάδος πανελλαδικά με παράλληλη πρόσκληση από τον δήμο των μορφωτικών τους και στρατιωτικών τους ακολούθων. Φαντάζεται κανείς όλες οι ξένες διπλωματικές αποστολές να είχαν εκπροσώπους τους για διήμερο στην Καστοριά τι διαφήμιση και τι έκταση θα έπαιρνε πίσω στις χώρες τους;
    Αυτά και μερικά άλλα πρωτότυπα θα έκαναν ίσως την διαφορά και θα έδιναν ίσως το έναυσμα για μια κάποια κινητικότητα.
    Όλα αυτά και πολλά άλλα μη ανακοινώσιμα τα είχα συζητήσει ή μάλλον τα είχα μεταφέρει στην Μισκία πρίν χρόνια σε συναντησή μας αλλά έγινε σαν το τηλεφώνημα του κουφού πρός τον έκπτωτο...ακόμα περιμένει ( ο έκπτωτος..)
    Αλλά για τέτοιες υιοθετήσεις πρέπει κανείς να έχει όραμα και θέληση και οι δε κρατικοί φορείς να παύσουν κάποτε με ηλίθιες νομοθεσίες και κωλύματα να εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα στην τελευταία ΟθωμανοΣοβιετία της Ευρώπης γιατί όλες οι άλλες χώρες έχουν ξεφύγει πολύ μπροστά, μα πολύ μπροστά.....

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/5/21

      Πολύ ωραίες οι σκέψεις σας... Δυστυχώς οι έχοντες τα κλειδιά νοιάζονται μόνο για το Μηνιάτικο...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/5/21

      Κύριε Αγιασοφίτη,
      Οι ιδέες σας πολύ ενδιαφέρουσες. Θα ήθελα να υπενθυμίζω, ότι κυρία Μισκία τότε, δημιούργησε την ΑΛΕΞΙΑΔΑ, ενώ οι σημερινοί, χαριεντίζονται στο facebook.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/5/21

      Μα κι εγώ για αυτό την επισκέφθηκα γιατί διέγνωσα ανθρώπινη ποιότητα...δεν την κατηγορώ απεναντίας ήταν καλλιεργημένη, ανοικτόμυαλη και εργατική αλλά τα περιβάλλοντα και οι 'ισορροπίες'....

      Έρρωσθε

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28/5/21

      Να προσθέσω ότι: η κυρία Ειρήνη Μισκία, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της "Οδού", ξεκίνησε και τις απευθείας αναμεταδόσεις της όπερας από τη Νέα Υόρκη. Ενώ οι σημερινοί, με το καλημέρα σας, έριξαν "μαύρο"!!!
      Σώπασε Κυρά Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/5/21

    Απευθείας αναθέσεις για μελέτες στα αδέρφια τους... Το έχουν τερματίσει οι άνθρωποι... Ο Αντώνης άχνα... Ένας εισαγγελέας ρε παιδιά... Γιατί οι απλοί Δημότες ήδη τους έχουν καταδικάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/5/21

    Οι υπάλληλοι Πρασίνου αντί να κόψουν τα χόρτα που μας έχουν πνίξει στη Χλοη κάνουν αφιερώσεις Μητροπανο στο ραδιόφωνο... Τους ελέγχει κάποιος..;; Ώρα για Αφιερώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/5/21

      Πάλι καλά που κάνουν για Μητροπάνο γιατί αν αρχίσουν Έφη Θώδη, θα πεθάανωω....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/5/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος28/5/21

    Εμείς περιμέναμε Σηκωμένα μανίκια... Κι όχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/5/21

    "Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, χέρι-χέρι".
    Προφητικό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/5/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος28/5/21

    Και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που ανταποκρίθηκε (μετά από απαίτηση της Αντωνίου) στο κάλεσμα του Κορεντσίδη, ήταν ο Τζηκαλάγιας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/5/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/5/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28/5/21

    Ο άνθρωπος είναι πολιτικά επικίνδυνος [....]
    Διότι απέχει από την πραγματικότητα.
    Όταν δεν μπορεί βασικά πράγματα να διαχειριστεί... και μόνιμα φάσκει και αντιφάσκει... δεν νομίζω πως μπορεί να τον πάρει κάποιος στα σοβαρά.
    Εν ολίγοις... κοπάνα την όσο είναι καιρός... και ξέχνα επανεκλογή... και σύνταξη... βρες κανονική δουλειά [....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος28/5/21

    Μία ακόμα ιδέα να μου επιτραπεί κι ας την κρίνουν όσοι μας διαβάζουν.
    Αφού ενθυλάκωσαν οι 'τυχεροί' όλοι όσοι συμμετείχαν στην κατασκευή, εξοπλισμό κλπ του Αγίου (βοήθεια μας) ενυδρείου για να έρχονται οι καστοριανοί(sic) να βλέπουν τις πλατίκες και τα γριβάδια και να είναι και ελλειματικό στο τέλος της ημέρας, μήπως λέω θα ήταν περισσότερο θεμιτό και σκόπιμο να αλλάξει χρήση και να γίνει πνευματικό κέντρο;
    Τολμήσατε κύριε δήμαρχε έστω και στο παρά πέντε...

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/5/21

      Η Καστοριά δεν χρειάζεται πνευματικό κέντρο αλλά φυλακές...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/5/21

      Ότι τολμάει τολμάει, μας το απέδειξε...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/5/21

      Όλο ωραίες ιδέες ρίχνετε σήμερα. Μακάρι να προβληματίσουν...

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος29/5/21

    Πώς κατάντησε η Καστοριά;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Giorgos Koytinas [fb]29/5/21

    Εγκάθετος, αυτό μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος31/5/21

    Μια απορία, ενώ ξέρει τι πρέπει να κάνει ο δήμαρχος για να γίνει η δουλειά, γιατί δεν το κάνει; μήπως διαπίστωσε ότι δεν θέλει να επανεκλεγεί οπότε βάζει όλα τα αυτογκόλ επίτηδες; Μια σκέψη είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/5/21

      Ο Δήμαρχος νοικοκοιρεψε τον Δήμο, σειρά έχει ολόκληρος ο Νομός. Ώρα για Βουλή.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/5/21

      Εάν ίσχυε αυτό που εικάζεις υπήρχαν άλλες λύσεις προσφορότερες από το να 'φθείρεται': παραίτηση λόγω οικογενειακού ζητήματος, λόγοι υγείας, κλπ...

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος31/5/21

    Η παραίτηση θέλει κοχόνες, αν υπήρχαν, θα συνέβαιναν όλα αυτά που αν συνέβαιναν, δεν θα έφτανε εδώ που έφτασε. Εκτός αυτού, κερδίζει χρόνο, νομίζει, γιατί είναι πραγματικά το μόνο πράγμα που έχει στην διάθεση του. Δεν θα βρει στήριξη από πουθενά για βουλευτής, ας το ξεχάσει. Οι ίδιοι οι γουναράδες του έβαλαν χι. Τον λυπάμαι γιατί αλλιώς τα σχεδίαζε και αλλιώς ήρθαν, τελικά ιδέα δεν είχε για το τι τον περιμένει. Αλλά πιο πολύ λυπάμαι όλους εμάς που τον ψηφίσαμε και περιμέναμε χαΐρι. Μείναμε με τις ποδηλατοβόλτες και τις φωτογραφίες. Αυτοκαταστρέφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/6/21

      Ότι τρία αδέρφια λυμαίνονται κι απομυζούν την κρέμα από εποχής Λιόλια [....] δεν σας ήρθε στο μυαλό όταν ψηφίζατε ελαφρό εκλογείς. Ματς κατς κατς τώρα!

      Ο ειρηνοποιός

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος1/6/21

    Αυτός που δεν έχει «κοχόνες» είναι o ψηφοφόρος που δεν τολμάει να ψηφίσει κάτι άλλο και ψηφίζει το κατεστημένο. Στο καφενείο όταν μιλάνε όλοι τους έχουν τρανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος2/6/21

    Πωλείται... Χοιροστάσιο
    Περιοχή.. γέρμα.
    Τιμή πώλησης.... δώρο στο γαμπρό.
    Αν τα καν και εκεί σκατα.. τότε
    Μεγια τον που... νύφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ