16.6.21

ΟΔΟΣ: Και έτσι πέρασαν οι μήνες

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ: 15.10.2020 | 1050


O πρωθυπουργός της Ελλάδος αντέχει και αντιστέκεται ήδη επί ένα μήνα να γνωρίζει (;) ότι ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης με μια «αυστηρή» επιστολή του, ζήτησε τετ-α-τετ συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Με όλη την πολιτική παρέα της Καστοριάς.



Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, πρωθυπουργός της Ελλάδος (και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας) αντέχει και αντιστέκεται ήδη επί ένα μήνα να γνωρίζει (;) ότι ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης με μια «αυστηρή» επιστολή του, ζήτησε τετ-α-τετ συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Με όλη την πολιτική παρέα της Καστοριάς.

Με την επιστολή του ο κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, που απευθύνθηκε σε όλους τους φορείς, κάλεσε σε συστράτευση, να κατέλθουν στην Αθήνα. Εκπέμποντας SOS. Τους κάλεσε όλους πλην της κυρίας Μαρίας Αντωνίου, τέως βουλευτή Καστοριάς με την Νέα Δημοκρατία που δεν είναι στο κάτω-κάτω φορέας του τόπου (μάλλον το αντίθετο συμβαίνει). Παραμένει όμως υπεύθυνη του πιο ακατανόητου και άχρηστου πρωθυπουργικού γραφείου στον κόσμο, κάτι σαν Πρέσβειρα της Κυβέρνησης στην Θεσσαλονίκη. 

Θα μπορούσε με ένα τηλέφωνό της να βοηθήσει κλείνοντας το περιβόητο ραντεβού, αλλά είτε δεν έχει τόση απήχηση στο Μαξίμου, είτε όλο το σκηνικό της επιστολής δεν ήταν κάτι άλλο από ένα ακόμη πυροτέχνημα. 

Η ίδια έρχεται κάπου-κάπου στην Καστοριά συνοδεύοντας καμμιά υπουργό, αλλά στα δύσκολα, όπως θα ήταν η προσωπική παρέμβασή της στο Μαξίμου, εκεί, ο κ. δήμαρχος την βγάζει από το κάδρο. Κι ας εργάζεται –υποτίθεται για τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατ’ ευθείαν και άμεσα. 

Μάλιστα ο πρωθυπουργός αντέχει επί ένα μήνα τώρα, και δεν κάμφθηκε να συμμορφωθεί στην απαίτηση, ενώ στο πλευρό του δημάρχου αμέσως, από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε ο «χέρι με χέρι» του δημάρχου επίσκοπος Καστοριάς κ. Σεραφείμ. 

Ο οποίος με μια επιστολή που τιτλοφορούνταν «Η Καστοριά σβήνει» απηύθυνε και ο ίδιος την έκκλησή του για το σβήσιμο της πόλης, τον δήμαρχο της οποίας ταυτόχρονα συγχαίρει! 

Όταν τα ίδια, για την κατάρρευση της Καστοριάς, γράφει ο κριτικός τύπος (όπως η ΟΔΟΣ), για όλους αυτούς, τα γραφόμενα είναι «κακόβουλα», «κακοπροαίρετα», «μηδενιστικά».

Και συνεχίζουν (τότε) τα αλληλοσυγχαρητήρια, τις ομορφιές της Καστοριάς, της πόλης που ο ίδιος ο νυν δήμαρχος ανέφερε ότι θα γίνει...  «top παγκόσμιος τουριστικός προορισμός», τις φωτογραφίες με "ντρον" από ψηλά και τις εθιμοτυπίες. Πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου, όπως και η 11η Νοεμβρίου και αναμένονται μεγαλοπρέπειες σε κλειστό κύκλο «εκλεκτών». 


* * *


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Τζηκαλάγιας-Κορεντσίδης
Ο μοναδικός που φαίνεται να έσπευσε να γητευτεί στην εντολή του δημάρχου είναι ο βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας που τον συνάντησε από κοντά, στο δημοτικό ανάκτορο. Όπου για να περάσεις –λέει– στο γραφείο του ύπατου άρχοντος της πόλης περνάς από κόσκινα παραταγμένων συμβούλων. Συνηθισμένος ως ιατρός στις επισκέψεις ο κ. Τζηκαλάγιας έσπευσε. 

* * *

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Όλοι μαζί για την Καστοριά»

«Ο Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ. κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας μετέβη στο Δημαρχείο. Συμμεριζόμενος την σοβαρότητα των καιρών και ανταποκρινόμενος στην πρόσφατη έκκληση του Δημάρχου Καστοριάς κ.Γιάννη Κορεντσίδη,συζήτησε μαζί του την διαδικασία για την καλύτερη προετοιμασία του αιτήματος της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την προχθεσινή επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν, ο Βουλευτής να συντάξει ένα κείμενο και αφού γίνει επεξεργασία του με τον ίδιο, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους άλλους δύο Δημάρχους για την τελική του μορφή που να εκφράζει όλους, να αποσταλεί στον Πρωθυπουργό».

Μητροπολίτης Καστοριάς:

«...Αυτό που εισπράττω καθημερινά από την επικοινωνία μου με τους συνανθρώπους μας είναι η πικρία, ο προβληματισμός, η αγωνία για το αύριο και η απογοήτευση. Παρακαλώ θερμά τους ιθύνοντες του τόπου μας, για δραστηριοποίηση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για τα όσα διαδραματίζονται στον τόπο μας [όμως] θέλω να συγχαρώ θερμά τον Δήμαρχο Καστοριάς, κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, για την επιστολή που έστειλε σε όλους τους φορείς...» 

[περισσότερα: "εδώ" & "εδώ"]

* * *


Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ  που φαίνεται να έσπευσε να γητευτεί στην εντολή του δημάρχου είναι ο βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας που τον συνάντησε από κοντά, στο δημοτικό ανάκτορο. Όπου για να περάσεις —λέει— στο γραφείο του ύπατου άρχοντος της πόλης περνάς από κόσκινα παραταγμένων συμβούλων. 

Οι προηγούμενοι δήμαρχοι —πληβείοι της αυτοδιοίκησης, είχαν μια γραμματέα κατά κανόνα από το μόνιμο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς, ή το πολύ υπάλληλο από καμμιά απόσπαση. Ας είχαν ακόμη 1-2 συμβούλους επιπλέον. Όμως αυτό που η λέγεται ότι συμβαίνει τώρα στον Δήμο Καστοριάς, να περνάς από δέκα κόσκινα με αρχικοσκινήστρες 1-2 κυρίες, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, δεν έχει προηγούμενο. 

Συνηθισμένος ως ιατρός στις επισκέψεις ο κ. Τζηκαλάγιας έσπευσε. Κάπως παρακλητικά ίσως. Τώρα αν έβγαλε άκρη ο ίδιος κανείς δεν γνωρίζει. 

Οι πολίτες πάντως δεν έβγαλαν καμμιά άκρη. Και κανείς δεν τους ενημέρωσε. Τι ήθελε τελικά ο δήμαρχος Καστοριάς; Ακόμη ένα πυροτέχνημα; 

Τι ήθελε με την επιστολή του να πει ο ποιητής των πάντων; Ούτε και ο πρώτος Mr Likes δήμαρχος της Καστοριάς ανακοίνωσε στην συνέχεια τι απέγινε η πρωτοβουλία και η έκκλησή του. Μάλλον κανείς δεν θα μάθει ποτέ. Πάντως το παράδοξο είναι ότι ο χρόνος δεν σταμάτησε. Και η ιστορία συνεχίζεται. 


Νέοι περιορισμοί και νέα μέτρα, την ίδια στιγμή που όχι μόνο ο δήμαρχος Καστοριάς επιμένει να φωτογραφίζεται και να επικοινωνεί δημοσίως κατά κανόνα χωρίς μάσκα, επιδεικτικά προσφέροντας το χειρότερο και πιο επιπόλαιο πρότυπο· αλλά ακόμη και ο μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ που ουδέποτε φωτογραφήθηκε με μάσκα. Στο θέμα της πανδημίας όλους αυτούς τους μήνες, πέρασαν στον κόσμο το πιο αρνητικό μήνυμα.



ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ συνεχίζεται, αλλά και επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Καθώς για μια ακόμη φορά η περιοχή της Καστοριάς περιλήφθηκε στις πιο επικίνδυνες περιοχές της Ελλάδος, στο επίπεδο 3 από πλευράς διασποράς του κορωνοϊού, στον δεύτερο αυτό κύκλο της πανδημίας. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υφυπουργού πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιά, αγνόησε εντελώς τους εκλεγμένους εκπροσώπους της περιοχής, ακόμη και αυτούς που υποστηρίζονται από το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ανακοίνωσε τα άσχημα μαντάτα. 

Νέοι περιορισμοί και νέα μέτρα, την ίδια στιγμή που όχι μόνο ο δήμαρχος Καστοριάς επιμένει να φωτογραφίζεται και να επικοινωνεί δημοσίως κατά κανόνα χωρίς μάσκα, επιδεικτικά (με κάποιες εξαιρέσεις επισκέψεων κυβερνητικών στελεχών, όπως η συνάντησή του με  τον ιατρό-βουλευτή κ. Ζ. Τζηκαλάγια ή με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη), προσφέροντας το χειρότερο και πιο επιπόλαιο πρότυπο· αλλά ακόμη και ο μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ που ουδέποτε φωτογραφήθηκε με μάσκα. Στο θέμα της πανδημίας όλους αυτούς τους μήνες, πέρασαν στον κόσμο το πιο αρνητικό μήνυμα.

Ο οποίος κόσμος, όπως ήταν αναμενόμενο χαλάρωσε τα προσωπικά του μέτρα. Ενώ εάν οι ταγοί του, του τόνιζαν τους κινδύνους και τα μέτρα προφύλαξης με το ίδιο το προσωπικό τους παράδειγμα, ίσως η βόμβα να μην έσκαγε στα χέρια τους. 





Η κυβέρνηση αγνόησε εντελώς τους εκλεγμένους εκπροσώπους της περιοχής και ανακοίνωσε τα άσχημα μαντάτα του επιπέδου 3. Ξοδεύουν τον πολύτιμο και αγύριστο χρόνο για να ανακαλύψουν ως Σέρλοκ Χόλμς ποιος ευθύνεται πάλι για την νέα αυτή εκστρατεία κατασυκοφάντησης και δυσφήμησης της Καστοριάς, που μπήκε στην μαύρη λίστα, ποιος είναι ο αόρατος εχθρός, εκτός από την... ΟΔΟ.



ΚΑΙ ΕΔΩ οι πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας του τόπου δεν είναι ασήμαντες. Αφού μετά το πρώτο στάδιο, τον Μάϊο, οι πολίτες-δημότες της Καστοριάς υποβλήθηκαν σε μια επίθεση ανορθόδοξης και εντελώς παραπειστικής παραπληροφόρησης με την συμπαράσταση δυστυχώς πολλών τοπικών ΜΜΕ, ότι δηλαδή η Καστοριά είναι «covid-free». 

Ότι ως δια μαγείας, κάποια καλή νεράϊδα ή τέλος πάντων κάποια ευσεβής παλαιοημερολογίτισσα νεότευκτη ρωσόπληκτη οσία (οι νεράϊδες έφυγαν για πάντα, από την εποχή που ο φονταμενταλισμός στραγγαλίζει την περιοχή) έφερε το νέο πως η Καστοριά είναι πια ασφαλής. 

Δαπανήθηκαν έτσι σκανδαλωδώς πολλές χιλιάδων ευρώ για την προσωπική διαφήμιση κάποιων, με την επιστράτευση και του πλοίου – φάντασμα "Ολυμπία" στην λίμνη, για την παραπληροφόρηση και την παραμυθία. 

Και όλα αυτά με την συνένοχη πολιτικά, σιωπή των μειοψηφιών του Δήμου Καστοριάς, που μάλλον κάποιος πολιτικά πάντα, τους συγκρατεί ή τους κρατά, καθώς μόνο μουδιασμένες άναρθρες κουβέντες ακούγονται από δαύτους, αραιά και κάπου. 


Μετά το πρώτο στάδιο, τον Μάϊο, οι πολίτες-δημότες της Καστοριάς υποβλήθηκαν σε μια επίθεση ανορθόδοξης και εντελώς παραπειστικής παραπληροφόρησης, ότι δηλαδή η Καστοριά είναι «covid-free». Ότι ως δια μαγείας κάποια καλή νεράϊδα ή τέλος πάντων κάποια ευσεβής παλαιοημερολογίτισσα νεότευκτη ρωσόπληκτη οσία (οι νεράϊδες έφυγαν για πάντα, από την εποχή που ο φονταμενταλισμός στραγγαλίζει την περιοχή) έφερε το νέο πως η Καστοριά είναι πια ασφαλής.



ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ και για την υπερηφάνεια ότι ο δήμαρχος Καστοριάς μαζί με τους δημάρχους από άλλες Σπιναλόγκες της Ευρώπης που μέτρησαν τα περισσότερα θύματα, «παραχώρησε» βαρυσήμαντη συνέντευξη, ότι ο δήμαρχος Καστοριάς θα λάμβανε μέρος και θα ομιλούσε πάλι βαρυσήμαντα σε μια υποεπιτροπή της υποεπιτροπής της Βουλής –κάτι που δεν έγινε– και έτσι πέρασαν οι μήνες. 

Με την Καστοριά, να ατενίζει το φθινόπωρο και τον επερχόμενο χειμώνα με τις πλέον άσχημες προϋποθέσεις και συνθήκες. Τις χειρότερες από ποτέ.

Και αντί οι επιφορτισμένοι και υπεύθυνοι να αναλαμβάνουν τα ηνία των ευθυνών πολιτικών, ποινικών κ.ο.κ., και δεν ανήκει σε αυτούς μόνο ο δήμαρχος Καστοριάς φυσικά, αυτοί περί άλλων τυρβάζουν. 




Και καλά τα Ιωάννινα, η Κοζάνη, η Αθήνα κ.ο.κ. που έχουν υπερπληθυσμό, σφύζουν από κόσμο, από φοιτητές και τουρίστες, εξηγείται κατά κάποιο τρόπο να χάσουν τον έλεγχο. Στην έρημη όμως Καστοριά, τι έγινε. Κομήτης covid-19 έπεσε;



ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο ο δήμαρχος βεβαίως, έστω κι αν με τον άστοχο και αμετροεπή τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται αυτάρεσκα πολιτικά και ως πολιτικός νάρκισσος την δημοσιότητα και την προβολή που του παρέχουν για την ώρα οι χρυσοθήρες της ενημέρωσης, κατόρθωσε με την πολιτικώς αφελή συμπεριφορά του να τεθεί στο επίκεντρο των ευθυνών και οι άλλοι να σφυρίζουν αδιάφορα. Τόσες και τόσους συμβούλους και παρασυμβούλους και πολιτικά καίγεται ήδη.

Ξοδεύουν τον πολύτιμο και αγύριστο χρόνο για να ανακαλύψουν ως Σέρλοκ Χόλμς ποιος ευθύνεται πάλι για την νέα αυτή εκστρατεία κατασυκοφάντησης και δυσφήμησης της Καστοριάς, που μπήκε στην μαύρη λίστα, ποιος είναι ο αόρατος εχθρός, εκτός από την...ΟΔΟ.

Και καλά τα Ιωάννινα, η Κοζάνη, η Αθήνα κ.ο.κ. που έχουν υπερπληθυσμό, σφύζουν από κόσμο, από φοιτητές και τουρίστες, εξηγείται κατά κάποιο τρόπο να χάσουν τον έλεγχο. Στην έρημη όμως Καστοριά, τι έγινε. Κομήτης covid-19 έπεσε;

Και δεν τους περνά καθόλου από την οξυδερκή πολιτική σκέψη τους, ότι κανείς δεν τους παίρνει πια στα σοβαρά. Και ότι όσα τους λιβανίζουν οι πληρωμένοι κόλακες της ενημέρωσης, δεν είναι για να τα πιστεύουν πια ούτε και οι ίδιοι.



Φωτογραφία: Το ερημωμένο και ερειπωμένο κέντρο της πόλης, λίγο πριν την πλατεία Ομονοίας.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Οκτωβρίου 2020, αρ. φύλλου 1050.



Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:


22 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/6/21

    Και δε χτυπάει το τηλέφωνο.... 12....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/21

    Λοιπόν για να ξέρουμε τι λέμε
    Και να τελειώνει αυτή η αηδία..
    Ούτε καν από απέξω.. δεν υπάρχει
    Περίπτωση να περάσουν..και οι δύο
    Τους..
    Διότι..οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι
    Όπως λέει και ένα ρητό...
    Και ο χρόνος πολύτιμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/6/21

    Μύρισε πορδομεθάνιο η Αρχόντισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/6/21

    Καλά, από όλους τους αιρετούς ΜΟΝΟ ο Ζήσης [....]; Και τι συμφώνησαν οι ΜΕΓΑΛΟΙ άνδρες? Να μη κατέβουν τελικά στο Μητσοτάκη (λες και υπήρχε περίπτωση ο Μητσοτάκης να δεχτεί Ζήση και Γιάννη!!!), αλλά να πει ότι το νερό της ΔΕΥΑΚ είναι "άριστο"? Και πόσο καλά πέτυχε η δημοπρασία του Λατομείου?
    Άρε [....], απορώ πώς υπάρχουν πολίτες που σας ψηφίζουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/6/21

    Εδώ έτσι και γελάνε....
    Που να πάνε... κιόλας
    Δεν θα τους μείνει στομάχι από τα γέλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/6/21

    Ο Γιάνης καταπιάνεται και με την κατασκευή υδατοδρομίου στην Καστορία και μάλιστα διεθνές. Ουάου.....
    Μετά τα τραίνα ( Υπερβαλκανικός), βαπόρια,τώρα και υδατοδρόμια (προσέξατε κανείς δεν μιλά για υδροπλάνα, μόνο για υδατοδρόμια....;;;;!!!!).
    Με αεροπλάνα,και βαπόρια και με τους φίλους τους.....τι μέρες ζούμε και που'σαι ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/21

      Γι αυτό δεν βάζουν το καραβάκι Ορεστειας μέσα στη λίμνη, για να μην εμποδίζει τα υδροπλάνα...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/6/21

      Φυσικά, μία προσγείωση/απογείωση κάθε 2 λεπτά είναι κάτι φυσιολογικό για ένα διεθνές υδατοδρόμιο.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος17/6/21

    Τα υδροπλάνα θα διώξουν τα πτηνά από την προστατευομενη Νatura λίμνη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/6/21

      Το ίδιο και οι δυναμίτες στον Ιστακο....

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος18/6/21

    Υδροπλάνα δεν θα έρθουν ποτέ στην Καστοριά. Δεν υπάρχει ακόμα νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας αυτών και υπάρχουν άλλα επιχειρησιακά κωλύματα που το καθιστούν ασύμφορο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν ασφαλίζουν εύκολα υδροπλάνα εάν οι χειριστές δεν έχουν συγκεκριμένο αριθμό ωρών πτησεων κλπ καθώς και άλλα πολλά όπως έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας,υδροκίνησης εντός της λίμνης, πετρελαίευση/ ανεφοδιασμός/αποθήκευση,έρευνα και διάσωση και πολλά άλλα.
    Όλες αυτές οι κινήσεις είναι φωτοβολίδες και σανός για τα μοσχάρια τους ψηφοφόρους και κονδύλια μελετών για να μασάνε οι " ξύπνιοι"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/6/21

      Είναι γάτα είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα....

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος18/6/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/6/21

    Ωχ... πάλι φαπες
    Βλέπω εν μέσω καλοκαιριού
    Στο τέλος θα γίνει συνήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος19/6/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος19/6/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος20/6/21

    Τι μπορεί να πάθει ένας μυαλοφαγος ..
    Αν μπει καταλάθος στο μυαλό ενός [....]???
    ....να πεθάνει από την πείνα... αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/6/21

      Τρενάκια ονειρεύεται o [....]

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος20/6/21

    τι μας είπε δηλαδή ο δήμαρχος μέσω δημοσιογράφου, μέρος του πρες τριπ έτσι; ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα για το καλοκαίρι και από Σεπτέμβριο και μετά θα δούμε τρενάκια και χαρές... τι να πεις... ας μας λυπηθεί ο θεός με τέτοια κατάντια... Η Καστοριά πουλάει από μόνη της λέει... λελε λελε ελπίδα δεν υπάρχει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/6/21

      Τρενάκια ονειρεύεται. Μωρέ μπράβο!

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος20/6/21

    Μούρη πουλάμε και τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ