1.6.21

Λόγος & Αντίλογος



Κύριε διευθυντά,
Επιτρέψτε μου να παραθέσω τα τέσσερα βασικά ολέθρια λάθη των Ελλήνων πολιτικών που βοήθησαν τους Τούρκους να κατακτήσουν τα κατεχόμενα της Κύπρου – δώρο στο πιάτο τους.
-Λάθος 1ο ολέθριο: Βασικό (η αρχή είναι το ήμισυ του παντός). Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπουργός συντονισμού στην κυβέρνηση της Ενώσεως Κέντρου, του Γεωργίου Παπανδρέου (του Γέρου της Δημοκρατίας), καμία σχέση με τον σημερινό εγγονό του, τον αχαρακτήριστο πολιτικό που μας έβαλε στο καταραμένο μνημόνιο, προκάλεσε τα Ιουλιανά το 1965. Ανέτρεψε την κυβέρνησή του που είχε πάρει ποσοστό πλησιέστατα προς το 53%, πανελλήνιο ρεκόρ ψήφων τότε, που δεν είχε πάρει ούτε ο Ελευθέριος Βενιζέλος που διπλασίασε την Ελλάδα.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μάζεψε αποστάτες 45 τον αριθμό για να στηριχθεί στο αντίπαλο κόμμα αλλά δεν τα κατάφερε και άνοιξε έτσι τον δρόμο προς την χούντα που καραδοκούσε και να γίνει έτσι το 2ο βασικό ολέθριο σφάλμα.
-Λάθος 2ο ολέθριο: Η χούντα των συνταγματαρχών με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο απομάκρυνε από την Κύπρο τον Ελληνικό Στρατό που με τόση μεθόδευση ο Γέρος της Δημοκρατίας είχε κάνει το νησί απόρθητο.
-Λάθος 3ο ολέθριο: Η χούντα του Ιωαννίδη ανέτρεψε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. Οι αλλαγές στην πολιτική ηγεσία οδήγησαν αναπόφευκτα και στις αλλαγές στον στρατό, δηλαδή στην διάλυση του στρατεύματος.
-4ο μοιραίο και ολέθριο λάθος: Ο ανόητος και άθλιος πολιτικά Ιωαννίδης, έδωσε εντολή στον Σαμψών, το πρωτοπαλίκαρο της ΕΟ ΚΑ Α’ του Διγενή, να ανατρέψει τον Μακάριο, ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί και έτσι να δώσει δώρο στους Τούρκους την κατάληψη μεγάλου τμήματος της Κύπρου.
-Λεπτομέρειες:
Όταν ήταν πρωθυπουργός ο Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου, συζητείτο το αμερικανικό σχέδιο Άτσεσον που προέβλεπε την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και σε αντάλλαγμα να παραχωρήσει η Ελλάδα μία μικρή βάση στους Τούρκους επί ενοικίω, λέγοντας ο πρωθυπουργός μας, μας παραχωρούν μία πολυκατοικία, ας τους παραχωρήσουμε ένα διαμέρισμα.
-Σημείωση: Τον καιρό εκείνο ήταν σε έξαρση τα κινήματα των λαών για αυτοδιάθεση. Αυτήν την κυβέρνησή του ανέτρεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που με το τεράστιο λάθος του και τα συνεπακολουθήσαντα άλλα τρία οδήγησαν στην συμφορά της Κύπρου, χαρακτηρισθείς έκτοτε ως Ακαντέμης. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία, συμπαραστεκόμενος στην κυβέρνησή του απεδοκίμαζε τον αποστάτη υπουργό επαναλαμβάνοντας ρυθμικά: «Μητσοτάκη κάθαρμα». 
«Όλβιος όστις της ιστορίης έσχε μάθησιν». Όσοι γεννήθηκαν πριν το 1955 ενθυμούνται καλώς τα γεγονότα αυτά.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανέστης Σιδηρόπουλος
Οινόη Καστοριάς - τηλ. 6979433128

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Οκτωβρίου 2021, αρ. φύλλου 1049

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ