31.7.21

Λόγος & Αντίλογος



«Νέες πρωτόγνωρες εμπειρίες» 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις φίλες και τους φίλους που μου συμπαραστάθηκαν στην πολυήμερη περιπέτεια της υγείας μου, μετά την προσβολή μου από τον covid-19 στις 13 Οκτωβρίου, στη διάρκεια της συλλογής των καρυδιών στο πατρικό αγρόκτημα στο Νεστόριο της Καστοριάς και μιας επίσκεψης σε Δημόσια Υπηρεσία στην πόλη της Καστοριάς.

Μόλις που προλάβαμε να τα πλύνουμε με καθαρό νερό υπό πίεση και να τα βάλουμε στις συρμάτινες κρεβατίνες για να στεγνώσουν φυσιολογικά.

Επέστρεψα στις 18/10 στο σπίτι στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη διαγνώστηκα θετικός σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο. Έμεινα στο σπίτι μέχρι την Παρασκευή 23/10 και όταν οι ενδείξεις στο όργανο μέτρησης του οξυγόνου δεν έλεγαν να ανέβουν πάνω από το 91-92, παρόλο που δεν υπήρχε πυρετός, ζήτησα τη μεταφορά μου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο που εφημέρευε.

Ευτυχώς που η σύζυγός μου η Μυρτώ δεν μολύνθηκε από τον ιό, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις γιατρών του ΕΟΔΥ, αλλά πήρε ένα τρομερό κρύωμα καθώς περίμενε στα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκράτειου τα αποτελέσματα και του δικού της τεστ. 

Από τότε περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές. Η γυναίκα μου μόνη και αδύναμη στο σπίτι χωρίς καμιά βοήθεια στις κρίσιμες πρώτες ημέρες και εγώ να ρουφάω από τις φλέβες μου δεκάδες ορούς. Κάθε 2-3 ημέρες άλλαζε και η θέση στα σημεία που έμπαιναν οι οροί στο χέρι γιατί οι φλέβες έχαναν την ικανότητα προσρόφησης των φαρμάκων.

Ευτυχώς χάρις στις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού τους οποίους θα ευγνωμονώ όσο ζω, κατάφερα μετά από 25 ημέρες νοσηλείας να πάρω εξιτήριο με τη σύσταση να παίρνω και οξυγόνο στο σπίτι, πράγμα που συνεχίζω να κάνω μέχρι που γράφεται αυτό το σημείωμα.

Για όλους όσους διατείνονται ότι όλα αυτά είναι παραμύθια και ότι δεν είναι παρά μια απλή ίωση θα ήθελα να τους ευχηθώ να μην έχουν την ευκαιρία να την ζήσουν, όπως και ο συγκάτοικος στο δωμάτιο νοσηλείας που είχε τις ίδιες απόψεις με εκείνους και μου υποσχέθηκε με χίλια συγνώμη και όρκους πως όταν πάρει το εξιτήριό του θα αναλάβει να διαφωτίσει τους χιλιάδες ομοϊδεάτες του γραπτά και προφορικά. 

Νάστε καλά και να προσέχετε. Μόλις μπορέσω θα καταγράψω σε ένα κείμενο τις εμπειρίες μου από αυτήν την περιπέτεια.

Γεώργιος Δαουτόπουλος 
Μ.Sc., Ph.D.(Michigan State University, 1985) 
Καθηγητής Γεωπονίας ΑΠΘ

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Δεκεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1058




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ