4.9.21

Λόγος & Αντίλογος



Από εβδομάδες πιο μπροστά ακούγαμε από τα μέσα ενημερώσεως για τον επικείμενο ανασχηματισμό. Τελικώς στις 4-1-2021 αναγγέλθηκε επίσημα. Η θλίψη και η απογοήτευση απερίγραπτη. Δυσκολεύομαι να χαρακτηρίσω αυτή την γκάφα ή εσκεμμένη ενέργεια, γιατί πίστευα πως είχε έρθει επιτέλους μια ελπίδα σωτηρίας για τον πολυπαθόντα λαό μας, εδώ και σαράντα χρόνια.
Πιστέψαμε στα λόγια πάλι πως θα έρθει το 2021 με πρόοδο και αύξηση του εθνικού προϊόντος και μέσα στη σύγχυση του πολέμου από Τουρκία και θανατηφόρου κορωνοϊού ασυλλόγιστα γίνεται ο ανασχηματισμός μόνο για ένα πρόσωπο τον κ.  Γιάννη Βρούτση για κανένα άλλο λόγο… γιατί σε λίγες μέρες θα κατέθετε τον Νόμο για την ορθή λειτουργία της λερναίας ύδρας, του επάρατου συνδικαλισμού με τις γνωστές σ’ όλους ανασταλτικές, έναντι στην πρόοδο της χώρας, πράξεις του.
Εδώ τελείωσε και η τελευταία ελπίδα μας. Μια από τα ίδια. Η κυβέρνηση γκρεμίζεται αλλά και η χώρα. Η κλωσσομηχανή-ανασχηματισμός ξανάρχεται στην χώρα με όλες τις συνέπειες. Τα συμφέρονται είναι πολλά και ξένα και εσωτερικά. Έχουμε πρόσφατες τις μεγάλες γκάφες του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεκαέξι ανασχηματισμοί, αναγομώσεις και αναδομήσεις. Κρατούσε σταθερά τα 20 υπουργεία και όρκιζε κάθε φορά άλλους 25. Οπότε όρκισε 400 νέου υπουργούς και υφυπουργούς και μέσα σ’ αυτούς και φοιτητές. Θα αναφερθώ μόνο στο υπουργείο Οικονομικών. Κοντολάζος, Λάζαρης, Γεννηματάς Τσάρος, Σημίτης, Τσοβόλας, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, Παπαδόπουλος, ο Κερκυραίος, ο Χαλκιδικιώτης Πάχτας και άλλοι, ων ουκ έτσι αριθμός. εκτός από τους 25-30 υφυπουργούς. Μάλιστα ο ίδιος φώναξε στο τέλος το γνωστό mea culpa για να διασωθεί. Εκτός αυτών τρία έργα του προδίδουν την νεοσσή ηλικία του: α) Έφυγε από το Ζάππειο μαζί με το κόμμα του την ημέρα της αναβαθμίσεως της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκή χώρα. β) Ονόμασε το κόμμα του «κίνημα» και όχι κοινοβουλευτικό κόμμα. γ) Την καθιέρωση της πράσινης κάρτας σε 500.000 υπαλλήλους δημοσίων οργανισμών και λοιπών συσσιτομένων  από το Δημόσιο, καθώς και 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες κλπ που ανέλαβαν το έργο της παρακολουθήσεως των υπολοίπων Ελλήνων. Επίσης δε να αναφέρουμε την παρέα του: Ορτέγα, Αραφάτ, Σαντάμ, Κάστρο, Καντάφι, Χόνιγκερ και άλλα τόσα μνημόσυνα για τον αγαπητό Τσε Γκεβάρα. 
Σ’ αυτό το μικρό κράτος έχουμε 500 συνταξιούχους υπουργούς και σε λίγο θα φτάσουμε τους 700. Ας χορταίνουμε όταν τρέχουμε στο Πολυτεχνείο και στον Γρηγορόπουλο για να μας σώσουν.
Λοιπόν αγαπητοί όλα έγιναν και γίνονται από νεοσσούς πολιτικούς που μας κυβερνάνε 40 χρόνια. Πετούσε από τα παράθυρα ο Ανδρέας τους υπουργούς χωρίς αξιολόγηση γιατί αυτός ήταν 45 χρονών νεοσσός σπουργιτομάνας. Δεν γνώριζε την Ελλάδα και την σημαντική γεωγραφική θέση της. Συνέχισε ο Σημίτης ξένος και αυτός νεοσσός. Ο Γιωργάκης παιδί μια ζωή, ανέλαβε να μας σώσει και μας έφερε τα μνημόνια από την Αγγλία και τα 100 χρόνια αποικιοκρατία. Συνεχίζουμε με άλλον νεοσσό τον Τσίπρα, με ξυρισμένα τα γένια πριν μια εβδομάδα από την πρωθυπουργία του και την γνωστή δράση ως φοιτητής.
Και τώρα έχουμε πάλι τα ίδια, αυτοί οι νεοσσοί κρίνουν τους μεγαλύτερους οι οποίοι εργάσθηκαν τιμήθηκαν από τα έργα τους. Είμαστε περικυκλωμένοι από νεοσσούς όλων των κομμάτων και εισαγόμενων με ένα «ν». Όπως λέμε «Γιάνης».
Δεν είναι καθόλου αστεία τα πράγματα. Μια είναι η λύση μας. Να σκεφθούμε σοβαρά στο μέλλον. Η χώρα θέλει σοβαρό μεγάλο στην ηλικία ηγέτη, να έζησε, να παιδεύτηκε στην Ελλάδα, να ξέρει ποια είναι η μοναδική χώρα του. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συγγενή, ούτε καλούς γείτονες, ούτε φίλους, αγωνίζεται 3 χιλιάδες χρόνια με κάθε κοντινό ή μακρινό, Ανατολικό ή Δυτικό κάτοικο της υφηλίου. Για θυμηθείτε πως πρωτοεμφανίσθηκαν οι Τσίπρας και Βαρουφάκης στην Ευρώπη; Σαν ξενύχτηδες από τα μπουζούκια. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι ακόμα που πιστεύουν στους νεοσσούς χωρίς προηγούμενο σωστό παρελθόν και παρόν. Κάπως έτσι κρίθηκε και τελευταίος υπουργός Οικονομικός, ο ο Γιάννης Βρούτσης και χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της χώρας μας.
Με τους ανασχηματισμούς δεν πιάνονται οι πταίξαντες για όποιο κακό κάνουν στον τόπο. Ας μάθουμε να λογοδοτούμε και να κοιτάξουμε το συμφέρον της χώρας και των παιδιών μας.

Νικόλαος Αχ. Πρώιος

ΥΓ.  Ο Γιάννης Βρούτσης, είναι ο μόνος που ασχολήθηκε σοβαρά, από την εποχή του Μεταξά, με τους ασφαλισμένους, συνταξιούχους, αγρότες και γενικώς με τον εργαζόμενο λαό της χώρας. Και τώρα ήρθε η ώρα να διορθώσει την λερναία ύδρα τον συνδικαλισμό. Κι όμως, κρίθηκε άνθρωπος ανεπαρκής

ΥΓ2  Ήρθε η ώρα η δική μας δεν πάει άλλο. Στο εξής αρχηγοί κομμάτων, πρόεδροι Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι άνω των 65 ετών, Έλληνες και όχι Ημιέλληνες, για να παραμείνει η χώρα Ελλάδα για να συνεχίσει την ιστορική της εθνική πορεία. Πατρός τε και μητρός τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σέβεσθαι δει και θωπεύειν πατρίδα χαλεπαίνουσαν.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Ιανουαρίου 2021, αρ. φύλλου 1063


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/9/21

    Περιμένουμε ανασχηματισμο σε Δήμο Καστοριάς και Περιφέρεια. Αλλαγές προσώπων άμεσα. Ειδικά καθαριότητα, πράσινο και διαφάνειας. Πολλά φάουλ κύριε Δήμαρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/9/21

      Να'ταν μόνο φάουλ.....εδώ κάθε κίνηση και ενέργεια των δημοτικών αρχών είναι όφσάιντ από το ξεκίνημα

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ