29.11.21

"Τα ρέστα"




[...] Τα παθήματα δεν φαίνεται να έγιναν μαθήματα στην Καστοριά. Όταν (και πάλι επί Νέας Δημοκρατίας αλλά και ΠαΣοΚ) υπάκουοι στα κελεύσματα, τις πολιτικές εξαγορές και θωπείες κάποιων άλλων 33 ίσως, με τα σκανδαλώδη δάνεια της διαφθοράς του συστήματος και αργότερα τις πιο προκλητικές δωρεάν ρυθμίσεις και απαλλαγές, κατέστρεψαν την γούνα, άφησαν άνεργους χιλιάδες κατοίκους της Καστοριάς που ερήμωσε, της πήραν κάθε ελπίδα για το μέλλον, ζητούν και «τα ρέστα» κι’ από πάνω, προσπαθώντας απ’ όπου δύνανται και μπορούν να πάρουν και την ρεβάνς με οποιονδήποτε τίμημα και τρόπο. Άλλωστε εξ αιτίας της καταστροφής της γούνας, γέμισε ο τόπος άεργους και χρεωμένους που κατέφυγαν στην πολιτική, τις εκλογές και τα αξιώματα.

"Τα ρέστα"

ΟΔΟΣ 16.9.2021 | 1095


4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/11/21

    Το τι συνέβη κατά την επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Κοζάνη, αυτά που ειπώθηκαν από τους φορείς της Καστοριάς, είναι ο λόγος για την κατάντια αυτού του τόπου. Δεν φταίει η γούνα για την καταστροφή αυτού του τόπου αλλά οι γουναράδες, αυτός ο κλάδος που από στυλοβάτης της πόλης αλλά και της εθνικής οικονομίας διοικήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια από αμόρφωτους βλαχοδεντρεπρενερς με αέρα δάνεια, με ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων των χρεών και επιδοτήσεις επί επιδοτήσεων ακόμα και για τις λάμπες πάνω από τα τεζάκια, από κομματόσκυλα καθωσπρέπει νοικοκυραίους που περίμεναν τις εκθέσεις να βγάλουν κανά γκομενάκι στα λουσάτα ταξιδάκια τους. Από φιλελεύθερους αντικρατιστές που χωρίς κρατική επιδότηση δεν χτίζουν ούτε κοτέτσι και μιλάνε για πράσινη ανάπτυξη μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα.

    Μετά από δυο χρόνια πανδημίας και τόσων συσσωρευμένων προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο η ντροπιαστική αυτή εμφάνιση των φορέων της Καστοριάς είναι το τελευταίο σπρώξιμο που χρειάζονται και οι τελευταίοι που απέμειναν για να τα μαζέψουν και να φύγουν τρέχοντας. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα, τετέλεσται και επισήμως.

    Αδέσποτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/11/21

      Αυτοί και να το θυμάσαι θα η πρώτη (ίσως όχι τελευταία..)
      δημοτική αρχή που θα καταρρεύσει από μόνη της. Περίμενε να δείς τι έχει να γίνει τον τελευταίο χρόνο διοίκησης.
      Ήδη οι αρουραίοι όπως στα πλοία πρίν τα ναυάγια εγκαταλείπουν....βλέπω στο βάθος του φλυτζανιού μία μεγάλη πόρτα βλέπω. Μιά σκάλα μεγάλη και πρόσωπα τριγύρω μαζεμένα βλέπω.
      Ασήμωσε να σε πώ και τα υπόλοιπα. Φασαρίες πολλές βλέπω για και ένα πρόσωπο σπαθάτο κάθεται στην πάνω βλέπω.
      Το ονομά του το κρύβει μια θολούρα....ασήμωσε για γιαβρί μου. Ντάσκας,Τάκης,Σπύρος, Πύρος τι να σε πώ δεν βλέπω.
      Έρχεται κι ένας με μαύρα από το πέρα για και χαλκάδες βαστάει στα χέρια πολλά σεκλετιασμένος...ούφ φού ξύπνησα.
      Τα υπόλοιπα στο επόμενο όνειρο.....

      Πρεσβύτης Μέτοικος

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/11/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/11/21

    Μόνο ΝΔ η Καστοριά και ας τρώμεν πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ