13.12.21

ΟΔΟΣ: Έδρα Σχολής


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 25.2.2021 | 1069


Σου γράφω διότι δεν θα μάθουμε ποτέ εάν ο πρωθυπουργός προτού καταφύγει στο Κοινοβούλιο για το πρόβλημα του δημόσιου λόγου στην Ελλάδα, ζήτησε και έλαβε το καλώς έχειν από την Μαρία Αντωνίου, που είχε συνεργάτη και σύμβουλο τον αδελφό του δήμαρχου Καστοριάς, άτυπο σύμβουλο του ίδιου όπως λέγεται τουλάχιστον, ότι εδώ δεν υπάρχουν ελεεινοί κανίβαλοι. Να επιτίθενται μαφιόζικα, να ορμούν σαν τις οχιές του διαδικτύου σε όποιον ασκεί κριτική στην Καστοριά. Που υποτίθεται έχει αφοσιωμένη γαλάζια αρχή, και νέους ανθρώπους... εκσυγχρονιστές. Άσπιλους, αμίαντους, άψογους.



Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Γνωρίζω ότι η Τσικνοπέμπτη είναι την επόμενη εβδομάδα και όχι σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021. Αλλά μιας και ούτε τα καστοριανά καρναβάλια γιορτάστηκαν φέτος, ούτε στις Αποκριές θα γιορτάσουν οι υπόλοιποι Έλληνες τα δικά τους καρναβάλια, σκέφτηκα, ότι δεν βλάπτει να τσικνήσω από σήμερα. Στο κάτω-κάτω καραντίνα έχουμε, κάπως πρέπει να περνάει δημιουργικά ο εγκλεισμός. Άλλωστε ως την (κανονική) Τσικνοπέμπτη δεν θα ισχύει η σημερινή επικαιρότητα. 

Ανήμερα με την κυκλοφορία του σημερινού φύλλου σου, λέγεται ότι θα γίνει κακός χαμός στην Βουλή. Διότι όπως έγινε γνωστό κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προγραμματίσθηκε να γίνει συζήτηση στην Βουλή. Για την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου στην Ελλάδα. Με αφορμή τους μασκαράδες και μασκαρεμένους που εμπνεύστηκαν το γνωστό #Νέα Δημοκρατία –Παιδεραστές!

Οπότε, αγαπητή ΟΔΟΣ, εύλογα μού προκλήθηκαν απορίες. Μιας και στην Ελλάδα έως πρόσφατα, κινδύνευες να φορτωθείς την σχετική ρετσινιά κυρίως αν πήγαινες Ταϋλάνδη. Γενικά την είχες βάψει άμα έκανες το λάθος να παραδεχθείς ότι σου αρέσουν οι θάλασσες, η τροπική φύση, το φαγητό, ο λαός της μακρινής ασιατικής χώρας. Αν για παράδειγμα πήγαινες Τουρκία, δεν είχες πρόβλημα. Η γείτων χώρα είναι άμεμπτη και υπεράνω. Εκεί δεν υπάρχουν τέτοια. Είναι γνωστό αυτό.

Και να που τώρα, διαπιστώνω ότι στην Ελλάδα το θέμα διευρύνθηκε. Στην ρετσινιά εννοώ. Και μάλιστα η διεύρυνση προήλθε από την Αριστερά. Αφορμή οι αποκαλύψεις για παιδεραστές, βιασμούς όπως και το κίνημα Me too. Γι’ αυτό σου γράφω.

Σου γράφω διότι δεν θα μάθουμε ποτέ εάν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προτού καταφύγει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για το πρόβλημα του δημόσιου λόγου στην Ελλάδα, ζήτησε και έλαβε το καλώς έχειν από τις περιφέρειες της χώρας από τις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματός του. 

Για παράδειγμα, από εδώ από την Καστοριά. Διαβεβαιώσεις ότι οι κατά τόπους φερόμενοι Νεοδημοκράτες δεν υποπίπτουν στον πόλεμο τον σκοτεινό. 

Ή ευρύτερα στην βόρειο Ελλάδα, εάν έστω από την υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, τέως βουλευτή Καστοριάς, που είχε συνεργάτη και σύμβουλο τον αδελφό του δήμαρχου Καστοριάς, άτυπο σύμβουλο του ίδιου όπως λέγεται τουλάχιστον, ότι εδώ δεν υπάρχουν ελεεινοί κανίβαλοι. Να επιτίθενται μαφιόζικα, να ορμούν σαν τις οχιές του διαδικτύου σε όποιον ασκεί κριτική στην Καστοριά. Που υποτίθεται έχει αφοσιωμένη γαλάζια αρχή, και νέους ανθρώπους... εκσυγχρονιστές. Άσπιλους, αμίαντους, άψογους.



ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Γι’ αυτό σου γράφω αγαπητή ΟΔΟΣ, να μου εξηγήσεις πόσο υγιής και με προοπτική μπορεί να είναι συνεργασία ανθρώπων που προέρχονται από διαμετρικά αντίθετα status. Όπως και να μου το εξηγήσεις, πώς είναι δυνατό να παραμένει αρραγής η ενότητα και για την ώρα να μην ξεχωρίζει κάποιος, να μη διαφοροποιείται αισθητά. Και όλοι μαζί, δεμένοι, σαν να χορεύουν τον χορό του Ζαλόγγου. Να μου αναλύσεις αν ο υπάρχει χειρότερος φασισμός, χειρότερος κομμουνισμός από την τρομοκρατία του δημόσιου λόγου στην Καστοριά. 



* * *

Υποθέτω, πως για να προχωρήσει την συζήτηση στην Βουλή ο πρωθυπουργός, θα έχει μάλλον τις διαβεβαιώσεις ότι τα προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναβαθμίζουν τον δημόσιο διάλογο και υπερασπίζονται την ελευθερία του λόγου. Και ότι όλοι εδώ είναι cool, νοικοκυραίοι, χωρίς κουσούρια και άλλα βάσανα των άσωτων. Και μιας έχει γερές πλάτες στην επαρχία και την Καστοριά μάλιστα, θα αποφάσισε να προγραμματίσει την συζήτηση στην Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. 

Χαράς ευαγγέλια. Διότι να δεις ότι στην Βουλή στη συζήτηση θα λάβει και τις διαβεβαιώσεις του επίσημου ΣυΡιζΑ, ότι εκεί στην Νέα Δημοκρατία, δεν είναι παιδεραστές και παιδόφιλοι. Πως δεν χρειάζεται να κάνουν χαρακίρι άλλοι, αν η υπουργός Πολιτισμού παραστήσει την Ιφιγένεια. 

Θα χορηγήσουν πιστοποιητικό πώς ο πρωθυπουργός της χώρας είναι υπεράνω κάθε υπόνοιας και υποψίας. Ότι δεν έχει σχέση με κυκλώματα που πασάρουν ανήλικους. Έστω κι’ αν ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ως Κέρβερος της «Αριστεράς», και μάλιστα της ανανεωτικής, άφησε κάτι άθλιους υπαινιγμούς. Τόσο άθλιους όσο ισχύει με τους υπαινιγμούς των fake στην Καστοριά. Κάθε φορά και σε βάρος καθενός που έχει την ατυχία να κρίνει. 

Για παράδειγμα, τον πανθομολογούμενα επιτυχημένο δήμαρχο της πόλης, τις συμβασιούχους συμβούλους του κ.ο.κ. Χωρίς φυσικά οι ίδιοι να έχουν την παραμικρή γνώση ότι διαθέτουν αυτόκλητους γενίτσαρους. Γι’ αυτό και δεν τους καταδίκασαν ως τώρα. Δεν χωρεί καμμιά αμφιβολία αγαπητή ΟΔΟΣ, δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν γνωρίζουν. Είναι αφοσιωμένοι όλοι στο μεγαλόπνοο έργο τους. 

Γι’ αυτό αν αναρωτηθεί ο αναγνώστης σου, ποια είναι η ακριβής σχέση όλων αυτών που συμβαίνουν μακριά στο κλεινόν άστυ των Αθηνών με την Καστοριά, θα απαντούσα ότι κατά την γνώμη μου οφθαλμοφανής. Βγάζει μάτι δηλαδή. Καθόσον στην ίδια αντίληψη Βαξεβάνη, στον τοπικό δημόσιο βίο μας, υπάρχουν επώνυμοι Κέρβεροι, σύμβουλοι και εξωνημένα ΜΜΕ, όπως και μαντρόσκυλα: τα ανώνυμα και ψευδώνυμα fakes. 

Και να που για μια ακόμη φορά η Καστοριά, βρίσκεται στην πανελλήνια πρωτοπορία. Άσε που χθες Τετάρτη συμπληρώθηκαν 9 έτη από το 2012 και την ίδρυση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, 9 έτη περιπέτειας, σε πολλά μέτωπα. Ήταν στο 2012 τέτοια εποχή με αυξημένη κινητικότητα, γενικότερα και πιο ειδικά. Και εγένετο το φως. 

Είχα, βλέπεις από την αρχή προσέξει —νομίζω ότι στα έγραψα και πάλι αυτά— ότι η σημερινή δημοτική πλειοψηφία, της Καστοριάς, που απαρτίζεται από αξιόλογους συμπολίτες με επάγγελμα, οικογένεια, φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον και θέληση για προσφορά, αλλά και από άλλους.

Κάποιους απλά φιλότιμους μόνο με ακεραιότητα και κάποιους άλλους διαδρομιστές, πολιτικά ανεμοσκορπίσματα του Καμμένου ή και της Χρυσής Αυγής, δημοτικά ανεμομαζώματα, από ανθρώπους που χωρίς να είναι ακριβώς τεχνοκράτες βιοπορίζονται από τον αέρα, καμιά φορά και τον κοπανιστό. Αλλά και από Yes-man σε αφεντικά της Γούνας, όπως θρυλείται τουλάχιστον που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

Αλλά αντί να ξεχωρίσουν οι όσοι ικανοί υπάρχουν, εμφανίζονται με αρραγή ενότητα στην υπηρεσία της κυρίαρχης εικόνας. Εικόνας πολτού μερικές φορές. Ιδίως στα ζητήματα αντιμετώπισης του προβλήματος της ποιότητας. 



Πόσο μάλλον με το χυδαίο σύνθημα «στα τέσσερα στα τέσσερα» του Πάνου Καμμένου, που πίστεψα τότε ότι θα ήταν και το χειρότερο που εισφέρθηκε στην δημόσια ζωή. Αλλά να που το 2021 στην Καστοριά και τώρα στην Αθήνα, συμβαίνουν ακόμη χειρότερα. Διότι νομίζω ότι το #Νέα Δημοκρατία – Παιδεραστία, είναι έξω από κάθε προσδοκία. Ήταν δηλαδή παντού, εκτός από την Καστοριά της εποχής του δημάρχου κ Ιωάννη Κορεντσίδη. 



* * *

Πρόσεξα ακόμη ότι εδώ στην Καστοριά υπήρχαν και αρκετά κοινά στοιχεία με την Κυβέρνηση ΣυΡιζΑνελ. Ειδικά της πρώτης χρονικής περιόδου συγκυβέρνησης που εκτός από το βασικό κομμάτι ΣυΡιζΑ του Αλέξη Τσίπρα και των ΑνΕλ των Πάνου Καμμένου, Τέρενς Κουΐκ, Παύλου Χαϊκάλη, Παύλου Πολάκη κ.ο.κ. συμμετείχαν και άλλοι λαμπροί Έλληνες Σωτήρες: όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης, και προπαντός η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Και σπεύδω προκαταβολικά να διευκρινίσω, ότι δεν έχω καμμιά προκατάληψη, αν και δεν ανήκω στον χώρο, με την ανανεωτική Αριστερά. Κάθε άλλο, αφού την θεωρώ τόσο χρήσιμη για την Δημοκρατία όσο τον αριστερό πνεύμονα στον ανθρώπινο οργανισμό. Αρκεί να είναι υγιής και χωρίς συμφύσεις.

Όμως ακόμη αναρωτιέμαι, τι είδους ανανεωτική και τι Αριστερά είναι το κόμμα που πάει "χέρι-χέρι", πόσο μάλλον «στα τέσσερα στα τέσσερα» με τον Πάνο τον Καμμένο; Ούτε με δαύτον έχω κάτι, αν και για την ακρίβεια έχω —που να μην είχα— αλλά όπως και να το δεις, εν έτει 2015 να με σώσει ο Πάνος Καμμένος παρέα με τον Τέρενς Κουΐκ και τον Παύλο Χαϊκάλη, την Ραχήλ Μακρή και τον άλλο τον μηχανόβιο ιατρό που προσχώρησε στον ΣυΡιζΑ εν τέλει, δεν το έβλεπα και πολύ σοβαρό και με προοπτική. 

Πόσο μάλλον με το χυδαίο σύνθημα «στα τέσσερα στα τέσσερα» του Πάνου Καμμένου, που πίστεψα τότε ότι θα ήταν και το χειρότερο που εισφέρθηκε στην δημόσια ζωή. Αλλά να που το 2021 στην Καστοριά και τώρα στην Αθήνα, συμβαίνουν ακόμη χειρότερα. Διότι νομίζω ότι το #Νέα Δημοκρατία – Παιδεραστία, είναι έξω από κάθε προσδοκία. Ήταν δηλαδή παντού, εκτός από την Καστοριά της εποχής του δημάρχου κ Ιωάννη Κορεντσίδη. 

Γι’ αυτό σου γράφω αγαπητή ΟΔΟΣ, να μου εξηγήσεις πόσο υγιής και με προοπτική μπορεί να είναι συνεργασία ανθρώπων που προέρχονται από διαμετρικά αντίθετα status. Όπως και να μου το εξηγήσεις, πώς είναι δυνατό να παραμένει αρραγής η ενότητα και για την ώρα να μην ξεχωρίζει κάποιος, να μη διαφοροποιείται αισθητά. 

Και όλοι μαζί, δεμένοι, σαν να χορεύουν τον χορό του Ζαλόγγου. Να μου αναλύσεις αν ο υπάρχει χειρότερος φασισμός, χειρότερος κομμουνισμός από την τρομοκρατία του δημόσιου λόγου στην Καστοριά. 

Όχι ότι οι άλλοι συνδυασμοί υποψήφιων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων της Καστοριάς με ενέπνεαν, αλλά όσο και να πεις, αυτούς, και με την ψήφο μας μάλιστα έχουμε τώρα εκλέξει στον τράχηλό μας, αυτούς κρίνουμε. Οι άλλοι είναι ούτως ή άλλως αγνοούμενοι, σκιασμένοι, πολιτικά ανύπαρκτοι, άλαλοι στα δικά μου αυτιά φυσικά. 

Γιατί, μη μου πεις ότι και άλλοι γίγαντες της συγκυβέρνησης ΣυριζΑνελ δεν έχουν σημαντικές ομοιότητες με κάποιους δικούς μας εδώ χωρίς αιδώ εκλεγμένους ή και όχι. Που δεν έχουν να πουν ούτε μια κουβέντα αποδοκιμασίας για τα μαντρόσκυλα του διαδικτύου, τους ανώνυμους με τα fakes προφίλ που επιχειρούν να κατακρεουργήσουν οποιονδήποτε εκφράζει αντίλογο. Όπως επώνυμα πάντως κάνει ο κάθε Βαξεβάνης κατηγορώντας εμμέσως μεν αλλά σαφώς την Νέα Δημοκρατία συνολικά, ακόμη και τον πρωθυπουργό και πρόεδρό της, περίπου ως λέσχη παιδεραστών.

Χωρίς εδώ στην Καστοριά, να γίνει ακόμη αντιληπτό, το πού μπορεί να οδηγήσει ο κατήφορος. Και πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μπούμερανγκ. Μετά δε την συζήτηση στην Βουλή και το «καλώς έχειν» του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη, θα έχει ατυχώς θεσμοθετηθεί πια το δικαίωμα στην εξαχρείωση. 

Γι’ αυτό λύσε μου σε παρακαλώ την απορία αγαπητή ΟΔΟΣ, βγαίνει το ρετσίνι από την ρετσινιά; Γιατί εάν απαντήσεις θετικά, νομίζω ότι μπορεί άνετα η Καστοριά να διεκδικήσει την έδρα της Σχολής.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Φεβρουαρίου 2021, αρ. φύλλου 1069.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ