30.12.21

Το Σκάκι



Υπογραφή σύμβασης 1.840.000 ευρώ [σ.σ. για την ακρίβεια είναι 1.838.709,68 ευρώ] μεταξύ ΔΕΥΑ Καστοριάς και αναδόχου εταιρείας για έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης σε 9 Κοινότητες του Δήμου Καστοριάς. Πιστοί στον αρχικό μας σχεδιασμό και τον προγραμματικό μας λόγο, ότι το 2021 θα είναι χρονιά έργων για το Δήμος Καστοριάς, συνεχίζουμε δυναμικά τη συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, ικανοποιώντας πάγια αιτήματα και επιλύοντας χρόνια προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια στο Προεδρείο της ΔΕΥΑΚ και όλο το στελεχιακό της δυναμικό, γιατί όλο αυτό το διάστημα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, υλοποιούν πολύ μεγάλα έργα και παρεμβάσεις ουσίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες αποδεικνύοντας στην πράξη το όνομα του συνδυασμού ώρα για δουλειά
Ιωάννης Κορεντσίδης
#Καστοριά #ώρα_για_δουλειά
24.2.2021

* * *

Έγκριση υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα "Φιλόδημος I" προϋπολογισμού 1.838.709,68 ευρώ στον άξονα προτεραιότητας "Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης σε 9 Κοινότητες του Δήμου Καστοριάς". 
Ανέστης Αγγελής
δήμαρχος Καστοριάς
19.11.2018


«Αληθινά ψέματα»



■ Πολιτική λήθη έχει πέσει, και η αλήθεια είναι ότι, τα τελευταία χρόνια αναδείχτηκε περισσότερο το «φαινόμενο» αυτό, πάνω σε τοπικά ζητήματα που προσπαθούν να τα ξεχάσουν οι τοπικοί άρχοντες. Και όχι μόνο. Και οι πολίτες της Καστοριάς, οι ένθερμοι ψηφοφόροι της νυν δημοτικής αρχής, δείχνουν να ξεχνούν ή να θέλουν να ξεχνούν πρόσωπα και θέματα.

■ Πώς αλλιώς να εξηγήσεις τη ψήφο (συνεχόμενη) προς πρόσωπα που δεν έχουν προσφέρει σε τοπικό επίπεδο και να ψηφίζονται και ξαναψηφίζονται χρόνια τώρα. Να έχουν καταστεί με τη λαϊκή ψήφο «επαγγελματίες» πολιτικοί. Να κάθονται χρόνια στις καρέκλες της τοπικής ή και της εθνικής πολιτικής σκηνής χωρίς να έχουν προσφέρει έργο. Πώς να εξηγήσεις τις «ευχαριστίες» των τοπικών συμβούλων προς τη δημοτική αρχή, φαινόμενο καινούριο για την Καστοριά. Μία λέξη, λήθη.

■ Δεν θυμούνται στ’ αλήθεια τα έργα που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή ή η «γραμμή» της «ώρας για λήθη...ουπς ...δουλειά» είναι αυτό ακριβώς, να ξεχνούν. 

■ Η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων και των σχολείων του δήμου, έργο προϋπολογισμού 5.415.000,00 €, το βρήκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή Ανέστη Αγγελή και ακόμα δεν το έχουν υλοποιήσει. Στο γειτονικό δήμο του Άργους Ορεστικού αυτά τα έργα κοντεύουν να τελειώσουν. Μπορεί και να έχουν ήδη παραδοθεί.

■ Το έργο οδοποιίας για την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο λόγω καιρικών φαινομένων στο δήμο Καστοριάς και προϋπολογισμού 700.000,00 €, είναι έργο που βρήκε αυτή η δημοτική αρχή από την προηγούμενη του Ανέστη Αγγελή και ακόμα δεν το έχει υλοποιήσει. Από τις 12 Ιουνίου 2019 η δημοτική αρχή του κ.Αγγελή είχε καταθέσει το φάκελο προς το υπουργείο υποδομών και μεταφορών. 

■ Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης Καστοριάς και προϋπολογισμού 10.000.000,00 € το οποίο θα είχε ξεκινήσει πέρσι, από τα τέλη Ιουλίου 2020 και ακόμα δεν το είδαμε, από την προηγούμενη δημοτική αρχή Ανέστη Αγγελή και αυτό. Η σύμβαση είχε υπογραφεί από την ΔΕΥΑΚ και το δήμο Καστοριάς το 2016, κύριε Τόσκο.

■ Η βελτίωση υποδομών ύδρευσης (φωτογραφία & λεζάντα δεξιά) σε δημοτικές ενότητες του δήμου Καστοριάς προϋπολογισμού 1.840.000,00 € (ανέφεραν Κορεντσίδης-Τόσκος, ενώ για την ακρίβεια είναι 1.838.709,68 € -τα στρογγυλοποιούν προς τα πάνω, με ξένα κόλλυβα) είχε υποβληθεί προς χρηματοδότηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή Ανέστη Αγγελή από το 2018, κύριε Κορεντσίδη.

■ Τα έργα: βελτίωση υποδομών ύδρευσης Απόσκεπου, βελτίωση εγκατάστασης επερξεγασίας λυμάτων Νέου Οικισμού (Γάβρος), δεξαμενή ύδρευσης Τοιχιού, βελτίωση αντλιοστασίου λυμάτων Φουντουκλή και συμπληρωματικές εργασίες για την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης οικισμών Μεσοποταμίας και Κολοκυνθούς, τα βρήκαν και αυτά από την δημοτική αρχή Ανέστη Αγγελή.

■ Μέσα στη νέα δημοτική αρχή του κ. Κορεντσίδη έχουν (ξανα) εκλεγεί άτομα που ήταν και στην προηγούμενη δημοτική αρχή, ήταν αντιδήμαρχοι τότε στον Αγγελή και σήμερα είναι αντιδήμαρχοι στον Κορεντσίδη. Επιπλέον έχει προσληφθεί και σύμβουλος πρώην αντιδήμαρχος του Αγγελή, και στενός συνεργάτης του Κορεντσίδη. Όλοι αυτοί, (μα όλοι) ξέχασαν; «Me too» και αυτοί;

■ Και ίσως να θεωρείται φυσικό από τους κυρίους Κορεντσίδη -Τόσκο που τότε ο δεύτερος ήταν με τον Χατζησυμεωνίδη, να «ξεχνούν» ότι τα έργα που «θα» υλοποιήσουν είναι καλά καμωμένα από τον προηγούμενο δήμαρχο τον Ανέστη Αγγελή, τον οποίο είχε κατηγορήσει ο πρώτος για υπερβολικά χρέη και ότι του  παρέδωσε καμμένη γη. 

■ Και δεν κατηγόρησε μόνο αυτός ως αποτυχημένο πολιτικά τον τέως δήμαρχο, αλλά και ο νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Τόσκος τον τέως πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, της θητείας του Αγγελή, που σήμερα είναι του Κορεντσίδη! 

■ Και  όχι μόνο αυτό, αλλά ο κ. Κορεντσίδης τον αντάμειψε με την θέση του αντιδημάρχου, καθώς με τον Αγγελή ήταν αποτυχημένος, ενώ με τον Κορεντσίδη πετυχημένος  (μπλεχτήκαμε και να δούμε πώς θα ξεμπερδευτούμε).

■ Όλα αυτά τους φαίνονται φυσιολογικά και μας τα πλασάρουν ως φυσιολογικά. Οπότε φυσιολογικά  να «ξεχνούν», και οι νυν και οι τέως που είναι νυν. Αρκεί να είναι η «ώρα για δουλειά», και όλα βρίσκονται.

■ Καλό θα ήταν πάντως οι τοπικοί σύμβουλοι αντί να ευχαριστούν το νυν δήμαρχο, να ενημερώνονται για το «πώς» έφτασε ένα έργο να υλοποιείται ( λέμε τώρα) σήμερα. Δηλ. να μη κοιτάζουν το δέντρο, αλλά το δάσος. Όσο για τους πολίτες, δικαιολογούνται σ’ ένα βαθμό, καθότι θεωρούν αληθινό ό,τι διαβάζουν, είτε  μέσω των επίσημων και ανεπίσημων ηλεκτρονικών σελίδων των Κορεντσίδη, Τόσκου, Ώρα για δουλειά, Δήμου…  είτε στα —πάντα αντικειμενικά και αμερόληπτα— τοπικά ΜΜΕ.

■ Μάλλον αυτές τις «μεγάλες επιτυχίες» της ΔΕΥΑΚ θα διάβασε στο facebook Τόσκου-Κορεντσίδη, με τα likes και τις καρδούλες, και ο βουλευτής  κ. Τζηκαλάγιας και επισκέφτηκε το μέγαρο του «Σώπασε κυρα-Δέσποινα» της Μεσοποταμίας, για να ενημερωθεί και να ενημερώσει το λαό του ότι το νερό που πίνουμε είναι «αρίστης ποιότητας» (ναι!)  και ότι θα προσπαθήσει να διαγράψει το χρέος που είναι «βαρίδιο» για τη δημοτική επιχείρηση (ναι!). 

■ Το βουλευτή Καστοριάς φαίνεται δεν  έδειξε να τον ενοχλεί η υψηλή φορολογία, η αύξηση 40% εν καιρώ πανδημίας των δημοτικών τελών, δε δήλωσε ότι τον ενοχλεί που ο τόπος με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα, πληρώνει ένα από τα ακριβότερα νερά της χώρας. Αυτά δεν είναι «βαρίδια» και δεν ενοχλούν.

■ Και προφανώς το τετραχλωροαιθυλένιο στο Μπουσμπουνάρι, δεν  είχε επίδραση στην «άριστη ποιότητα» του νερού της ΔΕΥΑΚ που αναφέρεται σήμερα ο  βουλευτής της ΝΔ. 

■ Δεν μας εξηγεί όμως ο βουλευτής, γιατί  ο προηγούμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και νυν αντιδήμαρχος, πήγε στον Εισαγγελέα;  Για να πιουν το «άριστο νερό» στην υγειά μας;

■ Είπαμε «Me too», λήθη!

■ Το ότι διαγράφηκε, όπως λέει ο βουλευτής, το χρέος προς τη Διάδυμα και ακόμα δεν έχουν μειωθεί τα δημοτικά τέλη, ούτε αυτό ενδιαφέρει κανένα; Το ότι έγιναν μειώσεις δημοτικών τελών από τη ΔΕΥΑΚ προς ιδιωτικές επιχειρήσεις, ούτε και αυτό ενδιαφέρει; Ακόμη και επιχειρήσεις που φαίνεται να ενδέχεται με τη λειτουργία του να επιδρούν στον υδροφόρο ορίζοντα; Ούτε και αυτό ενδιαφέρει; Τόση λήθη π[χ]ια;  

■ Ο βουλευτής τελευταία, σε σύγκριση με το παρελθόν έχει αλλάξει πολιτικά και συχνά οι κινήσεις του φαίνεται να αποσκοπούν να αναδείξουν τη δημοτική αρχή. 

■ Ήταν ο πρώτος αλλά και μοναδικός που αποδέχτηκε το περασμένο φθινόπωρο την πρόσκληση του κ. Κορεντσίδη (επισκεπτόμενος μάλιστα το γραφείο του δημάρχου!) που είχε απευθύνει προς όλους τους φορείς του νομού, για την περιβόητη κάθοδο των καστοριανών «αρχόντων» στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Αθήνα, για τη σωτηρία της Καστοριάς.

■ Λίγους μήνες  νωρίτερα, εντυπωσίασε με το δελτίο τύπου του ότι «Η Καστοριά πρωτοπορεί για πρώτη φορά στην τοπική της Ιστορία» που θα μιλούσε ο κ. Κορεντσίδης στη Βουλή. Που δεν μίλησε. 

■ Λίγο αργότερα στην επίσκεψη της κ. Μενδώνη στο δημαρχείο Καστοριάς, ο βουλευτής Καστοριάς δεν παρέστη και τη θέση του πήρε η κ. Αντωνίου! Η κυρία που είναι υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη, και  έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τους κ. Κορεντσίδη και Τόσκο. 

■ Προφανώς έχει και ιδιαίτερες σχέσεις —εν όψει εκλογών— και με τον κ. Τζηκαλάγια. Ο οποίος μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα που να αξίζουν στο δικό του επίπεδο. 

■ Δεν χρειάζεται να χαμηλώνει τον πήχη.

Καληνύχτα Ελλάδα
Όπου και να ‘σαι

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Μαρτίου 2021, αρ. φύλλου 1070.
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/12/21

    Ελπίζω το τσαμένο να μην βάλει για βολευτής γιατί έχει να πέσει γιούχα και κλούβιο αυγό που θα πάει σύννεφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/12/21

    Η ΔΕΥΑΚ πολλές αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/12/21

    Υπάρχει επίτροπος και ελεγκτικό. Και ορκωτοί. Στην ΔΕΥΑΚ όλα είναι νομιμότατα τα τα τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/12/21

      Στη ΔΕΥΑΚ είναι όλα νόμιμα, ο μηχανήματάς με την τσάπα έκανε περιουσία και για τα εγγόνια του....

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος31/12/21

    Δεν κοιτάει να μαζέψει το σπίτι του..... ποίο σπίτι τέλος πάντων
    Θέλει και βουλευτής....από ότι ακούω
    Ούτε αγροφύλακας ...στο Γερμα
    Καημένε...
    Εν ολίγοις με υγειά το που... νύφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ