13.6.22

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ: Το «ουκρανικό» μικρό μέρος των σχεδίων ΗΠΑ–ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Οι αποδείξεις

 

Η σημερινή ακρότατη αντίθεση, μετά τον Β΄ΠΠ, μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσικής Ομοσπονδίας με αφορμή την Ουκρανία είναι πολυπαραγοντική, έρχεται από μακριά και θα τραβήξει σε μάκρος. Ήδη η Ρωσία αναγνώρισε τις δύο Ανεξάρτητες Δημοκρατίες, αλλά άφησε ανοιχτό το μέγιστο ζήτημα του «Διοικητικού εύρους», του Ντονμπάς, και το παρέπεμψε στο μέλλον... μέσω διαπραγματεύσεων. Το «Διοικητικό εύρος» είναι διπλάσιο της περιοχής που το Κίεβο εμφανίζει σήμερα, σαν «ρωσόφωνο Ντονμπάς». Στην ανατολική και νότια Ουκρανία οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί φτάνουν στο 70%. Με βάση τα εθνικά εκλογικά αποτελέσματα, του 2007, όλα τα φιλορωσικά κόμματα έλαβαν 58% των ψήφων, ενώ τα φιλοδυτικά και τα ουδέτερα 42%. Με παρόμοιες αναλογίες... θα παιχτεί το δράμα της χώρας, καθώς η Ρωσία δείχνει ανυποχώρητη και χωρίς αντίπαλο.

Ουκρανία, μια νέα χώρα μετά το διάγγελμα Πούτιν

Το διάγγελμα Πούτιν, 21/2/22, 20:20, και η αναγνώριση των Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, ήταν μια κίνηση που ανέτρεψε όλο το σκηνικό στην ουκρανική κρίση. Από εκείνη τη στιγμή η Ουκρανία είναι μια νέα χώρα... Ταυτόχρονα, εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, Μπλίνκεν, τη CIA, τους γραφειοκράτες του βαθέως αμερικανικού κράτους, τον Μπόρις Τζόνσον και την ΥπΕξ του, Λιζ Τρας, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Γερμανό καγκελάριο και την φανατική εναντίον της Ρωσίας Γερμανίδα ΥπΕξ, Μπέρμποκ η οποία αντιθέτως σιωπά για όλα τα εγκλήματα της Τουρκίας εναντίον Ελλάδος και Κύπρου. 
Η Ιστορία έχει πια καταγράψει όλους όσοι προφήτευαν με απόλυτη βεβαιότητα την «μαζική ρωσική εισβολή 200.000 Ρώσων στρατιωτών» στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν, η CIA και άλλοι διαβεβαίωναν τον πλανήτη. ότι «η επίθεση των Ρώσων ξεκίνησε» (!) στις 16/ 2/22, κατόπιν στις 20/2/ 22 και τέλος στις 22/2/22, αλλά η επίθεση δεν γινόταν. Ο Μπάιντεν μίλησε ακόμη και για «κατάληψη του Κιέβου με τα 2,8 εκατομμύρια των δυστυχισμένων κατοίκων του», υπονοώντας πως αυτοί θα εξοντώνονταν κατά την ρωσική εισβολή. Παράλληλα, οι Μπλίνκεν, Τζόνσον, Φον ντερ Λάιεν κ.α. μιλούσαν με ένταση για τον νέο «Μεγάλο Ευρωπαϊκό Πόλεμο».

Αυτοί οι χωρίς προβλεπτική ικανότητα «ηγέτες», που διαχειρίζονται μέχρι και πυρηνικά όπλα, γελοιοποίησαν τις μυστικές τους υπηρεσίες (CIA, ΜΙ6 κ.α.) οι οποίες δεν προέβλεπαν μαζική εισβολή των Ρώσων, στις 16/2/2022. Έτσι, οι πολιτικοί ανέλαβαν την μυθοπλασία. Μια «μαζική επίθεση των Ρώσων κατά της Ευρώπης», θα μπορούσε να στηρίξει την παραπαίουσα Νέα Τάξη Πραγμάτων, να δώσει διέξοδο στις ΗΠΑ, να δράσει σαν ηλεκτροσόκ στο, κατά Μακρόν «εγκεφαλικά νεκρό», ΝΑΤΟ, και να συγκολλήσει τη διεφθαρμένη, ολιγαρχική και ανελεύθερη γερμανική ΕΕ. Οι «ηγέτες» της Δύσης μοιάζουν να αναζητούν, αντί παντός αντιτίμου, ει δυνατόν ακόμη και έναν νέο Χίτλερ προκειμένου να τους συσπειρώσει και να πετύχουν τους «σκοπούς» τους. Οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με το διάγγελμα Πούτιν έχασαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε αυτή την σύγκρουση είναι δεδομένη η ομηρία της Ευρώπης, καθώς ήδη συντρίβεται ενεργειακά με το 43% της ενέργειάς της σε Φυσικό Αέριο να προέρχεται από την Ρωσία. Εάν εφαρμοστούν σκληρά οικονομικά μέτρα εναντίον της Μόσχας, αυτά θα πλήξουν δραστικά και την ίδια την ΕΕ, αλλά και τις ΗΠΑ οι οποίες εισάγουν και σήμερα πετρέλαιο, χαλκό, αλουμίνιο, κοβάλτιο, σπάνιες γαίες και πλήθος άλλων κρίσιμων πρώτων υλών από την Ρωσία, είτε ευθέως είτε μέσω τριγωνικών συναλλαγών...  Η σημερινή ηγεσία των ΗΠΑ δεν κατάλαβε ότι το παιχνίδι χάθηκε εδώ και δύο δεκαετίες, τουλάχιστον. Όταν σταδιακά και μεθοδικά η ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία συνδέονταν με την ρωσική και χτίζονταν η ενεργειακή σχέση Ευρώπης-Ρωσίας, ενώ, παράλληλα οι Ρώσοι και η πολεμική μηχανή τους δυνάμωναν κάθε μέρα. 





Η Ουκρανία θύμα και σταγόνα στον ωκεανό του ευρύτερου προβλήματος

Η Ουκρανία, με τον δυστυχή λαό της εγκλωβισμένο σε θανάσιμο γεωπολιτικό παιχνίδι, είναι μόνο μία ψηφίδα της μεγάλης εικόνας, ένα μικρό επεισόδιο στον επί 31 χρόνια ακήρυκτο πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Το αμερικανονατοϊκό σύμπλοκο αθέτησε τις υποσχέσεις που έδωσε στον Γκορμπατσόφ, το 1985, περί μη επέκτασης του ΝΑΤΟ πέραν του ποταμού Έλβα, παγίδευσε με πλήθος πρακτόρων της CIA τον Γιέλτσιν, 1991-1999, ενέταξε στο ΝΑΤΟ 14 χώρες επιρροής της πρώην ΕΣΣΔ, κάποιες από τις οποίες ήταν πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, ενώ ταυτόχρονα εγκαθιστούσε πυρηνικά όπλα όλο και πιο κοντά στη Ρωσία. Το 2017 ο Πούτιν είχε ζητήσει επισήμως την απομάκρυνση 200 πυρηνικών κεφαλών από πέντε χώρες της Ευρώπης. Αλλά αγνοήθηκε από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ ακολουθώντας την θεωρία του Ανασχετικού Δακτυλίου (Rimland) –του Nikolas Spykman, 1944– πιέζει σήμερα όλη την περίμετρο των ρωσικών συνόρων, από τον Αρκτικό Κύκλο, Νορβηγία, Βαλτικές Χώρες, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Γεωργία, Τουρκία, Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν. Στο ευρύτερο σκεπτικό τεμαχίζεται… και η Κίνα. Το ΝΑΤΟ επιμένει στη ρήση του Spykman: «Ο ελέγχων τον Ανασχετικό Δακτύλιο κυβερνά την Ευρασία, ο κυβερνών την Ευρασία ελέγχει την μοίρα του κόσμου». Αυτά παρά την αλλαγή των συσχετισμών που επιφέρει το λιώσιμο των πάγων... Η σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας επεκτείνεται και από βορρά προς νότο σε: Τουρκία, Συρία, Αραβικές χώρες μέχρι και την αφρικανική ήπειρο. Απόδειξη η πρόσφατη αποχώρηση της Γαλλίας από την Κεντρική Αφρική, Ζώνη Σαχέλ, και η κατάληψη του «χώρου» από Ρώσους επίλεκτους μισθοφόρους της Wagner Group. 

Το επιθετικό πρόγραμμα ασκήσεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, το 2022

Οκτώ μήνες πριν από τα σημερινά γεγονότα στην Ουκρανία, από τις 28 Ιουνίου 2021 μέχρι τις 23 Ιουλίου 2021, έγινε η άσκηση του ΝΑΤΟ Sea Breeze 2021 στα σύνορα της Ρωσίας, στον Εύξεινο Πόντο (Μαύρη Θάλασσα). Σε αυτήν πήραν μέρος 32 χώρες του ΝΑΤΟ ή συνεργαζόμενες. Επρόκειτο για την μεγαλύτερη και επιθετικότερη άσκηση του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας με μια τρομακτική συγκέντρωση δυνάμεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετεκλήθησαν και έλαβαν μέρος χώρες όπως οι: Αυστραλία, Βραζιλία, Σενεγάλη και Νότια Κορέα... Για το 2022, το επίσημο όργανο του ΝΑΤΟ Ευρώπης: SHAPE NATO, στο https://shape.nato.int/nato-exercises αναφέρει, ότι οι Αμερικανοί έχουν εξαγγείλει ένα βαρύ πρόγραμμα ασκήσεων και σεναρίων πολέμου με το οποίο εντείνουν την περικύκλωση και στραγγαλισμό της Ρωσίας. Οι ασκήσεις ξεκινούν από τον Αρκτικό κύκλο και μέσω Νορβηγίας, Γεωργίας, και Εύξεινου Πόντου (ξανά και ξανά...), επεκτείνονται στην Τουρκία και την Αν. Μεσόγειο. Από το πρόγραμμα, NATO Exercises & Activities αναφέρουμε επιλεκτικά μερικές μόνο ασκήσεις, σε επαφή με τα ρωσικά σύνορα, ενώ εντοπίσαμε και μία άσκηση ΝΑΤΟ-Σερβίας, παρ’ όλο που αυτή δεν ανήκει στον οργανισμό. Παραθέτουμε τις σχετικές αποδείξεις (βλ. εικόνα 1 και εικόνα 2).


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Φεβρουαρίου 2022, αρ. φύλλου 1115.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ