29.6.22

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ: Μετά τις Belharra Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας τώρα!



H δικαίωση του καθηγητού Ι. Θ. Μάζη

Οι υπογραφείσες στο Παρίσι ελληνογαλλικές Συμφωνίες, 28/9/2021, είναι μόνο η αρχή, καθώς όλα τώρα ξεκινούν! Οι Συμφωνίες έχουν βεβαρημένο παρελθόν, λόγω έξωθεν παρεμβάσεων-ακυρώσεων και μέλλον που επιδέχεται «ανατροπές». Οι προμήθειες όπλων αυτομάτως ξεκινούν έναν εξαιρετικά βρώμικο πόλεμο σε πεδίο διεθνώς σεσημασμένων συμφερόντων. Μέχρι να τεθούν οι υπογραφές μεσολάβησε βασανιστικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών κατά το οποίο η Ελλάς ακύρωσε επισήμως… δύο φορές τις Συμφωνίες, λόγω ασυγκράτητου μισελληνισμού κάποιων εκτός και εντός Ελλάδος. Η πρώτη, το 2018, όταν η Γερμανία άσκησε βέτο, ώστε η Ελλάς να μη δώσει στη Γαλλία τα 2 από τα 6 δις επιστροφών που ελάμβανε από την ΕΕ. Και η δεύτερη, Ιούνιος 2020, (με πολλά… επεισόδια), όταν έτεροι «Σύμμαχοι» υπαγόρευσαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ένα προσβλητικό βέτο προς τους Γάλλους, από «φιλανθρωπία» προς τους Έλληνες Συνταξιούχους που έπρεπε να λάβουν 1,2 δις παρακρατημένων χρημάτων τους. Έτσι επεβλήθη η λογική: «να έχετε λάβει τις συντάξεις σας όταν θα σας σφάζει ο Τούρκος!»

Όπως αναφέρει η γαλλική La Tribune, 2/10/21, οι ΗΠΑ –Ιούλιος 2020–, απαγόρευσαν στην Ελλάδα να αγοράσει και εξοπλίσει τις φρεγάτες Belharra με βλήματα μακρού βεληνεκούς, 1.000 χιλιομέτρων, Scalp Naval MdCN. Συγκεκριμένα αναφέρεται η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin η οποία ενεργούσε ώστε να μη δοθούν στις φρεγάτες μας όπλα που θα μπορούσαν να απειλήσουν τους Τούρκους. Στις 4/3/21 ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ, δήλωνε δημοσίως ότι: «Οι ΗΠΑ δεν πουλούν απλώς μέταλλο…». Έτσι τα ΜΜΕ έγραφαν ότι οι φρεγάτες των άλλων… είναι μόνο σίδερα και ότι οι ΗΠΑ διεκδικούσαν (-ουν) μαζί με τις φρεγάτες και τα ελληνικά ναυπηγεία σε ευτελέστατη τιμή. Όλα δείχνουν, ότι ναι μεν οι Συμφωνίες υπεγράφησαν, αλλά αναμένονται περαιτέρω μεθοδεύσεις τρίτων για δραστική μείωση της αποτελεσματικότητάς τους. Ίδωμεν…

Κατά το διάστημα που ακυρώνονταν οι ελληνογαλλικές Συμφωνίες δόθηκε σκληρός αγώνας από όσους τις στήριζαν. Πρώτος ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Ι. Θ. Μάζης, πριν δυόμιση χρόνια, είχε αναδείξει με λεπτομερείς μελέτες του την ύψιστη ανάγκη απόκτησης φρεγατών Belharra και την υπογραφή στρατηγικής Αμυντικής Συμφωνίας με την Γαλλία. Κείμενα και χάρτες αυτής της ολοκληρωμένης γεωπολιτικής–γεωστρατηγικής πρότασης βρίσκονται στο βιβλίο του καθηγητού: «Μεσογείου Παλίμψηστον», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λειμών. Ο καθηγητής πρότεινε επίσης πρώτος και την ανάγκη δημιουργίας ενός υπο-Νατοϊκού θυλάκου μεταξύ: Γαλλίας, Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ, με τον άξονα αυτόν να μπορεί να επεκταθεί στην Αίγυπτο και σε μη νατοϊκές χώρες, όπως Ιορδανία, Λίβανος και άλλες αραβικές. Έτσι δημιουργείται ισχυρό συμμαχικό πλαίσιο στην ΝΑ Μεσόγειο καιγέφυρα με την Ινδία.

Ως γνωστόν, ο Ι. Θ. Μάζης είναι αυτός που εισηγήθηκε το μεθοδολογικό εργαλείο της «Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης», η οποία μεταξύ άλλων προασπίζει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα. Και επειδή δεν νοείται μια τέτοια «Ανάλυση» χωρίς κατάλληλη στελέχωση υπενθυμίζουμε μία ακόμη πλήρη μελέτη, του καθηγητού: την ανάγκη ίδρυσης «Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας», με οργανόγραμμα στελέχωσης, καταστατικό λειτουργίας και λεπτομερές έργο ανά τομέα. Το θέμα παρουσίασε ο ίδιος, το 2005, σε μέλη και βουλευτές της τότε ελληνικής κυβέρνησης. 

Τα οφέλη από την λειτουργία αυτού του «Συμβουλίου» είναι αυτονόητα: 

α) Θα υποχρεώνει την εκάστοτε κυβέρνηση να παίρνει μόνο εθνικά επωφελείς αποφάσεις.

β) Θα κλείνει τον δρόμο στους ισχυρά πρακτορεύοντες ξένα συμφέροντα.

γ) Θα εμποδίζει την εθελοδουλία, που τόσο πολύ αναπτύχθηκε κατά την εθνομηδενιστική Μεταπολίτευση των Μνημονίων, των Ιμίων, της παράδοσης της Μακεδονίας και της άμεσα επαπειλούμενης παράδοσης στην Τουρκία ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, μέσω Χάγης, από τους ενδοτικούς των Αθηνών.

δ) Θα αποκλείει τεράστια οικονομικά σκάνδαλα στους εξοπλισμούς, τα οποία αποδεικνύουν οι καταδίκες και οι φυλακίσεις κορυφαίων ηγετικών στελεχών του ΠαΣοΚ –(ενώ μεγάλος αριθμός ενόχων δεν τιμωρήθηκε ποτέ). 

Ωστόσο μέχρι σήμερα καμία ελληνική κυβέρνηση του Ενιαίου Κυβερνητισμού της Μεταπολίτευσης δεν αξιοποίησε αυτήν την τεράστιας σημασίας εθνική προσφορά προς μεγίστη ζημία της χώρας και του έθνους. 

Κρίσιμα ερωτήματα επί των ελληνογαλλικών Συμφωνιών

Η χώρα μας, έστω και από γεωπολιτικές-γεωστρατηγικές καραμπόλες… έχει μία χρυσή ευκαιρία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Όμως υπάρχουν πολύ κρίσιμα ερωτήματα που απαιτούν εθνωφελείς απαντήσεις: 

α) Οι φρεγάτες Belharra θα φέρουν σύστημα εκτόξευσης Sylver A 70 (που είναι χαμηλού κόστους!) για εκτόξευση βλημάτων βεληνεκούς 1.000 χιλιομέτρων, Scalp Naval MdCN, ώστε να νιώσει η Τουρκία την απειλή μέχρι την Άγκυρα; Εάν ΔΕΝ το φέρουν θα σημαίνει αυτομάτως ότι η Ελλάς αποδέχτηκε  την δουλεία των «Συμμάχων» να αυτοακυρώσει τις Belharra και να μην μπορεί να αμυνθεί εναντίον της Γενοκτόνου (κατά Μπάιντεν) διαρκώς επιτιθέμενης Τουρκίας. 

β) Πότε θα αγοραστούν οι κρίσιμης σημασίας πύραυλοι Aster 30 ΝΤ, Exocet MM40 Block 3c, και φυσικά οι Scalp Naval MdCN; 

γ) Θα εξοπλιστούν τα –διαλειτουργικά με τις Belharra– Rafale (αεροπλάνα ΚΑΙ βομβαρδισμού) με πυραύλους MICA και Scalp; 

δ) Σε ποια ελληνικά ναυπηγεία θα «χτιστούν» οι κορβέτες Gowind; Όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ξεθεμέλιωσαν και αχρήστευσαν τις ανάλογες υποδομές.

ε) Πότε η Ελλάς θα δώσει τουλάχιστον μία πολυδύναμη βάση στη Γαλλία, που για πολλούς λόγους πρέπει να βρίσκεται στη Λέρο; Η Κύπρος ήδη πράττει αναλόγως. Το Άρθρο 2 της Συμφωνίας, λέει πως Ελλάδα και Γαλλία θα συνδράμουν η μία την άλλη με όλα τα μέσα που διαθέτουν –και πολεμικά. Άρα η Γαλλία χρειάζεται βάση (–εις) στην Ελλάδα αμέσως.

Γιατί υπογράφηκαν τώρα οι Συμφωνίες με τη Γαλλία

Οι Συμφωνίες δεν θα υπεγράφοντο ποτέ εάν δεν συνέτρεχαν οι εξής λόγοι: 

α) Η συμφωνία AUKUS, η οποία στο ανώτατο επίπεδο της γαλλικής διπλωματίας χαρακτηρίστηκε «πισώπλατη μαχαιριά.»

β) Η βιομηχανία όπλων των ΗΠΑ εδώ και χρόνια έχει σημαντικά προβλήματα. Παράδειγμα το αεροσκάφος F-35 που «βελτιώνεται» τουλάχιστον επί 15 χρόνια, ενώ οι μέχρι πρότινος «αστοχίες» του ήταν περίπου 800!

γ) Οι δήθεν φρεγάτες-πλοία Λιμενικού, MMSC, τις οποίες οι Αμερικανοί αντιπαρέβαλλαν με τις κορυφαίες Belharra, είναι γνωστές στο ελληνικό Π.Ν. ως: «Αλουμινότρατες ή Φαρόπλοια που βουλιάζουν». Καταλυτικό ρόλο στο να υπογραφούν τώρα οι ελληνογαλλικές Συμφωνίες έπαιξε και το ότι οι Αμερικανοί χρειάζονταν ακόμη έξη μήνες… δοκιμών στην για πολλοστή φορά αποτυχημένη μηχανή πρόωσης των MMSC, όπως, και το ότι αποσύρουν τα μόλις εννέα ετών ιδίου τύπου σκάφη. 
Η ελληνική κυβέρνηση ορθώς αντιλήφθηκε, ότι μια νέα εξάμηνη αναβολή ή και περισσότερο, θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην Ελλάδα και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, με δεδομένο τον άμεσο κίνδυνο επίθεσης από την Τουρκία. Έτσι η ελληνογαλλική στρατηγική Αμυντική Συμφωνία και χωρίς τις Belharra (μέχρι το 2025) είναι χρυσός!

δ) Οι Συμφωνίες υπεγράφησαν (και) διότι απέτυχαν όλες οι φιλοτουρκικές προσπάθειες του κ. Πάιατ. Οι Τούρκοι απέρριψαν περισσότερες από τρεις προσκλήσεις που τους απηύθυνε δημοσίως ο ίδιος, προκειμένου να συμμετάσχουν (!) στον East Med, απαντώντας του πως ο αγωγός περνά από την (δήθεν) τουρκική ΑΟΖ του (πλαστού) Τούρκο-Σάρατζ, Μνημονίου, και άρα είναι οι μεγάλοι συνιδιοκτήτες…

Να απομονωθούν ο Δούρειος Ίππος και η Πέμπτη Φάλαγγα

Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπήρξαν και υπάρχουν ως σήμερα Σύμβουλοι που απεργάζονται την υποταγή της Ελλάδος στην νεο-οθωμανική Τουρκία με την νοσηρά φαντασιακή, δήθεν, «Γαλάζια Πατρίδα». Το ότι ο σημερινός πρωθυπουργός διατηρεί στενότατη σχέση με γνωστό «Ίδρυμα» και έχει σύμβουλό του πρώην πρόεδρό του, ο οποίος υποστηρίζει την Τουρκία (και όχι μόνον αυτός…), αποτελεί κορυφαίο εθνικό πρόβλημα. 

Πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης καταφέρθηκε εναντίον της Βουλγαρίας και υπέρ των Σκοπίων, διαμαρτυρόμενος επειδή οι Βούλγαροι εμποδίζουν την είσοδό τους στην ΕΕ! Ο ίδιος, το 2019, δήλωνε: «Το δικαίωμα της Ελλάδος για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ δεν πρόκειται να το απεμπολήσω…». Εάν οι σύμβουλοι προάγουν τέτοια πολιτική καμία συμφωνία δεν μπορεί να σώσει τη χώρα. Δεν αρκούν τα τέλεια όπλα! Πρέπει προηγουμένως να απομονωθούν ο Δούρειος Ίππος και η Πέμπτη Φάλαγγα που βρίσκονται στην «Αγορά» της ολέθριας μεταπολιτευτικής πολιτικής. Χρειάζονται ηγέτης και ταγοί που θα σέβονται το Έθνος, την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Θρησκεία μας και τον Λαό και θα είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για την Πατρίδα. Στην κλεψύδρα της Ιστορίας μπορεί πέφτουν τώρα… οι τελευταίοι κόκκοι της ακεραιότητας της Ελλάδος. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Οκτωβρίου 2021, αρ. φύλλου 1098.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ