24.6.22

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ: Η εξολόθρευση της Ρωσίας βάσει αμερικανικών εγγράφων - Τα επιτελικά σχέδια εξόντωσης των ρωσόφωνων



Δοκίμιο μελέτης

Στην Ουκρανία πρέπει να συναφθεί αμέσως ειρήνη, σταθερή και βιώσιμη για όλες τις πλευρές. Όμως η Ρωσία δεν μπορεί να συνάψει ειρήνη με τον εαυτό… της, πρέπει να θέλει και η άλλη πλευρά. Και η άλλη πλευρά πρωτίστως είναι η Αμερική και δευτερευόντως η Ουκρανία η οποία διαπραγματεύεται με αμερικανικές εντολές. Οι άμεσες συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν, η συνεννόηση Ρωσίας–ΗΠΑ είναι το μόνο που θα σταματούσε τον όλεθρο του πολέμου και έναν Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ο οποίος επιτελικά ήδη μαίνεται.

Έχει γραφεί σε πολλά Δυτικά ΜΜΕ (BILD, Το Βήμα, η βρετανική Daily Star κ.α.), ότι μέσα στην Ουκρανία δρουν κατά χιλιάδες Αμερικανοί, Άγγλοι, κ.α. «Σύμβουλοι», «Εκπαιδευτές», πράκτορες, μισθοφόροι, και μέλη της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας μισθοφόρων κομάντος «Security Academy». Αρωγοί των Ουκρανών είναι και οι Τούρκοι χειριστές των UAV Bayraktar TB2. Αυτοί στην ουσία διοικούν πληροφοριακά και επιτελικά τα ουκρανικά στρατεύματα, με δεδομένο ότι ο κύριος όγκος των επιτελικών σχεδίων έχουν εκπονηθεί εδώ και χρόνια από τους Αμερικανούς. 

Όλες οι κρίσιμες πληροφορίες μάχης προέρχονται από αμερικανικά μέσα που μετέχουν φανερά, όπως: ιπτάμενα ραντάρ, κατασκοπευτικά αεροπλάνα και δορυφόροι που στοχοποιούν τα ρωσικά στρατεύματα και καθοδηγούν τα ουκρανικά. Δημοσίως η Αμερική γνωστοποιεί καθημερινά την παροχή γιγαντιαίας οπλικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία. Το μόνο που δεν κάνουν μέχρι στιγμής οι Αμερικανοί είναι να πολεμούν με δικές τους τακτικές δυνάμεις στο έδαφος της Ουκρανίας, γιατί ξέρουν ότι η απάντηση θα είναι άμεση και πυρηνική. 

Η ανατριχιαστική φράση που αποδίδεται στον πρόεδρο Πούτιν «τι να τον κάνεις έναν κόσμο από τον οποίον θα απουσιάζει η Ρωσία, (…μετά από πυρηνική επίθεση των Αμερικανών)» δείχνει πού ακριβώς βρίσκεται ο πλανήτης. Το κλειδί της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης στην σύγχρονη Ιστορία εντοπίζεται στο εάν η Αμερική θα επιμείνει στα πολυετή σχέδιά της  για ολοκληρωτική εξολόθρευση της Ρωσίας ή θα δεχθεί την ύπαρξη και φυσική της υπόσταση, όπως δεν την έχει δεχθεί ποτέ άλλοτε. Στην πραγματικότητα πρέπει να δεχθεί έναν πολυπολικό… νέο κόσμο, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Η επιχειρησιακή εξάπλωση 
ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε ολόκληρο τον πλανήτη

Προ λίγων ημερών είχα εντοπίσει και δημοσιεύσει για πρώτη φορά δύο έγγραφα του ΝΑΤΟ με τις ασκήσεις του για όλο το 2022, (NATO EXERCISES AND ACTIVITIES, 2022) https://shape. nato.int/nato-exercises σε αέρα, ξηρά και θάλασσα, με σχέδια για επιθέσεις χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές, πυρηνικές, ηλεκτρομαγνητικές και κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες γίνονται σε επαφή με τα σύνορα της Ρωσίας, στη Μαύρη Θάλασσα, τη Γεωργία και αλλού. Τα έγγραφα ξαναδημοσιεύονται και εδώ. Οι Ρώσοι θεωρούν αυτές τις ασκήσεις αδιανόητες για την ύπαρξη της χώρας τους. 

Έτσι η σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία βρίσκεται σε απρόβλεπτη κλιμάκωση πολύ πέραν του ουκρανικού. Όπως έχω τονίσει σε συνεντεύξεις μου η Γεωργία θα είναι το επόμενο θέατρο μεγάλης σύγκρουσης, ακόμη και πολεμικής, πριν από την Σερβία και την επαρχία της το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ώθησαν σε βίαιη ανεξαρτητοποίηση και το ονομάζουν «Κόσοβο». Σημειώνουμε πως και σήμερα Αμερικανοί και ΝΑΤΟ απειλούν ξανά την Σερβία, πάλι για το Κοσσυφοπέδιο, με βομβαρδισμούς σαν εκείνους με τους οποίους διέλυσαν το κράτος της Γιουγκοσλαβίας και ισοπέδωσαν χωριά και πόλεις βομβαρδίζοντάς τες συνεχώς επί ογδόντα επτά (87) ημέρες, από τις 24 Μαρτίου έως τις 10 Ιουνίου του 1999, με βόμβες πυρηνικών στοιχείων, απεμπλουτισμένου ουρανίου, οι οποίες εκτός από τις χιλιάδες θανάτους, αύξησαν μόνιμα έκτοτε τις καρκινογενέσεις και άλλες θανατηφόρες ασθένειες. Τότε ρίχθηκαν δεκαπέντε (15) τόνοι πυρομαχικών, περισσότερες από πενήντα χιλιάδες (50.000) βόμβες και πύραυλοι. Μετά από αυτόν τον όλεθρο η ΕΕ απαγόρευσε την χρήση των συγκεκριμένων πυρηνικών όπλων με το ψήφισμα RC–B5-0116/20 03, στις 10/2/2003.

Οι Αμερικανοί μετά τον Β΄ΠΠ εκπονούν με αυξανόμενο ρυθμό σχέδια για τον ολοκληρωτικό έλεγχο του πλανήτη, στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό. Οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις διήλθαν από αλλεπάλληλες κρίσεις, ιδιαίτερα κατά το διάστημα 1962-1972, ενώ και τις επόμενες δεκαετίες η ένταση ήταν αυξομειούμενη. Έτος ορόσημο, μετά το 1989, οπότε αυτοδιαλύθηκε η ΕΣΣΔ, ήταν το 1990. Τότε με τις συνομιλίες Τζ. Μπους–Μ. Γκορμπατσόφ, αποφασίστηκε η μη επέκταση του ΝΑΤΟ πέραν του ποταμού Έλβα, ουσιαστικά πέραν του Βερολίνου, όπως αποδεικνύεται σε περισσότερες από 240 σελίδες αμερικανικών εγγράφων. Κατόπιν οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αθέτησαν τις υποσχέσεις τους, επεκτάθηκαν σε επαφή με τα σύνορα της Ρωσίας εντάσσοντας στο ΝΑΤΟ δεκατέσσερις (14) χώρες επιρροής της Ρωσίας, μέχρι και πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Η προετοιμασία της Ουκρανίας για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως και άλλοι κρίσιμοι λόγοι, οδήγησαν στα σημερινά ολέθρια γεγονότα.

Τα έγγραφα [σημείωση της εφημερίδας: ελλείψει χώρου, δεν δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο] αποδεικνύουν, ότι τα σχέδια των ΗΠΑ για ολοσχερή γεωπολιτική και γεωστρατηγική εξάλειψη της Ρωσίας βρίσκονται σε απόλυτη συνέχεια, τουλάχιστον, από το 1972 μέχρι σήμερα. Αυτά τα σχέδια τα εκπονούν μία σειρά από κρατικές αμερικανικές «Υπηρεσίες», «Δεξαμενές Σκέψης» και «Ειδικοί Οργανισμοί». Εκ των κορυφαίων είναι η RAND Corporation, ένας αμερικανικός κρατικός, αλλά «παγκόσμιος οργανισμός με γραφεία σε όλο τον κόσμο» (όπως αναφέρει η ίδια στο site της) και με τους συνεργάτες της, (βάσει των αριθμών που δίνει η ίδια), να υπολογίζονται, στα 2.060 άτομα. Οι εκθέσεις της πάντοτε αποκρυσταλλώνουν τα βαθύτερα σχέδια της αμερικανικής πολιτικής.

Η Έκθεση της RAND 2019, σχετικά με το πώς θα εξοντωθεί η Ρωσία έχει τίτλο πρωτοτύπου: «Overextending and Unbalancing Russia / Assessing the Impact of Cost–Imposing Options», και βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://www.rand.org/pubs/research_ briefs/RB10014.html Σε μία περιφραστική μετάφραση αυτό σημαίνει: «Πρόκληση υπερβολικών ζημιών κατά της Ρωσίας και ανισορροπία (σε όλες τις δομές της)», υπολογίζοντας το κόστος αυτών των δράσεων (για τη Ρωσία και την Αμερική).»

Η Έκθεση αυτή, για την οποία εργάστηκαν περισσότεροι από 1.880 συνεργάτες της σε όλον τον κόσμο, συνδέεται ρητώς με εκείνη της RAND, του 1972 (!) και εμμένει στο ίδιο παλιό σχέδιο: τον αφανισμό της Ρωσία σήμερα –τότε ΕΣΣΔ. Έτσι οι ΗΠΑ δείχνουν απόλυτη διαχρονική συνέπεια και εμμονή στον στόχο τους.

Ήδη στην πρώτη σελίδα της Έκθεσης, του 2019, γράφεται: «Μια θεμελιώδης έκθεση της RAND, το 1972, υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να μετατοπίσουν τη στρατηγική τους σκέψη από την προσπάθεια να παραμείνουν μπροστά από τη Σοβιετική Ένωση (Ρωσία) σε όλα τα επίπεδα και να προσπαθήσουν να ελέγξουν τον ανταγωνισμό και να τον διοχετεύσουν σε τομείς πλεονεκτήματος των ΗΠΑ.»

Από το άφθονο υλικό της Έκθεσης του 2019 που έχουμε στα χέρια μας δημοσιεύουμε (μόνο) 3 απολύτως ενδεικτικές εικόνες, με το σχετικό link της ηλεκτρονικής σελίδας στο άνω μέρος κάθε εικόνας. Σε αυτές αποδεικνύεται αυτό που υποστηρίζω από την πρώτη ημέρα των ολέθριων συγκρούσεων, ότι τα γεγονότα της Ουκρανίας είναι μικρό μέρος του υποβόσκοντος πολυετούς πολέμου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Από το κείμενο της Έκθεσης, 2019, μεταφέρονται μόνο μερικοί αποκαλυπτικοί τίτλοι των Αμερικανικών σχεδίων στα επιμέρους θέματα και κάποια αποσπάσματα:

1. «Μέτρα που επιβάλλουν το οικονομικό κόστος (στη Ρωσία)
Η επιβολή βαθύτερων εμπορικών και χρηματοοικονομικών κυρώσεων θα υποβάθμιζε επίσης τη ρωσική οικονομία, ειδικά εάν αυτές οι κυρώσεις είναι ολοκληρωμένες και πολυμερείς. Έτσι, η αποτελεσματικότητά τους θα εξαρτηθεί από την προθυμία άλλων χωρών να συμμετάσχουν σε μια τέτοια διαδικασία.» (Γ.Ρ.: Ήδη αυτό συμβαίνει.)

2. «Η ενθάρρυνση της μετανάστευσης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού και καλά μορφωμένων νέων από τη Ρωσία έχει μικρό κόστος ή κινδύνους και θα μπορούσε να βοηθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες υποδοχήςκαι να βλάψει τη Ρωσία». (Γ.Ρ. Και επ’ αυτού εργάζονται σκληρά οι ΗΠΑ.)

3. «Η παροχή θανατηφόρου βοήθειας στην Ουκρανίαθα εκμεταλλευόταν το μεγαλύτερο σημείο εξωτερικής ευπάθειας της Ρωσίας. Αλλά οποιαδήποτε αύξηση των αμερικανικών στρατιωτικών όπλων και συμβουλών προς την Ουκρανία θα πρέπει να βαθμονομηθεί προσεκτικά για να αυξηθεί το κόστος για τη Ρωσία από τη διατήρηση της υπάρχουσας δέσμευσής της χωρίς να προκληθεί μια πολύ ευρύτερη σύγκρουση στην οποία η Ρωσία, λόγω εγγύτητας, θα είχε σημαντικά πλεονεκτήματα.» (Γ.Ρ.: Υλοποιείται ήδη στην καταστρεφόμενη, όμως…, Ουκρανία.)

4. «Η προώθηση της απελευθέρωσηςτης Λευκορωσίας.» (Γ.Ρ.: Προφανώς κάθε χώρα που δεν ανήκει στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ χρήζει, κατ’ αυτές, «απελευθέρωση».)

5. «Η επέκταση των δεσμών στον Νότιο Καύκασο.»(Γ.Ρ.: εννοεί δεσμών των ΗΠΑ.)

6. «Η μείωση της ρωσικής επιρροής στην Κεντρική Ασία.»(Γ.Ρ. Ως προς τα 5,6: έγινε ήδη μια πολύ αιματηρή και μαζική επίθεση κατά του Καζακστάν από στρατό μισθοφόρων –συμφερόντων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ– την οποία κατέστειλαν Ρώσοι κομάντος.)

7. «Η ανατροπή στην Υπερδνειστερία και η εκδίωξη των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχήθα ήταν πλήγμα για το ρωσικό κύρος.»

8. «Μέτρα Ιδεολογικού και Πληροφοριακού Κόστους».

9. «Η μείωση της πίστης στο ρωσικό εκλογικό σύστημα.»

10. «Η δημιουργία της αντίληψης ότι το καθεστώς δεν επιδιώκει το δημόσιο συμφέρον.»

11. «Η ενθάρρυνση εγχώριων διαμαρτυριών και άλλης μη βίαιης αντίστασηςθα επικεντρωνόταν στην απόσπαση της προσοχής ή στην αποσταθεροποίηση του ρωσικού καθεστώτος…»

12. «Η υπονόμευση της εικόνας της Ρωσίας στο εξωτερικόθα επικεντρωνόταν στη μείωση της θέσης και της επιρροής της Ρωσίας, υπονομεύοντας έτσι τους ισχυρισμούς του καθεστώτος για επαναφορά της Ρωσίας στην παλιά της δόξα. Περαιτέρω κυρώσεις, η απομάκρυνση της Ρωσίας από διεθνή φόρουμ εκτός του ΟΗΕ και το μποϊκοτάρισμα τέτοιων εκδηλώσεων όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από δυτικά κράτη και θα έβλαπταν το ρωσικό κύρος.[…] κάποιο ή όλα αυτά θα προκαλούσαν τις βαθύτερες ανησυχίες του ρωσικού καθεστώτος και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αποτρεπτική απειλή για τον περιορισμό των ενεργών εκστρατειών παραπληροφόρησης και υπονόμευσης της Ρωσίας στο εξωτερικό.»

13. «Η ανάπτυξη πρόσθετων τακτικών πυρηνικών όπλων σε τοποθεσίες στην Ευρώπη και την Ασία θα μπορούσε να αυξήσει το άγχος της Ρωσίας αρκετά ώστε να αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις στην αεράμυνά της…»

14. «Η επανατοποθέτηση βομβαρδιστικών εντός εύρους εύκολης προσβολής βασικών ρωσικών στρατηγικών στόχων.»

15. «Η επανατοποθέτηση μαχητικών έτσι ώστε να είναι πιο κοντά στους στόχους τους από τα βομβαρδιστικά.»(Γ.Ρ. Στην Έκθεση, ως «στόχοι» εννοούνται οι ρωσικοί.)

16. «Η επανατοποθέτηση των αμερικανικών και των συμμαχικών συστημάτων βαλλιστικής άμυνας πυραύλωνγια καλύτερη εμπλοκή με ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους θα ανησυχούσε επίσης τη Μόσχα…»

17. «Ο έλεγχος της συσσώρευσης στη Μαύρη Θάλασσαθα συνεπαγόταν την ανάπτυξη ενισχυμένης άρνησης πρόσβασης και άρνησης περιοχής (εκ μέρους) του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) στη Μαύρη Θάλασσα -ίσως με τη μορφή αντιπλοϊκών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, με βάση την ξηρά- για να αυξηθεί το κόστος υπεράσπιση των ρωσικών βάσεων στην Κριμαία και μείωση του οφέλους για τη Ρωσία από την κατάληψη αυτής της περιοχής.»

18. «Μέτρα επιβολής κόστους σε γη και πολλαπλούς τομείς. ΗΆσκηση Artemis Strike ήταν μια άσκηση τακτικής με αληθινά πυρά υπό την ηγεσία της Γερμανίας με πραγματικούς πυραύλους Patriot και Stinger στην εγκατάσταση πυραύλων ΝΑΤΟ στα Χανιά, Ελλάδα…»

19. «Η αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, η αύξηση των χερσαίων δυνατοτήτων των ευρωπαϊκών μελών του ΝΑΤΟ και η ανάπτυξη μεγάλου αριθμού δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα.»(Γ.Ρ.: Και αυτό ήδη συμβαίνει τώρα.)

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να σχηματίσει κάποιος μία ασφαλή άποψη, τόσο σε σχέση με τον ουκρανικό όλεθρο (και μάλιστα μετά από όσα ρητώς δηλώνονται στο ως άνω σημείο 3) όσο και για το ότι τα ευρύτερα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας δεν συνάδουν με την παγκόσμια ειρήνη.

Το τελικό γεγονός που καθόρισε την ημερομηνία της ρωσικής επέμβασης

Σύμφωνα με ουκρανικά επιτελικά έγγραφα που παρουσίασε η Ρωσία (για τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση, πόσο μάλλον στοιχειοθετημένη, από πλευράς Ουκρανίας), η 28η Φεβρουαρίου, 2022, είχε αποφασιστεί από τους Ουκρανούς ως η ημέρα της γενικής επίθεσης στο Ντονμπάς με εμπροσθοφυλακή τους ναζί της Μεραρχίας Αζόφ. Αυτό, κατά τους ρωσόφωνους, σήμαινε «σχέδιο γενικής σφαγής τους». Έτσι ο κύβος ερρίφθη, και, τέσσερις μέρες πριν, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, στις 05:00, ξεκίνησαν οι ρωσικές επιχειρήσεις.

Μετά από οκτώ (8) χρόνια εμφύλιου πολέμου στο Ντονμπάς και κατ’ επανάληψη καταγγελλόμενες από τους ρωσόφωνους σφαγές σε βάρος τους (ο πρόεδρος Πούτιν μίλησε για «Γενοκτονία» 14.000 ρωσόφωνων, ενώ οι ρωσικές υπηρεσίες παρουσίασαν εικόνες ομαδικών τάφων και ιατροδικαστικά στοιχεία εκτελέσεων) δεν δημιουργήθηκε ακόμη Διεθνής Επιτροπή για έρευνα των καταγγελιών, ώστε να αποδειχτεί η αλήθεια ή το ψεύδος αυτών.

Η κρισιμότατη, για την ειρήνη όλου του πλανήτη, σύγκρουση κλιμακώνεται διαρκώς. Και, όπως προβλέπει η διαιώνια σοφία των Ελλήνων: «Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του»: Θουκυδίδου, Ἱστορίαι. Μόνο που αυτή η ρήση αφορά όλους, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσία.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Μαρτίου 2022, αρ. φύλλου 1117.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ