29.7.22

Λόγος & Αντίλογος



Είναι γνωστό ότι η επαρχία έχασε το 60% της παραγωγής της και έμεινε απροστάτευτη από κάθε ανάπτυξη.

Η σημερινή μου επιστολή, θα έχει προφητική αναφορά σ’ αυτά που προβλέπω να συμβούν στα επόμενα χρόνια της πατρίδος μας, όπως ο άναρχος πληθυσμιακός λαός μας, ο οποίος στα 70 και πλέον χρόνια (1950-2021) διαρθρώθηκε σ’ όλη την χώρα αλλά κυρίως στις δύο μεγάλες πόλεις: Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το 1950 η Αθήνα είχε 350 χιλιάδες κατοίκους και σήμερα πολλαπλασιάστηκε κατά 14 φορές, ήτοι πέντε εκατομμύρια. Η Θεσσαλονίκη το 1950 είχε 450 χιλιάδες κατοίκους, σήμερα έχει περισσότερους 1.100.000, τρεις φορές μεγαλύτερη. Και αρκετές επαρχιακές πρωτεύουσες της χώρας μεγάλωσαν σε μικρότερο βαθμό όμως, ανάλογα με την δυναμική κάθε περιοχής. 

Οι αιτίες αυτής της διαμορφώσεως πολλές. Θα φροντίσουμε να περιγράψουμε τις περισσότερες καθοριστικές γι’ αυτό το κακό της αστυφιλίας, η οποία έπνιξε καθολικά την επαρχία και φθάσαμε στην μείωση του πληθυσμού σε επικίνδυνο βαθμό. Η πρώτη και κυριότερη αιτία είναι το συγκεντρωτικό κράτος των Αθηνών, το οποίο λειτουργεί σε κάθε χρονική περίοδο. Όλα ξεκινούν από την Αθήνα και επιστρέφουν πάλι στην Αθήνα. Δυστυχώς αφαιρέθηκαν όλες οι λειτουργικές δραστηριότητες από τις μέχρι πρόσφατα Νομαρχίες, και η επαρχία πλέον είναι σε απομόνωση. Κανένα έργο δεν πραγματοποιείται στην επαρχία χωρίς τον έλεγχο, την άδεια και την επίβλεψη της Αθήνας. Έγινε και η συρρίκνωση με τον Καλλικράτη και η επαρχία καταστράφηκε διοικητικώς. Αυτός ο στραγγαλισμός της επαρχίας, ο παραγκωνισμένος συγγενής φέρνει σιγά-σιγά την καταστροφή της χώρας. 

Είναι γνωστό ότι η επαρχία έχασε το 60% της παραγωγής της και έμεινε απροστάτευτη από κάθε ανάπτυξη και το κυριότερο έχασε τον νέο παραγωγό σε κάθε τομέα. Η λειτουργία του κράτους (των Αθηνών) με τα στελέχη του, επιστήμονες, υπάλληλοι και λοιποί, φτάνουν τις 600 χιλιάδες, πολύ περισσότεροι από την Γερμανία ή την Γαλλία των ογδόντα εκατομμυρίων. Αυτά τα στελέχη χρόνια τώρα βλέπουν κοντόφθαλμα, μέχρι την Μαλακάσα και μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου. Η υπόλοιπη χώρα γι’ αυτούς δεν υπάρχει. Όλες οι βιομηχανίες βρίσκονται το πολύ μέχρι την Θήβα και τα Μέγαρα. Όλες οι ξένες εμπορικές εταιρείες έχουν έδρα την Αθήνα και μόνο υποκαταστήματα λειτουργούν στην Θεσσαλονίκη κι αλλού. Οι συναλλαγές των παραγομένων προϊόντων στην Αθήνα φτάνουν με αντικαταβολή, πίστωση δεν γίνεται καμμία. Πρέπει να περνά όλο το χρήμα από την Αθήνα. 

Η Αθήνα τρυπήθηκε ολόκληρη από κάτω με το μετρό και η Θεσσαλονίκη περιμένει 45 χρόνια για να γίνει το μετρό της και αυτό μόνο για 10 χιλιόμετρα. Την αρχή την είχε κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Κούβελας. Η ναυσιπλοΐα δεν επιτρέπονταν να λειτουργεί μέχρι το πρόσφατο παρελθόν στα νησιά έστω και στις Κυκλάδες. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τυφλό από συγχρονισμό, υπολειτουργούσε τον χειμώνα εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Βόρεια Ελλάδα. Όπως υπολειτουργεί βεβαίως και της Καστοριάς. Όμως τα αεροδρόμια στην Βόρεια Ευρώπη, με πιο δριμύ χειμώνα, λειτουργούν κανονικά τα αεροδρόμιά τους, γιατί εκεί έχουν οργανωμένες υπηρεσίες και ευσυνείδητους πολιτικούς που ενδιαφέρονται για το γενικό καλό ολόκληρης της χώρας τους. 

Τα λιμάνια της Νότιας Μακεδονίας, δηλαδή της Ελλάδας μας, τα περισσότερα κατάντησαν ακατάλληλα για προσαράξεις μεγάλων πλοίων. Ευτυχώς οι μεταναστεύσεις του επαρχιακού πληθυσμού, ένα εκατομμύριο προς Ευρώπη και Αμερική και αλλού, τόνισε με το συνάλλαγμα που έστελναν, την επαρχία και κρατήθηκε μέχρι τώρα. Αλλά δυστυχώς ήρθαν πάλι ίδια χρόνια μετανάστευσης και πρόσφατα ξενιτεύτηκαν άλλοι 500 χιλιάδες νέοι, αυτήν την φορά όχι εργάτες και ανειδίκευτοι, αλλά μορφωμένοι και επιστήμονες. Αυτοί που θα στήριζαν το μέλλον της χώρας. Κι όλοι αυτοί έφυγαν. Και για ποιον λόγο; Για το μονοπώλιο των Αθηνών που γκρέμισε την χώρα, που φαγώθηκαν, είτε με το Χρηματιστήριο, είτε με τον Κωσκωτά, είτε με τα μύρια και άγνωστα ποσά της ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ, τα οποία μας έδωσαν οι Φράγκοι για να γίνουμε ισότιμοι μ’ αυτούς. Ξεχάστηκε η ομολογία του Πάγκαλου: «Μαζί τα φάγαμε». Αυτοί έφεραν στην εξουσία τους ξένους πρωθυπουργούς 30 χρόνια και τους στήριξαν με τα κόλπα στους στην εξουσία από το 1982 έως το 2004, εν συνεχεία το 2010 έως 2015 «λεφτά υπάρχουν». Όλα αυτά στην Αθήνα που απεδέχθη τους ελεγχόμενους, από ξένα κέντρα, πρωθυπουργούς.

Και τώρα ήρθε η ώρα για ακόμη μεγαλύτερη δυστυχία και η Αθήνα θα μείνει χωρίς Έλληνες. Μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα πεθάνουν 2 εκατομμύρια Αθηναίοι, συνταξιούχοι από 65 χρόνια και άνω, αλλά και άλλο ένα εκατομμύριο ναρκομανείς και διάφορες άλλες κοινωνικές ομάδες, καθώς και συγγενείς τους οποίους συντηρούσαν οι πιο πάνω συνταξιούχοι τα επόμενα 10 χρόνια, θα χαθούν άλλα 2 εκατομμύρια πάλι Έλληνες της περιοχής του ευρύτερου λεκανοπεδίου και έτσι δεν θα μείνει ούτε δείγμα της φυλής των Ελλήνων στην Αθήνα. Η επαρχία δεν θα έχει άλλο πλεόνασμα ανθρώπινο να σας προσφέρει για να γίνονται όλα εκεί και να καλοπερνάτε οι Αθηναίοι. Όλα τα σχολεία της επαρχίας υπολειτουργούν, συρρικνώνεται ο επαρχιώτης, χάνεται πρώτη η επαρχία και έρχεται σίγουρα και η σειρά σας σύντομα. Καθώς ενδιαφερθήκατε μόνο για την Αθήνα και την κάνατε κράτος και κανένα ενδιαφέρον δεν δείξατε για τις παραγωγικές περιοχές της χώρας, στο τέλος δυστυχώς θα την πληρώσει το έθνος τελικά και δεν θα υπάρχει η Ελλάδα, αλλά οι πρόσφυγες της Ανατολής θα βρουν έτοιμο έδαφος για μετοίκιση. 

Ο απροστάτευτος παραγωγός επαρχιώτης έτρεξε στην Αθήνα για να βρει την τύχη του στον ψεύτικο παράδεισο και θα χαθεί κι αυτός άδικα. Φάνηκε αυτό τον Ιούλιο και Αύγουστο πόσο εύκολα καίγεστε και καταστρέφεστε γιατί φροντίζετε μόνο για το συμφέρον σας πάνω από όλα. Διώξατε τους ανθρώπους της υπαίθρου που φύλαγαν την χώρα, τα μνημεία και την παραγωγή της Ελλάδος, 12.000 αγροφύλακες, δασοφύλακες και θηροφύλακες και βλέπουμε σήμερα τα αποτελέσματα. 
Η αστυφιλία είχε και άλλες αιτίες: πολέμους, κινήματα, συμμοριτοπόλεμο, οι οποίες κατέστρεψαν την επαρχία κυρίως και γιατί ο φουκαράς επαρχιώτης με ένα μαξιλάρι στο χέρι έτρεχε να βρει ένα τόπο ήσυχο να πλαγιάσει και μαντρώθηκε στην Αθήνα όπου μαζεύτηκε η μισή Ελλάδα και τώρα θα χαθεί με βεβαιότατα. Η πρόβλεψή μου εύχομαι να μην επιβεβαιωθεί. Μακάρι να αλλάξουν οι πολιτική και να κάνουν κράτος την Ελλάδα και όχι μόνο την Αθήνα.

Νίκος Αχ. Πρώιος
Νοτιομακεδόνας του Σύριζα

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Νοεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1101.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ