27.9.22

Λόγος & Αντίλογος


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Pax Poutiniana 


«Η εξουσια του Πούτιν είναι ένα θαύμα του Θεού».
Κύριλλος πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών


Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Αυτά που συμβαίνουν με την απροκάλυπτη βάρβαρη εισβολή της (ορθόδοξης) σλαβικής Ρωσίας στην (ορθόδοξη) σλαβική Ουκρανία και στα διάφορα μετόπισθεν, όπως και αυτά που συμβαίνουν στα ορθόδοξα σλαβικά Βαλκάνια, την Τουρκία και σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης, ειδικότερα στην Βόρειο Ελλάδα με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη των ρωσολιγούρηδων και πουτινόπληκτης, δεν έχουν προη­γούμενο. 

Δεν είναι μόνο ότι χωρίς κανένα δικαίωμα ή λόγο, η Ρωσία εισέβαλε και καταλύει την Ουκρανία σκορπώντας θάνατο και καταστροφή, αλλά και ότι είναι η αίσθηση ότι κάπως έτσι θα μπορούσε να μοιάζουν τα πρόθυρα του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Η ανθρωπότητα, με σαφείς απειλές από τον πρόεδρο της Ρωσίας, για χρήση πυρηνικών όπλων αντιλαμβάνεται το πόσο εύθραυστη είναι η ειρήνη και η διεθνής ασφάλεια. Και όλα αυτά προερχόμενα από τον ευλαβή χριστιανό, ορθόδοξο, ξανθό πρόεδρο στο όνομα του οποίου κάποιοι πίνουν νερό. Τον προσκυνητή του Αγίου Όρους. Για τον οποίο, κάθε βράδυ στην Καστοριά ενεργείται τηλεοπτική προπαγάνδα από αρχηγό ελληνικού πολιτικού κόμματος που παρουσιάζει τα ανδραγαθήματά του. 

Ο πρόεδρος αυτός, που ομνύει στον Άγιο Παΐσιο κιόλας —για να μη αγνοείται η αλήθεια— μέχρι και σώμα ασύντακτων σκληρών μουσουλμάνων Τσεστσένων μαχητών πεζικού με χατζάρες και αυτόματα και σκληρών, μουσουλμάνων ασύντακτων «εθελοντών» πεζικάριων επίσης από την Συρία της Μέσης Ανατολής, έριξε στο πεδίο της μάχης, για να σφάξουν, βιάσουν, δολοφονήσουν, άμαχους, χριστιανούς ορθοδόξους και σλάβους αδελφούς του, ταυτόχρονα. 

Οπότε μπορεί κάποιος να αναλογιστεί, αν ο πρόεδρος της Ρωσίας αυτός, κολλητός σύμμαχος της Τουρκίας, θα είχε κάποια ηθική αναστολή να επιτεθεί, μέσω Τουρκίας, στην Ελλάδα. 

Οι εξελίξεις εκπλήσσουν. Εκπλήσσει ακόμη και όσους διαβάζοντας την ιστορία αιώνων και ερμηνεύοντας αντικειμενικά τις πράξεις, δεν είχαν αμφιβολία ότι κάπως έτσι είναι η Ρωσία. Κάπως σαν την Τουρκία σε μεγέθυνση. Σαν την Γερμανία του Χίτλερ. Ακόμη και έτσι ωστόσο, αυτό που συμβαίνει με την Ουκρανία δεν είναι απλό νάζι, αλλά κανονικό ναζί. Ο ιμπεριαλισμός στην χειρότερη μορφή του: την σλαβική.


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Πούτιν


Ο πρόεδρος αυτός, που ομνύει στον Άγιο Παΐσιο κιόλας -για να μη αγνοείται η αλήθεια- μέχρι και σώμα ασύντακτων σκληρών μουσουλμάνων Τσεστσένων έριξε στο πεδίο της μάχης, για να σφάξουν, άμαχους, χριστιανούς ορθοδόξους και σλάβους αδελφούς του, ταυτόχρονα. 




Αγαπητή ΟΔΟΣ

Διάβασα και τις ανακοινώσεις για τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων σε βάρος του κλάδου της γουνεμπορίας. Κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος γι’ αυτές. 

Σε μια πόλη όμως που ο Δήμος της αποχαιρετά (!) το τραίνο των Χριστουγέννων και ο βουλευτής της χαρακτηρίζει «φλούφληδες» τους μη βόρειους Έλληνες —τις ίδιες ημέρες του πολέμου, και βολτάρουν στο καραβάκι της λίμνης οι ιθύνοντες με την συγκίνηση στα μάτια επειδή μία υφυπουργός συνάντησε μαθητές του πατέρα της, την στιγμή που ήδη υπάρχουν και Έλληνες μεταξύ των νεκρών στην ευρύτερη περιοχή, δεν ξέρω αν για το άδηλο μέλλον της γούνας ευθύνονται οι κυρώσεις του ελεύθερου κόσμου σε βάρος της Ρωσίας. Και όχι οι ανεπάρκειες του δημόσιου βίου. 

Οπότε (εάν μέχρι τότε δεν επιφυλάσσει κάτι χειρότερο για την ανθρωπότητα ο πατερούλης Πούτιν) μιας και προφανώς το 2023, οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού της Καστοριάς, θα πραγματοποιηθούν σχετικά υπό “κανονικές” συνθήκες. Μιας και πάλι σε συνθήκες επανεκκίνησης θα φουντώσει όλη αυτή η παραφιλολογία που άθελα για τους περισσότερους είναι ενταγμένη στην προπαγάνδα του πανσλαβισμού, για τα δήθεν «ακούσματά μας», που είναι όλα σλαβικής προέλευσης και επιρροής. Ίσως δίνεται η αφορμή για αλλαγή πλεύσης. 

Και μιας θα αρχίσουν και πάλι να παραδίδουν μαθήματα υπερηφάνειας και υπεροχής έναντι του δυτικού ευρωπαϊκού πολιτισμού, όλοι αυτοί που ρίχνουν νερό στον μύλο της ρωσικής και ευρύτερα της σλαβικής επιρροής στην Ελλάδα, ίσως είναι η ευκαιρία όλοι και ειδικά εκεί τον Δήμο Καστοριάς, να πάρουν τα μαθήματά τους. 

Αλλά ευκαιρία και στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης απ’ όλο αυτό το τραγικό και εγκληματικό που συμβαίνει σε μια μεγάλη εδαφικά και πληθυσμιακά χώρα όπως την Ουκρανία, για μόνο τον λόγο ότι ήθελε να κάνει πράξη την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Μαρτίου 2022, αρ. φύλλου 1116.


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/9/22

    Δηλαδή ζήτω η PAX AMERICANA. Με εισβολές σε όλη την υφήλιο, αλλά δεν πειράζει. Αυτοί σκοτώνουν μόνο μουσουλμάνους, βουδιστές και άμα λάχει και κανέναν χριστιανό ορθόδοδοξο. Αλλά όσο είναι σέρβος ο νεκρός δεν μας ενοχλεί. Εμείς υποστηρίζουμε τους ορθόδοξους σλάβους αδερφούς της Ουκρανίας, τους ορθόδοξους μουσουλμάνους του Κόσοβο, τους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας κλπ. κλπ.
    Δηλαδή, μυαλό κουρκούτι που έλεγε ο παππούς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/9/22

      Καλύτερο πάντως από το μυαλό Βελόπουλου - Κασιδιάρη -,Βαρουφάκη-Λαφαζάνη...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/9/22

      Απίστευτη ιδιοφυία το παιδί. Άξια ενός ορθόδοξου ταλιμπάν.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος2/10/22

      Ααα δηλαδή πάντα πρέπει να επιλέγουμε μεταξύ των χειρότερων δεινών....ωραία νοοτροπία

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος2/10/22

      η PAX AMERICANA για σένα είναι δεινό; μάλλον όχι, οπότε για ποιά νοοτροπία μιλάς ρε φίλε; Δηλαδή όλοι πρέπει να την δεχτούμε για να είμαστε στα νερά σου; Αυτό θέλεις; Κατάλαβες το νόημα του μυνήματος;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος5/10/22

      Άστο δεν το'χείς. Νοηματικές ( λέμε τώρα..) ακροβασίες και παρανοικούς συσχετισμούς....συνέχισε μέχρι το τέλος της αγωγής!!!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος6/10/22

      Μου θυμίζεις τους ΚΝίτες της δεκαετίας του 70 που κοιτουσαν το δάχτυλο και όχι τον ήλιο, με την μικρή διαφορά ότι εσύ φοράς νατοϊκά γυαλιά. Πάρτο χαμπάρι φίλε. Τα Ray Ban είναι ιταλικά.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος7/10/22

      Από πότε ρε παιδί ο συσχετισμός μεταξύ δύο ιμπεριαλιστών είναι παρανοικός; Εκτός αν θεωρείς ότι οι αμερικανικές βάσεις ανα την υφήλιο υπάρχουν για να μας σώσουν από τον κόκκινο βρυκόλακα και από τους αιμοβόρους μουσουλμάνους και βουδιστές.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ