21.1.23

ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΠΑΤΡΙΝΟΥ: Ένα μνημόσυνο της Συμφωνίας των Πρεσπών

ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
Στιγμιότυπο από τις πρόσφατες διαδηλώσεις στα Σκόπια των «Μακεδόνων/πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», με αίτημα την απόρριψη από την κυβέρνηση της χώρας της πρότασης που κατέθεσε η γαλλική προεδρία της ΕΕ για την επίλυση των διαφορών μεταξύ Βορείου Μακεδονίας και Βουλγαρίας. 


Και στην Ελλάδα τι μένει; 


Ένα πρόσφατο σοβαρό παράδειγμα της πατροπαράδοτης έξεως να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας είναι η υπόθεση των Πρεσπών, η οποία και συνέβη μόλις πριν 4 χρόνια. Η υπόθεση των Πρεσπών τα έχει όλα. Είναι ένα πλήρες σενάριο κινηματογραφικού επιπέδου και ενδιαφέροντος. Καταρχάς έχει διάσημους πρωταγωνιστές Αμερικάνους και Γερμανούς και έναν Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών τον κο Κοτζιά, Καθηγητή του Μαρξισμού κατά δήλωσή του. 

Αφορά τη δημιουργία ενός κράτους. Όχι τη δημιουργία τη δωρεά ενός κράτους της Βόρειας Μακεδονίας από την προσωπική πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών ενός άλλους κράτους του κου Κοτζιά της Ελλάδας. Στο νέο αυτό κράτος στεγάσθηκαν άτομα που αυτοαποκαλούνται Βούλγαροι, οι οποίοι ήσαν στην αρχή νομάδες και μετά εγκαταστάθηκαν σε διάφορα σημεία της Μακεδονίας.

Όταν το 2018 στις Πρέσπες δημιουργήθηκε το Κράτος της Βόρειας Μακεδονίας όλοι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής επισήμως μετονομάσθηκαν Μακεδόνες και απέκτησαν μεταξύ άλλων και στο προνόμιο να μπορούν να παραδώσουν στους σλάβους απογόνους τους ένα λαμπρό ιστορικό παρελθόν, το οποίο θα περιλαμβάνει τον Μέγα Αλέξανδρο και τον πατέρα του Φίλιππο.

Και στην Ελλάδα τι μένει; Μα το προνόμιο να παρακολουθεί τόσα σημαντικά γεγονότα να συμβαίνουν στη γειτονιά της και η δική της ιστορική Μακεδονία να έχει περιέλθει σε αφάνεια και να μην ταρακουνιέται καθόλου.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1139.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/1/23

    Αυτά συμβαίνουν όταν οι πρόξενοι της χώρας μας στο εξωτερικό είναι διαπρεπείς γερμανοί, ισπανοί, γάλλοι, ιταλοί κλπ., κλπ. (ανάλογα με την χώρα.) και όχι έλληνες πολίτες. Αγνοώ αν οι πρόξενοι στην Βόρεια Μακεδονία είναι ματσντόνσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ