14.9.23

ΟΔΟΣ: Εκλογικός υπολογισμός


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 27.4.2023 | 1172


Οικονομικός απολογισμός

«Οικονομικός απολογισμός: Παρεμβάσεις για την προστασία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Τοιχίου από εισροή ομβρίων. Πραγματοποιήθηκαν σωστικές επεμβάσεις κατασκευής υγρομονώσεων, στραγγιστικών δικτύων και καναλιών απορροής ομβρίων περιμετρικά του Ιερού Ναού για την προστασία αυτού».

ΔΕΥΑ Καστοριάς
19 Απριλίου 2023


Η εξόχως προβληματική για την τσέπη των καταναλωτών, ΔΕΥΑ Καστοριάς, που επιβιώνει στις πλάτες των κατοίκων δεν χάνει ευκαιρία να θυμίζει το στίγμα της.


Η ΕΞΟΧΩΣ προβληματική για την τσέπη των καταναλωτών, ΔΕΥΑ Καστοριάς, που επιβιώνει στις πλάτες των κατοίκων του Δήμου Καστοριάς με τα πανάκριβα τέλη που έχει επιβάλλει, ενώ παραλείπει να εισπράξει απ’ όλους τους υπόχρεους αφού έχουν σωρευθεί τεράστια χρέη, εν έτει 2023 δεν χάνει ευκαιρία να θυμίζει το στίγμα της. 

ΥΣΤΕΡΑ από μία τετραετία πρόσληψης συμβούλων (και όχι μόνο) και υποσχέσεων εξυγίανσης που δεν τηρήθηκαν ή δεν είχαν αποτέλεσμα, η «επιχείρηση» δεν εκπλήσσει μόνο για την ασυνέπεια. 

ΑΛΛΑ και για το γεγονός ότι κατά καιρούς προβάλλει μια ιδιόρρυθμη εξωστρέφεια, που σε διαφορετικές εποχές, πίσω στο παρελθόν, θα ήταν απλά αδιανόητη. 

ΔΕΝ  είναι απλώς τα πανό στις εγκαταστάσεις στην Μεσοποταμία με την υπόσχεση που έδωσε στην Κυρά Δέσποινα – την Παναγιά για την «πάλι με χρόνια με καιρούς»… απελευθέρωση της Πόλης. 

ΑΛΛΑ και για το ότι πολύ πρόσφατα πρόβαλε την ανάληψη της δαπάνης και την εκτέλεση κατασκευαστικού – επισκευαστικού τεχνικού έργου και σε υπαίθριο μάλιστα χώρο ιερού ναού στο Τοιχιό Καστοριάς. 

ΠΟΥ αποτελεί ιδιωτική ιδιοκτησία έστω κι’ αν είναι περίβολος εκκλησίας. 

ΜΕ αυτές τις αγαθοεργίες προκαλείται το δημόσιο αίσθημα από την διαπίστωση ότι οι συνεπείς καταναλωτές που πληρώνουν αγόγγυστα κάποιους για το κουμάντο της ΔΕΥΑΚ, ενδέχεται να γίνονται και με αυτό τον τρόπο χορηγοί του προεκλογικού αγώνα κάποιων άλλων. 

ΑΦΟΥ συχνά οι αγαθοεργίες υποκρύπτουν και κάποιο εκλογικό υπολογισμό. 

ΠΟΣΟ μάλλον που η αποστολή της ΔΕΥΑ Καστοριάς είναι διαφορετική από τις φιλανθρωπίες ακόμη και εάν αποφασίζονται νομότυπα. 

ΚΑΙ πόσο μάλλον που υπάρχουν πολλές δεκάδες – εκατοντάδες ίσως ιεροί ναοί με τις ίδιες ή και περισσότερες ανάγκες. 

ΟΠΟΤΕ εύλογα προκαλείται η απορία, για το πού ακριβώς το πάνε;

ΚΑΙ εάν θα ακολουθήσουν ή έγιναν και άλλες τέτοιου είδους αγαθοεργίες. 

ΚΑΙ το ότι θα παραδοθεί σε επόμενο στάδιο στις πλάτες των Καστοριανών.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Απριλίου 2023, αρ. φύλλου 1172.



10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/9/23

    Μόνο 37200 χιλ. Ευρώ θα κοστίσει η σύμβαση επισκευής της στέγης του Ι.Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Κορησού που εισηγήθηκε η αντιπεριφερειαρχέσα Καστοριάς και ενέκρινε το συμβούλιο της ΠΔΜακεδονίας που συνεδρίασε στις 05 Σεπτεμβρίου…!!!!
    Όχι κυρία μου ο Ντάσκας δεν χρηματοδοτεί, μόνο πανό με λεφτά της ΔΕΥΑΚ…!!!!

    Έρρωσθε οι κοιμώμενοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/9/23

    Έχει και η ειρωνία τα όρια της. Τι θες δηλαδή τώρα, φίλε σχολιαστή, να μη προλάβουν μη πέσει κανα κεραμίδι σε κανα κεφάλι ή μη μαζεύουν τα νερά με τους κουβάδες; Δε σκέφτεσαι πόσος κόσμος πάει στην εκκλησιά; Ή αυτό ακριβώς είναι που σε πειράζει;
    Έργα πρόληψης να κάνουν. Σαχλαμάρες να μη κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/9/23

      Ας κάνουν πρώτα τα απαραίτητα έργα υποδομής και μετά βλέπουμε τί κάνουμε με τα ύψιστα πνευματικά.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/9/23

      Φυσικά η ειρωνία τα όρια της. Αν κρίνω όμως τις πράξεις μερικών ντεμέκ θρησκευόμενων δημοτικών συμβούλων φαίνεται ότι αυτό που δεν έχει όρια είναι το τσαμπουκαλίκι και η πολιτική αλητεία.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/9/23

    Διαφωνώ με το τρίτο και τέταρτο σχόλιο.
    Γιατί, είδαμε και εκεί που έκαναν αξιοζήλευτα έργα υποδομής αλλά από προνοητικότητα μηδέν οι “υπεύθυνοι”…
    Γι’ αυτό πνίγηκε ολόκληρη Θεσσαλία στα λασπόνερα.
    Όψονται οι “άριστοι” και οι “άξιοι” με τα έργα υποδομής.
    Αφού δεν υπήρξε πρόνοια, ας υπάρξει τουλάχιστον μετάνοια, μήπως και έλθει η πολυπόθητη θεραπεία.
    Πάντως όχι από τους φερόμενους “σωτήρες”.
    Όσο για τα ύψιστα πνευματικά, σε ελεύθερη χώρα ζούμε, έχεις τη γνώμη σου.
    Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι από τότε που τα αμελήσαμε, πάμε από το κακό στο χειρότερο.
    Δεν είναι ανάγκη να μαλώνουμε όμως.
    Η Ιστορία θα το κρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/9/23

      Και τα αντιπλυμμηρικα μέτρα είναι έργα υποδομής, όταν όμως μερικοί προσπαθούν να επιβάλλουν τα ύψιστα πνευματικά τους έχουμε πρόβλημα δημοκρατικής αντίληψης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/9/23

      Και τα αντιπλυμμηρικα μέτρα είναι έργα υποδομής, όταν όμως μερικοί προσπαθούν να επιβάλλουν τα ύψιστα πνευματικά τους έχουμε πρόβλημα δημοκρατικής αντίληψης

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/9/23

    "Συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/9/23

    Συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής με την ευλογία του Αγίου. Τυφλά να έχουν οι μηχανικοί με τις σπουδές τους. Εμείς έχουμε ύψιστη προστασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/9/23

    Σύμφωνα με δελτίο τύπου της μητρόπολης η μητρόπολη Καστορίας συγκέντρωσε και απέστειλε 40 παλέτες με αναγκαία εφόδια στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας.
    Και το δελτίο τύπου ακολουθεί φωτογραφία που δείχνει τον ‘άγιο’ Καστορίας σε αύλιο χώρο με φόντο τις παλέτες..!!! Πιασάρικες πολύ. Προμοταριστικές του ‘έργου’…!!!
    Αμ δέσποτα δεν τα πληρώσατε δα κι από τις τσέπες σας, ο κοσμάκης σας τα έδωσε. Με ξένα κόλλυβα ξέρει κι ο Ντάσκας αμεεέ…..

    Έρρωσθε οι ευεργετούντες

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ