1.1.08

ΠΡΟΣΩΠΑ: Βίβιαν Μπουζάλη

το πολιτικό πρόσωπο της χρονιάς

Ασφαλώς πρόκειται για το πολιτικό πρόσωπο της χρονιάς. Προσγειώθηκε στα κομματικά (και για να φθάσει εκεί προηγήθηκαν συνοπτικές διαδικασίες και στα κοινωνικά) πράγματα της Νέας Δημοκρατίας ως outsider ελάχιστους μήνες πριν την εκλογική χρονιά του 2007.

Ευπρόσωπη, γενικά χαμογελαστή με αέρα αισιοδοξίας, αρκετά νεαρή ακόμη, με αξιόλογες πανεπιστημιακές περγαμηνές στο βιογραφικό της σημείωμα –μια εκ των οποίων (αυτή του M.B.A. του… Harvard) αμφισβητήθηκε εντόνως -με αποτέλεσμα η ΟΔΟΣ που καταχώρησε τις σχετικές επιστολές να τεθεί έκτοτε στο… πυρ το εξώτερο (οποία πρωτοτυπία),με προβολή που δεν δίστασε να περιλάβει τον κάπως σουρεαλιστικό, (αν δεν είναι απλώς χονδροειδής) ισχυρισμό ότι απετέλεσε (ή αποτελεί;) μια από τις «δύο χιλιάδες πιο επιτυχημένες γυναίκες των Η.Π.Α», ήταν περίπου φυσικό να συγκεντρώσει αρκετό από το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Καστοριά, ή ακριβέστερα στην 3η θέση. Γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι διαφορετικά τα κριτήρια των εκλογέων του βασικού αστικού κέντρου του νομού, που δεν έδειξε να θαμπώνεται εύκολα.

Προφανώς βέβαια στην εντυπωσιακή εκλογική της νίκη, το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 (για την οποία άλλωστε και επιλέχτηκε από τους αναγνώστες στα πρόσωπα της χρονιάς), θα βοήθησαν και 1-2 ισχυροί κομματικοί παράγοντες, οι οποίοι βίωσαν την πολιτική ορφάνια μετά τα σκάνδαλα για τα δομημένα ομόλογα, καθώς και 1-2 τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που ασκούν τόση εποικοδομητική κριτική, όση θα ασκούσαν σε προθάλαμο πολιτικού γραφείου.

Η νέα βουλευτής Καστοριάς εκλέχτηκε με ένα τολμηρό και φιλόδοξο μανιφέστο. Ένα πρόγραμμα που έχει λύσεις -και οδηγίες- για τα… πάντα, στοχεύει στο ιδανικό και λιγότερο στο εφικτό. Ένα πρόγραμμα που καθιστά προκαταβολικά σαφή την πρόθεσή της να είναι (και να ξανά είναι – ξανά και ξανά) υποψήφια βουλευτής και βουλευτής στο προσεχές και συνεχές μέλλον.

Αν δεν εγκλωβιστεί πολιτικά στους λαβύρινθους των μαγικών λύσεων που έχει εξαγγείλει για πάσαν νόσον. Και φυσικά, αν την αφήσουν να επιτύχει όσοι, αφού πρώτα την στήριξαν (για να ξεμπερδεύουν με τον κ. Ανέστη Αγγελή και να μην μπερδεύεται στα πόδια τους ο έτερος εκλόγιμος κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας), τώρα άρχισαν να «έλκουν» μεθοδικά το χαλί, κάτω από τα πόδια της νέας βουλευτού. Η οποία αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στην Καστοριά, αφού πρώτα πέρασε ως υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 2004, από το χωνευτήρι της Β’ Αθηνών… Η αγάπη όμως για τον τόπο, υπερίσχυσε.

Μόλις τρεις μήνες (και κάτι) μετά τις εκλογές η νέα βουλευτής, κατά κοινή ομολογία, έχει χάσει σημαντικό μέρος από την λάμψη που είχε τον πρώτο καιρό. Σε αυτό ασφαλώς δεν ευθύνεται αποκλειστικά το γεγονός ότι η κώμη της είναι κάπως έγχρωμη, ενώ η ίδια δείχνει σημάδια ηττοπάθειας και κόπωσης. Κατακρίθηκε για τις πολιτιστικές εφορμήσεις της σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης, αλλά ιδίως για την άκομψη αναχώρησή της από μια θεατρική παράσταση (για την ακρίβεια στα πρώτα 5 λεπτά της παράστασης) που δόθηκε πρόσφατα για την κοινωνική γνωριμία των άλλων με τις οικογένειες ατόμων που πάσχουν από αυτισμό.

Παρά το γεγονός ότι μετέφερε το πολιτικό της γραφείο στην αρχή της χερσονήσου της πόλης, ακριβώς παραπλεύρως από την Νομαρχία Καστοριάς (θέλοντας ίσως να υπογραμμίσει την έγνοια της για την εγκατάλειψη της πόλης), οι σχέσεις της με τον νομάρχη Καστοριάς κ. Κ. Λιάντση έχουν όπως λέγεται τρωθεί περίπου ανεπανόρθωτα. Δικαιώνοντας τα όσα η λαϊκή σοφία αναφέρει για τους κακούς γείτονες. Αλλά και οι σχέσεις της με τον δήμαρχο κ. Ι. Τσαμίση είναι ακόμη στο στάδιο που η αντίστοιχη διαδικασία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές λέγεται “loading”.

Αναμφίβολα, είναι πάρα πολύ νωρίς για να κριθεί η βουλευτής της ΝΔ, ιδίως αν σκεφτεί κάποιος, ότι ο εμπειρότερος κ. Ανέστης Αγγελής επιζητούσε και τρίτη εκλογική νίκη για να κατακτήσει τους στόχους του. Η βουλευτής έχει πολύ χρόνο μπροστά της, ώστε να εργαστεί όχι μόνο με την συμμετοχή της στο νομοθετικό έργο, αλλά για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και την ανάπτυξή του.

Της μένει μόνο να απαλλαγεί από στερεότυπα, ανωτερότητες και από τα τείχη που κάποιοι έκτισαν γύρω της, για να την έχουν του χεριού τους.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/2/20

    Βρε βρε βρε, σαν τα χιόνια εμφανίστηκε και πάλι.
    Στα γεράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ