22.4.08

ΑΡΓΥΡΗ ΜΑΛΕΓΚΑΝΟΥ: Μία ερώτηση προς την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Σε άρθρο στο φύλλο της ΟΔΟΥ Νο 401 με τίτλο «Το Μακεδονικό, τις πταίει; Ένα κείμενο για έλληνες δημοκράτες και για μικρούς έλληνες πολιτικούς!» παρουσιάζω, αναλύω και στοιχειοθετώ το δυσεξήγητο «γιατί» η Ελλάδα βρέθηκε σε δεινή και υποτιμητική διπλωματική θέση παγκοσμίως παραδίδοντας την διαπραγματευτική της ισχύ. Παρόλο που προκάλεσα για τοποθέτηση όλους τους πολιτικούς του τόπου (συμπλεόμενους και μη, εθνικό θέμα γάρ) βρέθηκα σχεδόν αναμενόμενα μπροστά στη σιγή τους. Αποτελεί σχεδόν πάγια αντιδημοκρατική τακτική η έλλειψη απαντήσεων στις ερωτήσεις των «απλών» ψηφοφόρων τους. Εκτός αν αρκούνται στη φωνή των «κυρίων» τους!

Έτσι όμως μένουν ανοιχτοί σε αυθαίρετα απαξιωτικές ερμηνείες. Άγνοια, φτωχή και ρηχή θεσμοθέτηση και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, αλαζονική ανικανότητα να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις, επαρχιωτισμός και εσωστρέφεια, ή μάλλον μία ανεπαρκής πρόσμιξη όλων αυτών, που καθιστά την αντιπροσωπευτική τους ικανότητα ανύπαρκτη.
Στη σελίδα ζ’ της ΟΔΟΥ (14.06.07) αναφέρω και εδώ επαναγνωστοποιώ τη δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή ότι:

«ΔEN ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Όμως, δύο εβδομάδες πριν, από το βήμα της Βουλής μας είπε ότι δουλεύουμε και πλησιάζουμε στην επίλυση του θέματος με μια σύνθετη ονομασία. Συμφώνησε και ο κ. Παπανδρέου. Και από τη σύνθετη ονομασία φτάσαμε στη σχεδόν κοροϊδευτική «δίκαια» κατά Νίμιτς, Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια. Το θέμα είναι ξεκάθαρο. Τόσο άλλαξαν τα διεθνή δεδομένα ώστε να υποκύψουμε στην απώλεια της αξιοπιστίας του ίδιου του πρωθυπουργού;

Τι άλλαξε κυρία βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας; Μήπως εσείς ως «νέα» βουλευτής μπορείτε να αποδείξετε ότι είσαστε και «ωραία» δίνοντας αποδεκτές εξηγήσεις; ‘Η να αποφασίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε στη παραπλάνηση, στην πλάνη και την εμφανή υποκρισία; Και ως πότε;

Αναμένοντας κάποια απάντηση, σας χαιρετώ

ΑΡΓΥΡΗΣ Κ. ΜΑΛΕΓΚΑΝΟΣ
Οικονομική Μηχανική,
Διεθνής Πολιτική & Διπλωματία
malegodyssey@gmail.com

[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3.4.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ