22.4.08

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΒΑΤΣΗ: «Δημοκρατία Σκοπιανής Μακεδονίας»

Επειδή το θέμα του ονόματος της γείτονος χώρας έχει έλθει σε αδιέξοδο και ίσως μακροημερεύσει, με πολλές επιπτώσεις για αμφοτέρους, θα έλεγα ότι μια λύση θα ήταν να προτείνουμε το όνομα «Δημοκρατία της Σκοπιανής Μακεδονίας», που αποτελεί την πιο καλή σήμερα ονομασία για αμφοτέρους.

Έτσι, από την μία μεν μεριά δεν απομακρυνόμαστε από την προταθείσα ονομασία του κ. Νίμιτς, αλλά αλλάζουμε απλώς την σειρά των λέξεων, και από την άλλη, καθορίζουμε τα γεωγραφικά τους όρια και μάλιστα έξω από τα όρια της αρχαίας άνω Μακεδονίας, διότι τα Σκόπια δεν περιλαμβάνονταν σε αυτά.

Πέραν τούτων, δείχνουμε όχι μόνο καλή πρόθεση και διάθεση, αλλά επίσης δείχνουμε σεβασμό στον γείτονά μας, έστω και αν δεν το δικαιούται, έστω και αν αυτός μας απειλεί και μας κοροϊδεύει, έστω αν δεν αξίζει μια τέτοια λογική συμπεριφορά. Επίσης εμείς με την συμπεριφορά μας, του αφαιρούμε το δικαίωμα των αλυτρωτικών διαθέσεων και προθέσεων (αφού τους βάζουμε έξω από τα σύνορά της «Άνω Μακεδονίας») και έτσι θα έχουμε μία λογική και εφικτή λύση.

[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3.4.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ