6.5.08

ΟΔΟΣ: Πανδαισία

Η αλήθεια είναι ότι όταν κτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών, προκαλείται πανδαισία ουράνιων ήχων που αρέσει και επιτελεί έργο πρόσκλησης των πιστών αλλά και ανάτασης. Αυτό ισχύει και για τις καμπάνες του μητροπολιτικού ναού της Καστοριάς.

Όμως άλλο τόσο είναι αλήθεια, ότι φθάνουν στις εφημερίδες διαμαρτυρίες και παράπονα, καμμιά φορά και αγανάκτηση των περιοίκων που μιλούν για ενόχληση, ακόμη και για διατάραξη ή ηχητική ρύπανση, που προκαλείται από τους κωδωνοκρουσίες σε όσους κατοικούν εκεί κοντά. Οι περισσότεροι περίοικοι διαμαρτυρούνται για την ένταση αλλά και την διάρκειά τους και δεν φθάνουν όλοι στο σημείο να ζητήσουν την διακοπή τους, τουλάχιστον σε ημέρες και ώρες που κάποιοι ησυχάζουν, ιδιωτεύουν ή και αναπαύονται.

Είναι προφανές ότι οι υπεύθυνοι του μητροπολιτικού ναού που εκπονούν και αποφασίζουν τις κωδωνοκρουσίες, θα πρέπει να σταθμίζουν και το γεγονός ότι μπορεί σε κάποιους περίοικους, να προκαλείται υπερβολική ενόχληση από την κατά τα άλλα κατανοητή διαδικασία από τους ήχους του κωδωνοστασίου.
[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10.4.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ