15.10.08

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Γράμμα στον Νώντα Τσίγκα

Αγαπητέ μου Νώντα,

Με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον διάβασα το άρθρο σου στο φύλλο της ΟΔΟΥ από 11/9/2008. Μιλάς για παλαιούς Βογατσιώτες συν τοις άλλοις, ότι είτε είναι βαρήκοοι, ή πολύ γέροι για να εναντιωθούν στα πολιτιστικά δρώμενα των καιρών μας.

Καστοριανή ούσα, σε διαβεβαιώ ότι κάνεις μεγάλο λάθος. Απλώς εμείς οι παλαιοί αλλά και οι νέοι που είχαμε την εύνοια της τύχης (!) να ζούμε κοντά σε κέντρα ψυχαγωγίας (βλέπε καφετέριες-μπαρ) που προάγουν τον τουρισμό και ανεβάζουν το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης ή του χωριού μας, αποφασίσαμε σύσσωμοι να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες και να ησυχάζουμε από τις τέσσερις τα ξημερώματα και μετά.

Βέβαια οι νόμοι του κράτους λένε κάτι άλλο, μιλούν για επιβολή κυρώσεων σε όσους χρησιμοποιούν μουσικά όργανα μετά την 11η βραδινή και απαγορεύουν ηχεία σε εξωτερικούς χώρους όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά, δεν νομίζεις, πως έτσι αντιβαίνουμε στο ρεύμα της εποχής και σταματούμε την πρόοδο;

Ποιος όμως από τους άρχοντες θα τολμήσει να θεωρηθεί οπισθοδρομικός και να εφαρμόσει το γράμμα του νόμου; Μη βλέπεις, υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως η Νομαρχία Λάρισας, που έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα καφετέριες επειδή ενοχλούσαν τους περιοίκους. Τόσο αναχρονιστικές ενέργειες!

Υπάρχουν και δικαστήρια που επίσης τιμωρούν τους παραβάτες του νόμου (αποφάσεις Πρωτοδικείου Ρόδου, Ειρηνοδικείου Χαλκίδας κλπ), ούτε αυτοί οι έρμοι αντιλαμβάνονται πόσο κακό κάνουν στην πρόοδο!
Νώντα μου, εσύ έχεις και την επιλογή της αυτοεξορίας, για μας η «πρόοδος» είναι μονόδρομος….

Επιτέλους δεν δώσαμε σε κανέναν δικαίωμα να μας καταδικάσει, χάριν κερδοφόρας και κακώς νοούμενης αναψυχής.
Επιτέλους κάποιοι, κατά τον νόμο βέβαια αρμόδιοι σ’ αυτήν την χώρα, σ’ αυτήν την ωραία «σύγχρονη» πόλη, πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τους άλλους και ακόμη ότι τα δικαιώματα των άλλων είναι πάνω απ’ τα χρηματικά συμφέροντα. Αυτά τα απλά, χωρίς να χρειάζονται άλλες άναρθρες κραυγές.
Συμφωνούμε λοιπόν, αγαπητέ Νώντα.

Σε ασπάζομαι στοργικά
Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου

Υ.Γ. Και για όσους πρεσβεύουν, ότι οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία και να δεχτούμε αγόγγυστα την σημερινή κατάσταση, προτείνω να κάνουμε «σουόππιν» για ένα μήνα! Έτσι αποκαλούν οι πολιτισμένοι Αγγλοσάξονες την ανταλλαγή κατοικίας για τουριστικούς λόγους!

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2.10.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ