29.11.08

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητέ κ. Μπαϊρακτάρη,

Έγινε προ ημερών, μία στρατιωτική άσκηση στους Λόφους Φλώρινας. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής μπήκαν επιθετικά να εμποδίσουν τον στρατό να πλησιάσει. Έγιναν συμπλοκές με τα ΜΑΤ και συλλήψεις. Ο βουλευτής της Φλώρινας του ΠαΣοΚ κ. Γ. Λιάνης, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων λέει: «… ο ελληνικός στρατός κατέλαβε την περιοχή Λόφος Φλώρινας… κλπ».
Για όνομα του Θεού και της Παναγίας!

Κύριε Λιάνη, μία περιοχή όπου υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ξέρετε πόσο επικίνδυνη είναι η λέξη «κατέλαβε»; Ξέρετε ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εχθρούς της χώρας σε διεθνές διπλωματικό πόκερ;

Κύριε Λιάνη, όταν αγροσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας έκλειναν με τρακτέρ του δρόμους, παρακινούμενοι κι από στελέχη του ΠαΣοΚ, δεν σας άκουσα να λέτε ότι κατέλαβαν την περιοχή.
Οι καιροί στα Βαλκάνια είναι πονηροί, λίγο περισσότερο προσοχή στην διατύπωση δεν βλάπτει.

Με εκτίμηση
Κων/νος Παπαζήσης
τηλ 6944203718
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 06.11.2008

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/12/08

    To Greece Salonika δημοσιεύει πως πριν λίγη ώρα ο Σκοπιανός τηλεοπτικός σταθμός Α1, μετέδωσε ρεπορταζ για νέα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή του πεδίου βολής των Λόφων στη Φλώρινα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 και να συλληφθεί 1 κάτοικος ("Μακεδόνες του αιγαίου"ονομάζονται απ΄τον τηλεοπτικό σταθμό) της περιοχής. Στο δελτίο ειδήσεων μάλιστα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με λεγόμενους "Αιγαιάτες Μακεδόνες" της περιοχής στην οποία εξιστορούσαν το περιστατικό. Οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν "πρόκληση"(!)την επανεμφάνιση του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή 10 μέρες μετά το πρόσφατο επεισόδιο!
    Το περιστατικό στο οποίο αναφέρονται είχαν δημιουργήσει θερμοκέφαλα στοιχεία της ολιγάριθμης σλαβόφωνης κοινότητας της περιοχής συνεπικουρούμενα από μερικούς κατοίκους που προηγουμένως όμως είχαν δεχτεί διαβεβαιώσεις απ΄τους πρωτεργάτες της κίνησης πως επρόκειτο για διαδήλωση εναντίον της "καταστροφής των χωραφιών από τα άρματα του στρατού".
    Βέβαια το ποιά ήταν τα κίνητρα των οργανωτών το αντελήφθησαν την επομένη μετά την "παρέμβαση Γκρουέφσκι" για το ζήτημα αυτό.O ηλεκτρονικός τύπος και τα portals του γειτονικού κράτους κάνουν ήδη λόγο για "βίαιες συγκρούσεις των Μακεδόνων του Αιγαίου με αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής" και για περιοχές που κατοικούνται "100% από Αιγαιάτες Μακεδόνες". Αναφέρονται επίσης "σε επερώτηση*που κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή για το θέμα" και στο ότι "κανείς δεν ενημέρωσε τις τοπικές αρχές για την επανέναρξη των ασκήσεων"!

    *Η επερώτηση στην οποία αναφέρονται, προφανώς είναι η επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας ΠΑΣΟΚ κ. Λιάνης και στην οποία έκανε λόγο για "κατάληψη(!!) του πεδίου βολής απ΄τον Ε.Σ. χωρίς να ειδοποιηθούν οι τοπικοί φορείς" για να εισπράξει την απάντηση απ΄τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Τασιούλα πως "η εικόνα που δίνει ο κ.Λιάνης οτι το πεδίο βολής της περιοχής είναι ανεπιθύμητο συνάδει με τις ανησυχίες αρχηγού γειτονικού κράτους"..!

    Για να παρακολουθήσετε το ρεπορτάζ του σταθμού Α1 και για άλλους σχετικούς συνδέσμουςγια το θέμα:

    http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=08/ovcarani-incident-13-10.wmv&VestID=98804


    http://greece-salonika.blogspot.com/2008/10/blog-post_7771.html?showComment=1223015400000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/08

    Απορώ γιατί ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν αντέδρασε σε τέτοιου είδους δηλώσεις περί "καταλήψεως του Ελληνικού Στρατού"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ